Officiellt: 26 man till USA; Rafael och Valdes hemma

Manchester United matar ut nyheter i brådskande takt just nu. En kort tid efter att värvningarna av Bastian Schweinsteiger och Morgan Schneiderlin formellt annonserades passar United också på att meddela vilka spelare som följer på försäsongsturnén till USA. Det mest anmärkningsvärda är att varken Rafael da Silva eller Victor Valdes får följa med.

Målvakter: De Gea, Johnstone, Lindegaard
Försvarare: Blackett, Darmian, Evans, Jones, McNair, Shaw, Smalling, Valencia
Mittfältare: Blind, Carrick, Fellaini, Goss, Herrera, Januzaj, Lingard, Mata, Memphis, Pereira, Schneiderlin, Schweinsteiger, Young
Anfallare: Rooney, Wilson

Aningen överraskande är det väldigt ont om U21-spelare i truppen. Om vi bortser från de fyra nyförvärven Darmian, Memphis, Schneiderlin och Schweinsteiger är det bara Sean Goss som är ny i truppen. Övriga 21 spelare spelade och tränade med a-laget förra säsongen (även om det var ytterst begränsad speltid för Andreas Pereira).

Mer notabelt är då att Rafael och Valdes saknas. Inte heller Guillermo Varela är med och Javier Hernandez saknas också. De får inte ens ett omnämnande på den officiella hemsidan, där det dock konstateras att Angel Di Maria och Marcos Rojo saknas på grund av semester efter Copa America.

Senaste artiklarna

Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på svenska och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM SUPPORTERKLUBBEN   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS