Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

Butt: Rashford förtjänar att vara kapten

Förra säsongen var Axel Tuanzebe lagkapten för U18 som förstaårsjunior. Mittbacken gjorde en utmärkt säsong och utsågs till bästa unga spelare i klubben. Därför är det nog en överraskning för många att det är Marcus Rashford och inte Tuanzebe som har kaptensbindeln i Uefa Youth League, där United igår spelade 1-1 mot Wolfsburg.

Nicky Butt, som ansvarar för U19-laget, förklarar: ”Jag hade ett snack med Axel. Jag tycker bara att Marcos förtjänade att vara kapten eftersom han har gjort alla rätta saker på träningsplanen och börjar bli en ledare. Axel är en av ledarna i gruppen ändå.

Annars var Butt inte speciellt nöjd med Uniteds insats igår: ”Om jag ska vara ärlig skulle jag vilja ha en mer komplett prestation. […] Överlag var dagen en besvikelse.

En som dock fick beröm av Butt var högerbacken Tyrell Warren: ”Han var antagligen den bästa spelaren på planen. Han försvarade väldigt bra, gjorde några tacklingar i sista stund och gjorde det bra mot två men som oftast anföll längs vänsterkanten. Han gjorde det riktigt bra.

Läs mer på Manutd.com.