Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Watford it is

Skärmavbild 2015-11-20 kl. 19.43.43
Ingen Fellaini, ingen Rooney, ingen Carrick.
So far so good.
Ingen Marti… vänta nu! What?!
GAAAAAAH!
Back to reality: Uniteds enda anfallare är skadade. Louis van Gaal kommer garanterat inte att starta med James Wilson. Med Fellaini också out of the picture är alternativen försvinnande få. Det slutar sannolikt med att Den Förlorade Holländaren dels puttas in i startelvan och dels får starta på topp. Det är dock ingen större katastrof om man tänker efter på hur många mål Kaptenen brukar bistå med när han spelar på topp.
Men med tanke på Bebes Memphis senaste två månader kan det faktiskt bli ännu sämre.
Jag skulle gärna se Pereira från start i morgon, men vågar inte ta ut en sådan uttagning i förskott.
Min elva/tombolans mot Watford blir således:

DDG

Darmian – Smalling – Blind – Rojo

Schweinsteiger – Schneiderlin

Mata – Herrera – Lingard

Memphis

Jesse Lingard ja. Där har vi ett specialfall modell större. För ett par säsonger sedan var jag helt övertygad om att Jesse var chanslös på speltid i Uniteds förstaelva – och nu känns det naturligt att sätta honom där.

Ni har förstås läst Alexanders profetior om hans utveckling:

“Jesse Lingard is going to be some player.  He is 19, came through our youth system and is built like Jean Tigana was for France.”
“But he never got into the limelight there until he was about 24, and I think that will be the same with Lingard. He will become a player when he’s 22 or so. As an attacking midfielder he has got a really good talent. I think he will be a player we have high hopes for, definitely.”
Det fanns alltså en anledning till att Van Gaal behöll Jesse trots skador och ingen speltid. Än har jag själv inte blivit övertygad om att det finns en blivande storspelare i hans lekamen, men vad vet jag? Grabben är Unitedfan sedan barnsben, kan inte låta bli att attackera och verkar ha en outsinlig brunn med självförtroende. Tre egenskaper som knappast skadar hans chanser att ändå lyckas.
Men jag tillåter mig själva att tvivla på att han kommer upp i tresiffrigt antal Unitedmatcher när karriären ska sammanfattas.

––––––––––

Mike Smalling har tröttnat på att vara Mike Smalling:

“Even when we’re going to games and getting off the coach, it’s all ‘Mike, Mike, Mike’, and even though it can get annoying, it’s one of those which is just going to stick with me and I’ve got to roll with it”.

Haha. Just roll, Chris! Precis som du gör på planen nuförtiden.

––––––––––

Med tanke på att Van Gaal snittar en bortavinst var tredje match är det läge att räkna in tre poäng på Vicarage Road eftersom vi har två icke-vinster i bagaget.

Tre pinnar mot Quique är väl inte för mycket begärt? Speciellt inte när han tycker att DDG är bäst i världen.