Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Klar seger med få svar

 
Embed from Getty Images
Tre förluster skulle väl ändå inte kunna bli fyra mot League One-motstånd?
Nej.
Men vi fick ytterst få svar av Uniteds 3-1-vinst mot Northampton Town i kvällens ligacup. Vi fick veta att Michael Carrick bör få mer speltid, att Marcus Rashford alltid bör starta och att Wayne Rooney aldrig mer bör göra detsamma.
Fantastiskt:

  • Marcus Rashford må vara upp och ned och ha svårt att vara ”consistent”. Men när han är på humör är han den mest imponerande Unitedspelaren, även om han som tonåring inte behöver vara det. En halvtimmes cameo räckte i kväll för att visa att han redan nu är en nyckel för att låsa upp vilka försvar som helst. 1+1 och skälig lön för skäligt arbete.

Helt jävla okej:

  • 3-1 borta, oavsett motstånd. VI vet av de senaste säsongernas erfarenhet att det kan gå åt fanders i alla möjliga turneringar, på alla möjliga platser, trots att man heter Manchester United. Så en ganska skön och enkel seger var precis vad som behövs efter förra veckans mardrömmar.
  • Ander Herrera är som vi alla vet ingen world beater på något sätt. Men han har sina stunder och förutom 2-1-målet var han en av de piggare på planen i afton. Dessutom: Hans hjärta pulserar inte bara rött bokstavligen utan även bildligt. Tänk om alla, även de med högre potential och kunnande, brann lika mycket för sin fotboll …
  • Michael Carrick har fått sitta och frysa väldigt mycket sedan Community Shield, men nu fick han förtroendet. Och det var lätt att snabbt se vilken betydelse han har – och kan ha – för ett Unitedmittfält som så lätt blivit översprunget den senaste tiden. När han drar fram bredsidan så där, á la Roma för tiotalet år sen, blir det inte mindre svårt att älska hans input.

Nej, nej, nej:

  • José Mourinho gjorde åtta ändringar efter Feyenoord. Mot Northampton gick han ett steg längre och lät endast två spelare som skämde ut sig mot Watford starta. Och dessa två bjöd knappast på några oförglömliga upplevelser. Varken Chris Smalling eller Wayne Rooney skriver några biografier med titeln ”Mitt minne från 21 september 2016”. Den senare visade för kanske 87:e gången de senaste åren att han inte ens skulle vara nära bänken i ett Unitedlag om han inte haft de år han haft under 00-talet. Det var stundtals nära att man tyckte synd om kaptenen efter ytterligare en misslyckad bollbehandling. Han kan dock med lite välvilja stoltsera med en assist till matchens första mål …
  • Marcos Rojo-Memphis Depay kan vara en av de mer ineffektiva kanter Manchester United ställt upp med under 2000-talet. Man får verkligen ta fram glasögonen och leta gamla ligacupfajter för att hitta något mindre farligt. Rojo har ingenting av det man ska ha som vänsterback och Memphis absolut ingenting av det man ska ha som vänsterytter. Jag tror på fullaste allvar att John O’Shea-Kieran Richardson eller Alex Büttner-Nani hade varit tio gånger farligare.
  • Daley Blind har haft roligare onsdagar i sitt liv. I promise.

… and finally:

  • Jag vill inte ge TFM kritik för att han såg lite vilsen ut ett par gånger i defensiven, med tanke på att hans manager verkligen dragit sig för att ge honom spelminuter. I stället skulle jag vilja ge honom credd för löpningen som resulterade i hans ribbnick. Något liknande har jag nog faktiskt aldrig sett en högerback i United göra i hela mitt liv.
  • Hur många spelade till sig en plats i startelvan på lördag? Carrick och Rashford möjligen? I övrigt lär det nog bli i närheten av sju-åtta byten igen. Minst. Det allra mest spännande blir förstås att se hur José agerar gentemot sin kapten, som nu fick möjligheten att spela på sin ”rätta” position.