Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Sexigt? Nej, sex

http://gty.im/683964212
Så var då ligasäsongen över. Manchester United som aldrig slutade sämre än trea mellan 1992 och 2013 fortsätter att hålla bronsplatsen stången. Nu har vi fullbordat raden ner till plats sju då Mourinho följde upp Moyes 7 och Dödgrävarens 4 och 5 med att göra 6:an till sin.
Post-Fergie har mycket hänt och i ligasammanhang är det lätträknat att plocka de positiva bitarna.
Det finns nämligen inga.
Manchester Uniteds ligaspel lovade dock gott i höstas , men när managern upptäckte att det inte skulle gå att vinna titeln – efter 0-4 på Stamford Bridge hände nåt – gick han över i OPM – Osexig Pragmatism Mode. Det här året har till stora delar handlat om att anpassa sig till motståndet, inte förlora och – inte minst – om att bränna lägen. Skillnaden jämfört med Dödgrävaren var länge att United faktiska skapade chanser och inte spelade i sidled och bakåt och den vetskapen får vi bära med oss in i hösten. Om vi vill.
Annars kan vi också ta en funderare på hur många ursäkter det egentligen går att trolla fram för att vara redo efter nästa 0-0-match mot FC Brödgäng på Old Trafford. Eller många och många, Mourinho låter snarare som en trasig klocka när han upprepar mantrat ”många matcher, många skador, många matcher, många skador …”.
United är här och nu 25 poäng efter Chelsea. Så långt efter en ligavinnare har United inte varit sen Liverpool senast tog titeln 1990 (då hade vi också Norwich, Wimbledon och Coventry framför oss …). United gjorde dock fler mål på Old Trafford den säsongen än denna och just det faktum att hemmaspelet var så ynkligt är den stora sabotören.
Men åter till ursäkterna. José Mourinho visste ett halvår innan han började jobba på Carrington vilka spelare som fanns där, hur skadetraditionen hölls vid liv och hur han ville att truppen skulle se ut. Ändå väljer han att gnälla och till råga på allt raljera över Michael Oliver och den uteblivna semifinalplatsen i FA-cupen eftersom han, José alltså, ”aldrig varit med om någonting liknande”. Det må så vara. Men sanningen är att ingenting alls är förvånande, bortsett från att två spelare drog korsbandet i samma match. Så här har det sett ut i United i många år och frågan är varför Mourinho trodde att det skulle vara annorlunda nu? Phil Jones och Chris Smalling kan man räkna bort från start och att därefter ge bort Memphis, Schneiderlin och Schweinsteiger utan att plocka in en enda ersättare i transferfönstret är ingenting annat än stendumt.
Det myckna matchandet då? De stackars spelarna?
Ja, de måste vara helt utpumpade. Följande är de enda (ute)spelare som spelat mer än hälften av ligamatcherna under 2016-2017.

Om jag räknat rätt är det sex stycken. Sex. Ett tal vi har lärt oss uppskatta och ta och lägga tätt intill våra hjärtan under säsongen. HUR kan han påstå att spelarna är så trötta och utmattade och att spelschemat är för jävligt? Och varför lät han i så fall Paul Pogba resa över hela Europa för att starta varje match i Musse Pigg-turneringen Europa League? Med facit i hand är det nästan så att en kan misstänka att Mourinho tidigt visste att ligan, till och med topp 4, var körd och att han gick all in på den andra rutten mot Champions League kommande säsong. Vilket i så fall vore en skymf mot allt Manchester United står för.
Jag är fortfarande kluven till vad jag tycker om Mourinho. Det har jag varit i snart ett år. Hade en inte ångest innan en tittade på en intervju med honom ska det mycket till för att den inte ska skölja över en då. Inte ens när han är lycklig är han lycklig.
Embed from Getty Images
Och hur ska då vi fans kunna känna glädje? När vi har en manager som ständigt förbannar världen och allt annat utanför den måste det smitta av sig. Men Sir Alex då? Var han så jävla glad hela tiden? Nej, det var han sannerligen inte. Men det vanns ju en del ligatitlar under hans tid, vill jag minnas.


Men pengarna då! Hur går det med dom!??!! Allting handlar ju om CASH! DOLLARS! $$$$$$$$$$$$ Jodå, Glazyrerna får sitt trots ännu en säsong utanför Champions League och ingen ligatitel. Visst, Adidas ”slipper” en utbetalning på £30 mille om United bommar på Friends, men jag har fortsatt mina misstankar om att de allt igenom otäcka jänkarna är nöjda så länge den ekonomiska utvecklingen fortsätter. Ramlar cashen in skulle det inte spela någon roll för dom om United spelade i League One och slogs om titeln i Tipscupen och Auto Windscreen-cupen.
$$$$$$$$$$


Paul Pogba är inte med i kväll heller då han sörjer sin döde far hemma i Frankrike. Men det hindrar inte att vi tittar på hans statistik under den riktiga debutsäsongen i United. Fransosen har som bekant träffat virket fler än en gång och fått kritik för att han gjort för få mål. Bland annat.
Någonting han definitivt inte kan kritiseras för är dock viljan att göra mål. Han har registrerats för 144 avslut i fyra olika tävlingar. Han har också registrerats för 7 mål. Snabbt överslag ger alltså att Labile sätter drygt var 20:e missil mot motståndarnätet i motståndarnätet.
5 procent är ingenting att vara stolt över. Om han inte tror att det räknas åt andra hållet förstås, för 95 procent är fan mäktigt.


Southampton borta i kväll och Crystal Palace hemma till helgen återstår alltså av ytterligare en golgatamarsch efter Den Gamles avsked. Som jag skrivit tidigare har vi upplevt den typen av betydelselösa avslutningar i ligan tidigare, men oftast tack vare en tidigt säkrad buckla. Sällan har jag varit så otaggad på att se unga spelare i Unitedtröjan som den här veckan. Jag är nästan inne på att se nya Alien i stället för att bänka mig framför the bluescreen i dag.
Men i slutändan blir det säkert så att José och jag sitter och surar ihop.