Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Kidsens kväll

Embed from Getty Images
Ligaepilogen handlade inte så mycket om resultat, poäng eller ligaplacering. Allt var som bekant redan klappat och klart och den sjätteplats José Mourinho haft ett järngrepp om under stora delar av säsongen hade redan kärleksfullt accepterat sin roll.
Nej, den här eftermiddagen var Manchester Uniteds ungdomars. Josh Harrop fick en drömdebut, Joel Pereira hålla nollan och Paul Pogba – nej, han är inte lastgammal – dominerade i 44 minuter innan han vilades inför Friends.
Manchester United ställde upp med sin yngsta startelva i mannaminne och även om det var omständigheterna som gjorde det var det i princip det enda som fick en att gå igång.
Samtidigt ska vi inte glömma att det med stor sannolikhet var kapten Wayne Rooneys sista start på Old Trafford.
Gåshud!

  • Jag var inte ensam om att få rysningar över både armar och ben när Josh Harrop tog emot Pogbas delikata yttersida – som påminde om hans landsman Eric Cantonas mot Porto en gång för mycket länge sen – och snurrade, dribblade och avslutade resolut i bortre hörnet. En given höjdpunkt denna avslutningssöndag. Oavsett hur det går för grabben i hans fortsatta Unitedkarriär så kommer den här dagen att för alltid etsa sig kvar i hans minne.

Matchen:

  • United dominerade så länge Pogba var kvar på planen. That’s it. Det var inte mycket till match överhuvudtaget och annat var inte att räkna med när inget av lagen hade någonting att spela med. Överraskande stabil vinst dock med tanke på hur många unga och nya ansikten som fanns med i hemmalaget.

Mix:

  • United släppte bara in 29 mål i ligan under säsongen. Det är den bästa siffran sen säsongen 2009-10. 0-4-förlusten mot Chelsea i höstas banade vägen för detta, men samtidigt fick även offensiven också stryka på foten i samma veva. Men det är ändå imponerande med tanke på vilket virrvarr det varit i defensiven och – inte minst – omsättningen på försvarsuppställningar under året.
  • Men betänk detta: Det enda lag som släppte in färre mål än United var Spurs. Och då gjorde dom 32 fler framåt … det är nästan 1 mål per match.
  • Wayne Rooneys saga tillsammans med Manchester United är rimligen över i och med detta. Det perfekta slutet hade förstås varit att byta ut den gamle och slänga in den unge, Angel Gomes. Och till slut lät Mourinho 16-åringen göra sin debut och därmed bli den förste Unitedspelaren född på 2000-talet att lira med A-laget. Och inte bara det: Han blev den yngste att representera klubben sen 1956.

Europa nästa:

  • Antonio Valencia var en av många som vilades inför Friends i dag. Han kommer så klart att starta mot Ajax, men har då gått två veckor utan något matchande överhuvudtaget. Är det så klokt? Ja, José måste så klart tycka det och han har fått x antal miljoner för att fatta den här typen av beslut så vi får väl lita till hans knowledge.
  • Av startelvan på onsdag var det bara Pogba som var med i dagens. Med tanke på att Lingard också byttes ut innan paus kan vi tänka oss att engelsmannen ligger före Martial där också.
  • Vinner United på onsdag går det att ge säsongen godkänt. Förlorar United på onsdag är det inte godkänt. http://gty.im/686307118