Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Lottning till kvällen; Valencia rycker i Pereira; Landslagsuppdrag för Gomes och Barlow; Sessegnon intressant

Det är torsdag och det är Champions League-lottning. Med start klockan 18 ikväll får vi veta vilka tre lag Manchester United möter i gruppspelsfasen av årets turnering. I övrigt noterar vi att Andreas Pereira intresserar i Spanien och att två juniorer ska iväg på uppdrag med Englands U18-landslag. 

Lottning i kvadrat

I natt (ja, tänk det) lottades vi in mot Burton Albion i ligacupens tredje omgång. Mer om det kan ni läsa här. Vill ni fördjupa er i lottningen av den något mer prestigefyllda turneringen kallad Champions League kan ni läsa vårt uppsnack här. Just Champions League-lottningen kommer vi att bevaka mer ingående när det väl är dags. UEFA brukar som bekant dra ut på procedurerna en aning, men vi kommer att följa lottningen i sin helhet här på MUSS.

Embed from Getty Images

Andreas Pereira blir kvar?

En av spelarna som fick speltid under försäsongsturnén men som inte fått chansen under inledningen av ligasäsongen är Andreas Pereira. 21-åringen sägs ha intresserat bland andra Valencia som erbjudit sig att såväl köpa som låna mittfältaren. Enligt Marca ska spanjorerna ha fått nobben då José Mourinho inte lyckats förstärka mittfältet med mer än en spelare. Marca kastar också in en brasklapp och menar att Pereira kan få tillåtelse att gå, om United lyckas få in en mittfältare under transferfönstrets sista dagar. Den som lever får se, men en kvalificerad gissning är ändå att Pereira blir kvar under hösten.

Embed from Getty Images

Sessegnon på Uniteds radar

En spelare som de senaste dagarna kopplats ihop med United är Fulhams talang Ryan Sessegnon. 17-åringen kan spela så väl vänsterback (en position det inte direkt är tjockt på hos United) och ytter. Även Liverpool och Tottenham sägs vara intresserade och spelaren värderas till omkring 25 miljoner pund. Problemet, enligt ESPN, är att Sessegnon helst blir kvar i London om han lämnar Fulham, vilket ska tala till Tottenhams fördel. Sessegnon har åldern till trots representerat England på U19-nivå och gjorde totalt 25 framträdanden för Fulham i Championship i fjol.

Embed from Getty Images

Landslagsuppdrag för juniorer

Då vi ändå är inne på spelare ur den yngre änden så konstaterar vi att Angel Gomes och Aidan Barlow bägge får dra på sig landslagströjorna inom kort. Englands U18-landslag möter Brasilien och Sydafrika den 1 respektive 4 september och fungerar som uppladdning inför kommande U17-VM.

Davids på Old Trafford

Legendlagets returmatch mot FC Barcelonas dito rycker närmare. Den 2 september möts lagen igen, denna gång på Old Trafford. Matchen kommer åtminstone att visas på MUTV, men vi utgår från att den kommer att kunna ses åtminstone via Viaplay. Klart är nu att holländske legendaren Edgar Davids är med i Barcas trupp.