Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Lekstuga i genrepet

Embed from Getty Images
Jag var för första gången på väldigt länge hundra procent säker på en Unitedvinst i ligan.
Enklare än så här lär det inte bli för Mourinho i ligan den här säsongen.
Tyvärr dröjer det två veckor innan vi får se hans fantastiska Unitedkomposition igen. Men då är det å andra sidan en godbit vi har att se fram emot. Säsongens första riktigt stora test.
Palace var allt annat än ett test. Det var knappt ens tvåmål på träning mellan seniorer och juniorer.
Tjoho!

 • Uniteds säsongsinledning! 19 av 21 på sju matcher har bara hänt en gång tidigare under 2000-talet. Nu har vi inte ställts mot något av nuvarande topp 11-lagen (en del av dem är under eftersom de besegrats av United, men ni fattar), men det är likväl en fantastisk prestation så här långt.
 • Uniteds målfabrikation! Det bara smäller när United lirar på Old Trafford nuförtiden. Borta är de förbannade 0-0- och 1-1-matcherna, och förhoppningsvis håller de sig borta länge till. Jag har tusen gånger hellre ”tråkigt” av en 3-0-ledning än ser sidleds- och hemåtpassningarna i 0-0-läge.
 • Efter det tidiga 1-0-målet – som följdes upp av ett anstormande United med korslöpningar och snabba positionsbyten i offensiven under en period därefter – tappade hemmalaget fokus och såg lite mätta och belåtna ut. Palace fick mer boll och några hörnor, men till slut verkade United tänka ”amen åh, då får vi väl attackera igen då” och vips så var det 2-0. En skön egenskap att kunna växla upp tempo och skicklighet när det behövs.

Den fantastiska offensiven:

 • Romelu Lukaku hade ingen av sina allra vackraste dagar på jobbet och brände sitt första jätteläge. Men, men – är man Romelu Lukaku och matchklockan passerar 80 minuter så går det inte att låta bli att sätta bollen i nät.
 • Marcus Rashford drar dit med två assists igen och kan inte sluta att vara så bra som han är. Martial briljerade mot Moskva och bänkades självklart i matchen efter av Mourinho – och då går Marcus in och dominerar. Inte bara med sin fart och sina löpningar. Framför ögonen på David Beckham satte han en raketfrispark i rak bana mot planet Fellaini som styrde in 2-0. Han har ett sjujäkla tillslag, Rashford.
 • … men Martial vill inte vara den som är den utan går in och sätter en assist och var dessutom mycket nära att bli målskytt. Det är en fantastisk valmöjlighet för Uniteds manager att ha två så heta alternativ tillgängliga. I ärlighetens namn vet jag inte vilken av dem jag skulle starta med på Anfield.
 • Marouane Fellaini! Belgaren gjorde två mål i en och samma match för första gången under sin Unitedkarriär och hyllades för en gångs skull unisont på Old Trafford.

Oj, oj, oj:

 • Marcus Rashfords lek med Joel Ward innan han la upp för Juan Mata – och hans axelpassning i första halvlek…
 • Anthony Martial såg förstås Marcus tekniska nummer, så hans sulande tunnel på Andros Townsend dröjde inte länge efter inhoppet.
 • Ashley Youngs kiropraktor har knäckt engelsmannens inläggsfot rätt inför den här säsongen. Crossen till Fellainis 2-0 var delikat.

… and finally:

 • Jag hade på känn att Victor Lindelöf skulle få chansen i ligan för första gången i eftermiddag. Svensken skötte sig med den äran senast och Palace var väl ett motstånd om något som skulle vara en enkel inkörsport till Premier League-spel för honom. Men icke då. Inte ens på bänken. Han slussas verkligen in med försiktighet av sin gaffer.
 • Juan Mata gör alltid poäng. Glöm aldrig det. Glöm aldrig att han har ligans känsligaste fötter också.