Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Officiellt: Manchester United friställer Zlatan Ibrahimovic

Embed from Getty Images

Zlatan Ibrahimovics Manchester United-karriär är nu officiellt över. På torsdagskvällen bekräftar United att den svenska anfallaren lämnar klubben på fri transfer.

Allting tyder på att Zlatan nu inom en mycket snar framtid kommer att presenteras som en LA Galaxy-spelare.

I ett kort uttalande på den officiella hemsidan skriver United:

Manchester United bekräftar att klubben har gått med på att avsluta Zlatan Ibrahimovics kontrakt med omedelbar verkan.

Alla i klubben skulle vilja tacka Zlatan för hans bidrag till laget sedan han kom hit och önskar honom lycka till i framtiden.

Zlatan själv kommenterar på Instagram:

Fantastiska saker tar också slut och det är tid att gå vidare efter två fantastiska säsonger i Manchester United. Tack till klubben, fansen, laget, tränaren, personalen och alla som delade den här delen av min historia med mig.

Totalt gjorde Zlatan 29 mål på 53 matcher för United. Han vann ligacupen 2017 och Community Shield 2016, båda gångerna bidrog han själv med segermålet. Zlatan bidrog också till Uniteds Europa League-seger förra året, även om han missade finalen på grund av skada.

Just skadan han ådrog sig till Anderlecht blev början på slutet. Zlatan hade gjort en utmärkt debutsäsong i United och det mesta tydde på att han skulle leda lagets anfall även den här säsongen. Men så drabbades han av karriärens första allvarliga skada.

Det blev ändå så att Zlatan skrev på för en säsong till i United i augusti. Han var tillbaka i spel tidigare än förväntat men hans prestationer blev inte vad vi drömde om.

Totalt blev det bara ett mål på två matcher från start och fem inhopp den här säsongen. På annandag jul spelade han sin sista match som Unitedspelare i 2-2-matchen mot Burnley.

Om underbart var kort så är det onekligen så att Zlatan gjorde ett stort intryck under sin korta tid i klubben.

Det började med en cykelspark mot Galatasaray. I Sverige. Mål direkt. Hjälte direkt.

Det fortsatte med segermålet i Community Shield i den officiella debuten. Premier League-debuten? Mål mot Bournemouth. Första matchen på Old Trafford? Båda målen i en 2-0-seger mot Southampton.

Förra säsongen kändes det långa stunder som att Zlatan var den enda spelaren i United som kunde göra mål.

Våren 2017 bjöd på två riktigt stora Zlatanstunder, först då han slog till med ett hattrick mot Saint-Étienne den 16 februari. Knappa två veckor senare spelade han ligacupfinal mot Southampton (han borde ha fått spela oftare mot Southampton). Två mål i en fantastisk 3-2-seger. Allra bäst minns vi hur han i matchens absoluta slutskede räddade på egen mållinje för att direkt efteråt dyka upp i offensivt straffområde för att nicka in segermålet.

Vi tackar Zlatan Ibrahimovic för tiden i United och önskar honom lycka till i framtiden.

Zlatan Ibrahimovic, he is a Swedish hero,
On a free from PSG, he cost us fucking zero,
Six foot five, hard as fuck,
He gets the Reds excited,
Stick your city up your arse, cause we are Man United,
We are Man United,
We are Man United.