Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

U18: Middlesbrough – Manchester United 2-3

Manchester Uniteds juniorer stormar mot seriesegern. Igår var prestationen inte den bästa men det räckte till en 3-2-seger mot Middlesbrough på bortaplan. Mason Greenwood var stor segerorganisatör och bidrog med två mål och en assist. Dylan Levitt skrev också in sig i målprotokollet.

Uniteds juniorer reste under landslagsuppehållet över Atlanten för att spela Dallas Cup. (Där gjorde laget bra ifrån sig men det blev förlust på straffar mot Arsenal i semifinalen.) Månne satt resa och matcher kvar i kropparna på juniorerna. För United inledde inte alls bra igår. Middlesbrough hade goda chanser att ta en tidig ledning men United lyckades inledningsvis freda målet.

Efter hand tog sig United in i matchen men då skulle hemmalaget ta ledningen. Brandon Williams slår en slarvig passning på egen planhalva vilket Middlesbrough utnyttjar för att göra 1-0 genom Walker.

Williams revanscherar sig dock för det misstaget, då han efter 42 minter blockerar ett skott som såg ut att vara på väg in i mål. Skottblockeringen ger kontring och Largie Ramazani hittar Mason Greenwood till höger om straffområdet. Greenwood gör sin grej och snurrar bort en försvarare för att sedan sätta bollen i nät ur en vinkel som inte finns.

1-1 blir 2-1 för United direkt efter paus. Greenwood driver bollen framåt och spelar den ut till Nishan Burkart på högerkanten, samtidigt som han fortsätter löpningen in i straffområdet. Burkart slår ett lågt inlägg på första tillslaget och Greenwood möter bollen för att bredsida in Uniteds ledningsmål.

Greenwood är i en vansinnig formtopp. Han har gjort mål i tio av sina elva senaste matcher. Den mållösa matchen? Ja, då bidrog han med en assist…

Glädjen efter 2-1 blev kortvarig. Målvakten Matej Kovar förivrar sig och ger bort en straff. Walker kliver fram och sätter bollen säkert i nät efter 51 minuter.

Båda lagen går sedan för ett segermål. Ramazani tvingar Middlesbroughs målvakt till en bra räddning, medan Walker har ett bra läge för att göra hattrick.

United avgör efter 70 minuter. Burkart – som flyttade till vänsterkanten när Ramazani ersattes av Millen Baars – tar sig fram på kanten och spelar in till Greenwood. Den här gången väljer Greenwood att spela bakåt och Dylan Levitt bredsidar in segermålet.

En stund senare är det ytterst nära 4-2 för United men målvakten tippar Burkarts skott stolpe ut. Middlesbrough har också en boll i trävirket, då Watts skjuter frispark i bra läge. Hemmalaget har möjligheter att kvittera men United lyckas säkra segern.

United gör egentligen ingen bra match. Det är talande för hur bra det här laget verkligen är, framför allt offensivt. Vi ska också ta med oss att United igår saknade många spelare som borde ingå i lagets bästa elva. Lee O’Connor och Tahith Chong spelade med reservlaget i fredags. Angel Gomes och Aliou Traoré är ute med skador medan Ethan Laird vilades. Luca Ercolani och Aidan Barlow – båda med en del reservlagsspel den här säsongen – samt Arnau Puigmal är andra spelare som nog anser sig vara förtjänta av en plats i startelvan.

I och med segern igår har United i stort sett säkrat seriesegern. Detta då tvåan Liverpool överraskande förlorade mot West Brom medan trean Everton torskade stort mot Manchester city. Därmed kan varken Liverpool eller Everton passera United. Manchester city har dock matcher till godo och kan i teorin vinna serien.

United har sju chanser att vinna ligan. Den första chansen har vi på tisdag, då city spelar mot Blackburn. Tar Blackburn poäng då – vilket inte alls är troligt med tanke på att Blackburn är seriens klart sämsta lag – har United vunnit serien. Chans två är på lördag, då United har hemmamatch mot city. Den tredje chansen är i bortamatchen mot Liverpool fredagen den 20 april. Poäng i någon av de matcherna säkrar seriesegern för United.

Är det fortfarande inte oavgjort har vi chans fyra, fem och sex i citys tre avslutande matcher. Poängtapp för city i någon av de matcherna innebär att United vinner segern. Om allt verkligen skulle skita sig, med två förluster för United och fem segrar för city har vi en sista räddningsplanka i form av målskillnaden.

Laget som vinner serien möter vinnaren i den södra serien (Chelsea har i praktiken vunnit) i en match för att avgöra vilka som ska bli engelska juniormästare.

Middlesbrough – Manchester United 2-3 (1-1)

Uniteds mål: Greenwood 2 (42, 46), Levitt (70)
United: Kovar; Tanner, Dunne, Bernard, B Williams; Garner, Galbraith (McGhee 86); Burkart (Mellor 82), Levitt, Ramazani (Baars 68); Greenwood