Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Arnautovic under lupp; Lukaku sams med Mourinho; Merlin är här

Embed from Getty Images

Drygt två veckor kvar till VM-premiären och stiltje råder på de flesta håll i fotbollsvärlden. Lugnet före stormen i Ryssland är påtagligt och de spelare som inte betar av träningslandskamper inför mästerskapet har tagit semester. José Mourinho är inte ledig, inte än i alla fall. Igår såg han Österrike besegra Ryssland med 1-0 i Innsbruck och det mest logiska är att han såg Marko Arnautovic spela fotboll. En annan anfallare, Romelu Lukaku, bedyrar att han inte har något otalt med Mourinho, snarare tvärtom faktiskt.

Marko backar upp Romelu?

Marko Arnautovic sades inte tillhöra David Moyes favoriter när skotten tog över West Ham. Den förre Unitedtränare fick dock, efter West Hams urusla säsongsinledning ifjol, tänka om. Från att ha varit en ifrågasatt vänsterytter gick österrikaren in centralt och blev med sina elva mål lagets bäste målskytt. Nu är Moyes borta och Manuel Pellegrini har tagit över West Ham. Frågan som nu uppkommer är om Marko Arnautovic också snart är borta. SkySports gick sent igår ut med uppgifterna om att Manchester United är på jakt efter 29-åringen som ett komplement till Romelu Lukaku. Sejouren i London skulle i så fall bli blott en säsong lång, och det skulle också kunna bli en förhållandevis dyr historia. Arnautovic skrev, när han kom till West Ham i somras, på ett femårskontrakt och försäljningar inom ligan är sällan särdeles billiga.

I Arnautovic skulle United få en i princip lika kraftfull forward som man redan har i Lukaku. Man skulle också få en spelare som fyller 30 år innan kommande säsong är slut. Det som talar för en övergång framom en för exempelvis Robert Lewandowski, är ändå att Arnautovic säkerligen skulle nöja sig med en andrafiol i en klubb som spelar i Champions League och det faktum att han bättre passar in i ett spelsystem likt det Mourinho använder sig av. Arnautovic spelar inget VM i sommar och skulle sålunda vara tillgänglig för en hel försäsong med United.

Passande nog satt José Mourinho på Tivoli-Neu i Innsbruck igår och såg Österrike besegra Ryssland med 1-0. Arnautovic lämnade planen mållös i matchminut 83.

Lukaku gillar Mourinho

Romelu Lukaku gick som bekant sönder i ligamötet med Arsenal i april. Det spolierade resten av säsongen med United och gjorde även att belgaren inte var frisk nog att spela hela FA-cupfinalen mot Chelsea. Där och då ifrågasattes det huruvida Lukaku och Mourinho var såta vänner eller inte när det trots allt blev en bänkplats i finalen trots flera matchers frånvaro. Nu menar dock Lukaku att relationen mellan honom och Mourinho är god och att han ser framemot en ny säsong under portugisens ledning.

”Givetvis ville jag starta finalen, men jag var inte bra nog under träningarna. Det var en svår situation, jag och managern hade en diskussion och det är han som tar det slutgiltiga beslutet. Vi hade en diskussion efter matchen där vi båda var besvikna över att vi förlorade. Jag sa till honom att jag ser framemot nästa säsong, att se laget förbereda sig och förhoppningsvis utmana Manchester City.”

”Alla tror att jag och managern har en stor konflikt, men så är det inte. Jag och managern har en perfekt relation. Vi hade en liten diskussion efter finalen och allt är okej.”

Lukaku blev Uniteds bäste målskytt under sin första säsong på Old Trafford. För närvarande tränar han och Marouane Fellaini tillsammans med det belgiska landslaget inför VM i Ryssland. Belgien ska spela totalt tre träningsmatcher före VM-premiären mot Panama den 18 juni. Den första spelas i Bryssel mot Portugal på lördag.

Embed from Getty Images

Lampard tar över Derby

Här om sistone meddelades det att Steven Gerrard tar över Rangers. Nu är Frank Lampard klar för Derby. Lampard tar där över efter Gary Rowett som gick över till seriekonkurrenten Stoke. Lampards kontrakt är treårigt.

Merlin istället för Ordem

Nike har presenterat bollen som ska användas när Manchester United åter blir engelska mästare i fotboll (så måste vi ju se det). Skapelsen heter Merlin och ersätter fjolårets boll Ordem. Det mest påfallande med fjolårets boll var väl egentligen den gula färgen som dök upp inför vintern, och det rätt tidigt på säsongen.