Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Nya Willian-rykten; Casey Stoneys värvningsarbete; Martial till Chelsea?

I dagens nyhetssvep kan ni läsa bland annat om Casey Stoneys arbete med nyförvärv till damlaget, samt en hel del om Willian och Martial. 

I övrigt har Dean Henderson skrivit på för Sheffield United för ett säsongslångt lån, länk till den artikeln hittas längre ner på sidan.

Damlaget nära ”överraskande värvning”

Manchester Uniteds nytillträdda manager över damlaget, Casey Stoney, menar att folk kommer bli överraskade när de får reda på vem hon har värvat in till att spela för laget.

Sedan hon blev klar som manager för damlaget har hon både fått ihop den tränarstab som ska leda laget, samt hela 17 spelare som nu ska träda in i den näst högsta serien i det engelska seriesystemet.

”Jag trodde att värvningsprocessen skulle vara mycket svårare på grund av att vi inte kommer att spela i högstaserien, därför trodde jag att det skulle bli en enorm utmaning för oss”, berättar Stoney för Manchester Evening News.

”Men för att det är Manchester United och på grund av planerna samt visionerna för klubben, och vad vi kan göra för damfotbollen, och profilen på spelarna, så har det varit lite enklare än förväntat”, fortsätter hon.

Embed from Getty Images

Casey Stoney menar att, på grund av hennes spelarkarriär och vad hon åstadkommit, så har hon en möjlighet att värva spelare som andra klubbar i en liknande situation hade haft svårare att göra.

”Självklart så kan jag spelet, jag har varit inne i det under en lång tid. Medan andra klubbar kan behöva gå genom agenter så går jag direkt till spelaren för att de känner mig”, förklarar Stoney.

Artikeln i sin helhet, från Mancehster Evening News, går att läsa här.

United förbereder bud på Willian

Enligt Daily Mail, som man ofta bör ta med en nypa salt, förbereder Manchester United ett bud på 60 miljoner pund på Chelseas Willian. Det har ryktats en hel del både fram och tillbaka om den 29-åriga brassen och United under sommaren, och känslan är att det inte kommer att avta heller.

Embed from Getty Images

Troligen är Willian inte klubbens förstaval i jakten på en ny högerytter, men definitivt en spelare de har i åtanke. Det är absolut ingen dålig spelare vi talar om, men min personliga åsikt är att vi bör kunna hitta en spelare som både ger oss mer och är i en bättre ålder. Vad som sker återstår att se, men att José Mourinho är ett stort fan av Willian sedan tiden i Chelsea, går inte att se förbi. Det återstår två år på Willians kontrakt med Chelsea.

Martial till Chelsea, om United vill ha Willian

Mer Willian. Det är Cieran Kelly på Manchester Evening News som menar att United kommer få det svårt i sin jakt på en ny högerytter. Klubben siktar i första hand in sig på spelare under 27 år, precis som man gjorde förra sommaren, men kan landa i att Willian till sist är det bästa alternativet, menar Kelly.

Om så blir fallet, kan klubben bli tvungen att inkludera Anthony Martial i en sådan deal, vilket man egentligen ska vara motvilliga till. Vi får sannerligen hoppas att klubben är tillräckligt motvilliga till en sådan deal.

Cieran Kelly menar också att José Mourinho ska vara ute efter en back-up till Romelu Lukaku, men nämner inga namn här.

Dean Henderson utlånad till Sheffield United

Vår artikel om Hendersons säsongsutlåning till Championship-klubben kan du läsa nedan.

Officiellt: Dean Henderson utlånad till Sheffield United

Dagens och gårdagens VM

VM2018 Dag 4: He comes from Serbia