Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Skada stoppade Fred i VM; Zlatan och Beckham på Ikea; United på cykel

Fred blev skadad inför VM och skadan läkte aldrig ordentligt, vilket är förklaringen till att Manchester Uniteds nya mittfältare inte fick någon speltid i VM.

I övrigt diskuterar vi idag Ikea och cykel. Plus lite försäsong och lite Victor Lindelöf.

Att notera är också att United idag har presenterat årets nya juniorspelare.

Fred var skadad hela VM

Brasilien förlorade igår mot Belgien i VM. Detta sedan Marouane Fellaini dominerat på mittfältet. Kanske hade utfallet blivit annorlunda om Fred hade varit tillgänglig för spel. Fred, som var Manchester Uniteds enda representant i den brasilianska truppen, fick ingen speltid i VM. Efter Brasiliens uttåg förklarade förbundskapten Tite att Fred inte blev spelklar efter fotskadan han ådrog sig innan turneringen drog igång.

”Fred hade ett problem och kunde inte återhämta sig fullständigt,” säger Tite enligt UOL (fritt översatt med hjälp av Google Translate).

”Han var inte fysiskt redo för spel, med dagliga problem.”

Embed from Getty Images

Fred blev skadad innan VM började men Brasilien valde ändå att inte byta ut honom, i hopp om att han skulle bli fullt återställd. Med tanke på att Brasiliens VM nu är över är ett rimligt antagande att Fred ansluter till truppen i slutet av USA-turnén.

Mitten om Lindelöf

Victor Lindelöf gör succé i VM, vilket även noteras i England. Över på ESPN diskuterar Andy Mitten om Lindelöf är Uniteds mittbackslösning. Mitten noterar att United scoutar många mittbackar, däribland José Giménez och Toby Alderweireld, och att det mycket väl kan bli så att United värvar en mittback för tredje sommaren i rad.

”Svaret på deras defensiva problem kan redan finnas i klubben,” skriver Mitten. ”Lindelöf behöver bara en regelbunden partner, som han har i Granqvist, och Eric Bailly ser ut att vara perfekt för jobbet.”

Jag tycker dock vi ska vara försiktiga innan vi utropar Lindelöf till den självklara försvarslösningen för United. För det är trots allt en helt annan sak att vara mittback i det svenska landslaget än att i Manchester United. Den hjälp Lindelöf får av ytterbackar och mittfältare i landslaget får han inte, och ska han inte få, i United.

Ironiskt nog ställer VM också till det för Lindelöf när det gäller spel i United. Sveriges framgångar gör att Lindelöf kommer att missa en stor del av försäsongen. Med nuvarande mittbacksuppsättning i klubben är det rimligt att Bailly och Chris Smalling inleder säsongen som mittbackar, helt enkelt för att det bara är de som kommer att vara med på försäsongen.

Dryga veckan kvar till USA

På tal om Bailly och Smalling så har de snackat försäsong med Uniteds hemsida. ”Att spela stora matcher mot stora lag som Barcelona och andra är briljant,” säger Bailly.

Smalling flörtar med fansen i USA: ”Fansen var otroliga [förra året]. Vi spenderade tid med dem i LA och stödet de gav oss var otroligt. Man United är en stor klubb och när du reser med laget kan du se vilka fantastiska fans vi har världen över.”

United flyger till USA på söndag nästa vecka, samma dag som VM-finalen spelas. Oklart om spelarna får följa VM-finalen på engelsk eller amerikansk mark eller om de får lita på flygbolagets wifi.

United på cykel

Idag inleds cykeltävlingen Tour de France. Det ger oss en anledning att titta på Unitedspelare som gör mål på cykelspark.

Zlatan och Beckham på Ikea

Antingen får David Beckham köpa möbler till Zlatan Ibrahimovic på Ikea eller så får Zlatan äta fish & chips på Wembley iförd engelsk landslagströja. Detta sedan de före detta Unitedspelarna slagit vad om hur det går mellan Sverige och England i VM.

Dagens och gårdagens VM

VM2018 Dag 20: Adeus Brasil