Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

So it has begun

Embed from Getty Images
Det är inte bara Manchester Uniteds försäsong som kickat igång, utan även José Mourinhos tredje, ni vet den där då han brukar göra sig omöjlig och försvinna under eller efter.
Jag tröttnade redan efter första presskonferensen.
Egentligen skulle jag vilja skriva att jag inte tänker bry mig om hur uppgiven, försvarsinriktad (på plan och utanför) och sur och purken han är och kommer att vara, men det kan jag ju inte. Han är trots allt en hyfsat betydelsefull person för våra liv, så förbered er på lika mycket suckande över hans beteende härifrån som han suckar över världen i stort.
För just nu är det status quo i United, om inte snarare backwards än forwards. Okej, vi har två spelare in: En Fred som fick spela 0 minuter i VM och inte är helt fit och en tonårig högerback som är skadad. Tack och lov att Lee Grant, som jag så sent som i år tyckte var en av de sämre målvakter jag sett i Premier League, nu är inhandlad och redan in action. Darra månne Kane & co…
United inledde alltså mot America i Amerika och med typ (förhoppningsvis, men det är ju små förhoppningar) endast ett par startspelare som borde/ska inleda säsongen i elvan var 1-1 knappast någon katastrof. Ett enklare träningspass, som den här typen av matcher är 101 gånger av 100.
San José i kväll lär se ut ungefär likadant då ingen av spelarna som anslutit i efterhand, som Alexis och Matic, lär kunna vara i stånd att briljera.
Men för att återgå till transfers: Det snackas inte särskilt mycket om några spelare in och det är alltså då United vi snackar om. Visst, Bale och – framförallt – Sandro finns i lite spalter, men det är inte så att det dundrar på richterskalan. Samtidigt kan man ju fråga sig vad spelare in egentligen skulle betyda? Så länge Mourinho är Mourinho så tvingas spelarna anpassa sig till detta faktum och då kan inga trollgubbar i världen förändra att United använder sig av Mourinhos taktiker.
Med Martial, Sanchez, Rashford, Lukaku, Mata et al ska det bara gå att få ut mera offensivt. United behöver inga marquee signings offensivt utan behöver egentligen bara se till att få ut det bästa av nuvarande trupp. Med tanke på hur många av Uniteds spetsar som var medelmåttiga under 17/18 så vet vi att det finns mer att kräma ur. Alexis, till exempel, var horribelt underpresterande och slutar han med det omedelbums är det ju som en ny spelare.
Nej, det är ju så klart på kanterna i försvaret det måste förnyas, först och främst. Luke Shaw, tandblekning och botoxbehandling till trots, lär inte bli någon ny Evra eller Irwin i höst heller. Ashley Young och Antonio Valencia som ytterbackar ytterligare en säsong? Jösses, i så fall. Jösses.
Anyways: Nu spanar vi in ungdomarna i kväll igen. Ungdomarna är alltid framtiden och kan aldrig beskyllas för att vara fiaskoköp. Och dom är sällan sura redan i juli.