Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

The Best Time of the Year – eller?

Embed from Getty Images
Så är vi här igen. Vi har varit här några gånger tidigare. Hur många beror så klart på hur gammal du är och/eller hur länge din förälskelse för fotbollsklubben Manchester United har varit närvarande. Min har som bekant för många av er funnits sedan Jesper Olsens och Bryan Robsons tid i klubben i mitten av 1980-talet. Du kanske är precis lika långlivad som jag eller alldeles nykär.
Oavsett hur många timmar eller år du haft Manchester United som din officiella kärlekspartner är det början av augusti som är en av de allra mest spännande tiderna på året. Ingen vet egentligen hur det kommer att gå under säsongen, vem som kommer att bli säsongens överraskning, besvikelse, fiasko, mästare, and so on and so forth. ALLT är helt öppet för ALLA lag. Förhoppningar, förväntningar och förtvivlan slungas runt i kroppen i en enda salig röra för vi VET inte hur det ska gå. Ingen vet. Och det man inte vet mår man inte dåligt av.
Det vi vet är att vi har en manager som verkar avsky sitt jobb, åtminstone utåt sett. Hans diverse utspel i USA har inte ökat peppen inför augustis intåg utan snarare fått den motsatta effekten. Men i stället för att helt falla i pessimistfällan har jag valt att inte låtsas om hans kommentarer de senaste veckorna. Jag ignorerar dem och fokuserar i stället på att vi har en trupp – med eller utan fler nyförvärv – som åtminstone ska kunna pusha city lite hårdare än förra säsongen. Jag hyser inga som helst illusioner om att vi är tillräckligt bra för att ta hem titeln med Mourinho som manager, men jag har trots allt några små förhoppningar om att vi får se en lite roligare fotboll. Trots att det inte finns någonting som tyder på det, mer än att Alexis Sanchez sett oerhört rask ut på försäsongen och att Fred i teorin kan vara exakt vad som behövs för att lyfta mittfältet till nästa steg.
Så trots all negativitet, som uteblivna köp och fan vet allt, så väljer jag att försöka se positivt på de som komma skall.
Och Bayern i kväll blir alltså genrepet inför Leicester – och först nu kan man faktiskt ta på allvaret.
Over to you, José.