Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Watford – Manchester United 1-2

Embed from Getty Images

Manchester United vann igår med 2-1 borta mot Watford i en tillställning där David de Gea, som så många gånger förr, blev Uniteds poängräddare. Efter mål av Romelu Lukaku och Chris Smalling såg United ut att gå mot en bekväm seger men det blev onödigt svettigt efter paus.

När jag kollar igenom mina betyg blir jag aningen förvirrad. För de är generellt höga. Skulle jag ha betygsatt laginsatsen hade den inte alls hamnat lika högt. Kanske är det som Gustav är inne på i snackisarna, att mittfältet blir för odynamiskt med både Fellaini och Matic på planen.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David de Gea: 8

Matchvinnare. En bra räddning vid 0-0, en superb räddning i matchens absoluta slutskede. Efter en relativt svag start på säsongen har han mot Burnley och Watford visat den bäst i världen-form som vi förväntar oss.

Antonio Valencia: 5,5

Utbytt 90+1. Varnad. Erbjuder lite offensivt, sliter defensivt. Ser trött ut, vilket är märkligt då han ju var ledig under uppehållet.

Chris Smalling: 8,5

1 mål. Spenderade uppehållet med att odla hår och toppa formen. Rensar allt som rör sig, vinner otaliga nickdueller och blockerar skott. Till och med passningarna träffar mestadels rätt. Gör dessutom det matchvinnande målet med en prestation som ingen i hela världen trodde att han hade i sig. Hans bästa match sedan vintern 2015/16.

Victor Lindelöf: 6,5

Inte lika involverad i spelet som mittbackskollegan, vilket rimligen var Uniteds plan. Står ändå rätt när det behövs och han vinner ändå en del bollar.

Ashley Young: 6

Stort offensivt bidrag, där han är högst delaktig i de båda målen (han hade fått två assists i hockey men fotbollen är inte lika generös). Samtidigt blir det vid några tillfällen uppenbart hur hämmad han ändå är av att spela på vänsterkanten. Defensivt inte alls lika bra.

Paul Pogba: 7

Slarvar en del men han är också nyckeln bakom många av Uniteds anfall. Står ensam för fler än hälften av Uniteds avslut i matchen.

Marouane Fellaini: 7,5

1 assist. Ett gäng misstag – bland annat ett i eget straffområde i matchinledningen som kunde ha blivit kostsamt – drar ner betyget, som trots allt blir högt. Dels har han en nyckelroll i båda målen och dels vinner han väldigt mycket boll.

Nemanja Matic: 6,5

Utvisad. Vinner boll och ska ha beröm för att han i andra halvlek vid upprepade tillfällen ger laget andrum genom att driva bollen framåt. Samtidigt går det långsamt, vilket är tydligare i den offensivare rollen. Avdrag för utvisningen som kändes onödig.

Jesse Lingard: 5,5

Utbytt 71. Är, som så ofta, den som sätter fart på Uniteds offensiv. Har dock inte medstuds just nu och de gånger han löper sig fri upptäcker lagkamraterna inte honom.

Romelu Lukaku: 7

1 mål. Håller sig påpassligt framme för att ge United ledningen. Hade annars inlett svagt, först med en svag förstatouch nära målvakten och sedan när tar emot bollen som var ämnad för Lingard. Oerhörd arbetsinsats i andra halvlek, med mastodontlöpningen i slutet som typexempel.

Alexis Sánchez: 5,5

Utbytt 84. Får inte spelet att stämma i den här matchen. Har ett bra avslut, där Foster gör en bra räddning.

Anthony Martial: n/a

Inbytt 71. Fick mestadels hålla till på högerkanten, vilket han ju inte gillar. Gjorde inget för att skriva in sig i nästa startelva (även om han väl har hyggliga chanser till rotationsspel mot Young Boys).

Scott McTominay: n/a

Inbytt 84. Spelade för kort tid för att bedömas.

Eric Bailly: n/a

Inbytt 90+1. Spelade för kort tid för att bedömas.