Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Söndagsångesten presenteras av: Manchester United!

Ja, det här var ju trist. Visst, det blir väl alltid ett lite deppigt glow över matcher man får se i efterhand. Och tack vare våra kära vänner på Viasat blev det en sådan dag igår. Inte för att den här matchen behövde mer deppighet över sig än den redan hade, men eftersom jag nu lider av den posttraumatiska stress det innebär att behöva se United spela 1-1 mot Wolves och på förhand veta resultatet kommer jag hålla det här kort, för att sedan kunna gå all in i min psykos resten av den här söndagskvällen.

Vad hände då? Det var ingen höjdarmatch på något sätt. Ingen katastrof heller. Resultatmässigt möjligen, men ni behöver ingen bloggare som berättar för er att det inte räcker att endast ta en poäng mot motståndare som Wolverhampton för att klara en topp fyra-placering. (Inte för att jag missunnar Wolves ett oavgjort resultat mot oss på något sätt. Det är en sak att möta mindre klubbar som lägger sig på försvar och parkerar bussen mot oss, men Wolves spelade faktiskt ordentlig fotboll och det vill jag ändå credda dem för)

Vi är i skrivande stund åtta poäng bakom Liverpool. Mycket kan hända under säsongens gång, men då måste man se till att det faktiskt också händer. Så vad behöver göras? Det intressanta är att vi har en helt okej trupp. Bortsett från City har vi kanske Premier Leagues bästa, men det känns precis som om detta inte spelar någon roll då spelare som presterat på absolut världsklassnivå i sina tidigare klubbar helt enkelt inte gör det hos oss. Det känns som en helt omöjlig analys att göra om varför det är såhär, men jag tror verkligen det beror på att vi inte hittat rätt röst att leda United i den nya eran vi av olika anledningar tvingats in i. Jag tror vi har mer att förlora än vi har att vinna på att sparka en manager i en pågående säsong, men jag tror också att det här behöver bli Mourinhos sista säsong som manager för United. Vill förtydliga att jag inte tror att ett byte av manager automatiskt löser klubbens alla problem, för det största problemet en klubb med ett hjärta av Uniteds storlek kan ha är att sitta fast med en ägare som alltid kommer värdera att tjäna pengar över att spela fotboll. Har sagt det förr och säger det igen; så länge vi ägs av Glazers eller liknande asshats kommer klubben aldrig må riktigt bra. Men nog om det. Tillbaka till matchen.

Det goda:

  • Seriöst! Hur bra var Luke Shaw?! Är så otroligt glad att det äntligen lossnat och han har kommit igång ordentligt igen. (Vilket ni läsare av Muss-bloggen visste att han skulle, ni minns ju var ni läste det först..) Med hans återvunna goda form känns han som en helt ny värvning, underbart att se.
  • Jag har oftast inte någon lovsång till övers för Fellaini men igår var han verkligen nyttig. Även om jag kanske inte alltid är enig med Mourinho i hur eller när han används så.. ja, det gick ju ändå vägen.
  • Fred gjorde sin bästa match i den röda tröjan hittills och fick dessutom skriva in sig i målprotokollet. Kul, och framför allt viktigt. Trots att det bara blev 60 minuters spel för hans del gjorde han en riktigt bra match och var kanske genomgående bäst i United.

Det trista:

  • Det är mycket som kan sägas vara trist efter såhär släta och generellt ganska intetsägande matcher, men jag hade gärna sett Rashford från start om han hade varit tillgänglig för spel. Jag tror det här hade varit hans typ av match och att han hade bidragit med mer än exempelvis Lukaku (som kändes helt off matchen igenom och verkade allmänt ointresserad) eller Alexis.
  • Ja.. Alexis.. Jag kan inte för mitt liv förstå vad det är som inte funkar hos honom. Vi vet att han håller extremt hög klass och i de matcher jag såg Alexis göra för Arsenal var han fantastisk. Men han får bara inte till det. Det känns som att han gör så himla mycket, men samtidigt får han ingenting gjort. Det är frustrerande att se, minst sagt.
  • Och när vi pratar om frustrerande.. Jag är ärligt talat skittrött på Valencia och det enda utlopp jag har för den känslan är att såga honom här så here goes.. Jag bara måste få det sagt, han har gjort sitt. Han hade en bra säsong för typ tre år sedan, och efter det återgick han till sitt vanliga mediokra jag. Han har aldrig varit konsekvent bra i United och han är det definitivt inte nu. Sorry to say it men har tröttnat.

Embed from Getty Images

Det var det. Förlåt för att jag deppade sönder er söndagskväll. Derby i ligacupen på tisdag. Ska bli kul.