Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

United kopplas med Nikola Milenkovic; Högre lön för Smalling

Snart är fotbollen tillbaka på riktigt. Lördag, 16.00 möter Manchester United Crystal Palace hemma på Old Trafford efter ett otroligt långt landslagsuppehåll.

Idag får vi läsa om Uniteds intresse för Fiorentinas mittback Nikola Milenkovic och att klubben uppges erbjuda Smalling ett nytt kontrakt med högre lön.  

Nikola Milenkovic till Manchester United?

Det är Sky som kommer med uppgifter gällande att Manchester United och José Mourinho är intresserade för den 21-årige mittbacken som har haft en bra inlednade säsong med Fiorentina. Han har hittills startat alla ligamatcher för Serie A-klubben och stått för två mål. Dessutom har han befästat sin position i Serbiens startelva.

Fiorentinas president har tidigare nekat ett bud på 36 miljoner euro för mittbacken. Med andra ord kommer det krävas en betydligt högre belopp om nu United ska lyckas knyta till sig mittbacken. Speciellt med tanke på att intresse från andra klubbar finns, från till exempel Arsenal, Juventus och Chelsea. Mittbackens nuvarande kontrakt med Fiorentina sträcker sig till 2022.

Samma Sky rapporterar också om att det finns en annan spelare som intresserar United. Det handlar om Danmarks Joachim Andersen som idag spelar i Sampdoria. Men Manchester United har Andersen som plan B och i fall de misslyckas med Milenkovic.

Embed from Getty Images

Chris Smalling mot nytt kontrakt?

Daily Mail skriver att Chris Smalling, som vars kontrakt går ut i sommar, förväntas få ett nytt kontraktserbjudande från klubben med högre lön. Idag tjänar mittbacken cirka 80 000 pund i veckan men enligt Daily Mail är han missnöjd och vill tjäna kring 120 000 pund i veckan istället.

Uppgifter kommer samtidigt som Manchester United uppges jaga en mittback när januarifönstret öppnar. Samtidigt är det inte helt uteslutet att de väljer att förlänga Smallings kontrakt med ytterligare tolv månader.

Embed from Getty Images

Läs vår rapport inför Crystal Palace här. 

Zlatan hyllar Manchester United

I en intervju med BBC väljer nu den svenske storstjärnan Zlatan Ibrahimovic att hylla Manchester United och att han saknar klubben.

”Jag saknar alla, ”Wazza” (Rooney), Carrick, alla. Det var kul att se de yngre spelarna komma upp och verkligen visar vilka de. Jag hade väldigt bra tid där för jag fick lära känna alla.”

”Jag hade aldrig tidigare spelat med Pogba och kände inte honom som person. Men det jag kan säga är att han en jätteduktig spelare som aldrig missar en träning eller en match. Det tråkiga är att alla dömer dig under 90 minuter på en fotbollsplan. De får ingen chans att se hur hård du jobbar eller lära känna dig, men så är det. Under dessa 90 minuter gäller det att prestera ordentligt. Samarbetet med honom funkade jättebra. Jag behövde honom och han behövde mig. Första året i United var ett fantastiskt år.”

Embed from Getty Images