Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

We will never have Paris.

Det drar ihop sig för match igen, och jag känner lite samma som innan jag ska ta någon form av spruta/blodprov/vaccination. Som något man vet kommer bli obehagligt utav bara satan men som ändå måste genomlidas och inte går att skjuta på. Vill inte vara den, men tror någon helt ärligt att vi har en chans här? Som alltid nu för tiden ska det bli härligt att se United, men vet att det kommer svida rejält att officiellt åka ur Champions League. Suck, bara att bita ihop och se glad ut antar jag..

Minnena av matchen senast har dock fått ett oförtjänt mörker över sig. Vi var helt klart med i matchen under hela första halvlek, och i 40 minuter var vi minst lika bra som PSG. Före matchen var jag positiv och trodde absolut att vi hade en chans, i synnerhet som de hade både Neymar och Cavani borta, men detta blev istället en ordentlig knäpp på näsan för mig och många andra som trodde att vi skulle orka 90 minuter mot ett lag som Paris. Istället för att dra nytta av att de hade spelare som Neymar och Cavani borta blev det tydligt hur långt vi har kvar tills vi på allvar kan konkurrera på absoluta toppnivå, för trots att de fattades två av sina bästa spelare fungerade laget, medan när vi fick byta ut Lingard och Martial som var våra mest tongivande spelare och istället fick in Mata och Alexis föll vi ihop som ett korthus. Andra halvlek var PSG:s helt och hållet, och som ett jävla hån från gudarna gjorde Di María en kanonmatch. Piss.

Läget i laget verkar harmoniskt och Ole har varit sitt vanliga gulliga jag hela veckan, men sanningen är att vi är helt sönderhackade truppmässigt. Vi har vår årliga skadekris att tackla samtidigt som Pogba är avstängd, vilket är ett enormt avbräck och innebär en massa pusslande för Ole, och dessutom att typ varenda spelare behöver göra sitt livs match. Så attee..

Jag tycker alltid det är svårt och jobbigt att gissa eller ens spekulera i startelvan (minns ni att jag inte ens brukade göra det förut? Snacka om svag..) men idag är det extra tufft med tanke på läget. Ett tappert försök har dock lett mig till följande: De Gea i mål, såklart. Young till höger, Smalling och Lindelöf i mitten, Shaw till vänster. Reservationen där skulle kanske vara att Bailly kommer in istället för Smalling för att addera lite speed till backlinjen. Kan behövas när Mbappé och avskummet Di María kommer och knackar på dörren.. Mittfältet lär bestå av Fred (får han inte starta idag så måste han ju officiellt stämplas som värdelös), McTominay som var riktigt bra senast och Pereira. Inte mycket att säga där, valmöjligheterna är minst sagt begränsade. Vidare kommer vi nog starta med Lukaku centralt (älskar Big Rom men ensam central anfallare har inte alltid funkat skitbra för honom, så lite orolig där), Dalot till höger (delvis för att stötta upp Young på den kanten) och Rashford till vänster.

Nu släpps elvan snart, och uppladdningen kan börja. Vi hörs på andra sidan. (Matchen alltså, förhoppningsvis..)