Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchdag: Manchester United – Watford (Ole’s at the Wheel)

Välkommen! till denna matchdagsblogg där vi följer Manchester Uniteds hemmamatch mot Watford. Vi bjuder på uppsnack, laguppställningar, matchreaktion och matchfakta.


Senast uppdaterad: 2019/03/30 18:55

Reward

Manchester United – Watford 2-1 (1-0)

Premier League, omgång 32 • 2019-03-30, 16.00 • Old Trafford, Manchester • domare: Stuart Attwell

 

1-0 (28) Marcus Rashford (Shaw)

2-0 (72) Anthony Martial

2-1 (90) Abdoulaye Doucouré

 

Manchester United

De Gea; Young, Jones, Smalling, Shaw; Herrera (Pereira 63), Matic; Mata (Lingard 63), Pogba, Martial (Rojo 77); Rashford

Avbytare: Romero, Dalot, Fred, Lukaku

Watford

Foster; Janmaat (Femenía 55), Kabasele, Britos, Masina; Hughes (Success 81), Capoue, Doucouré, Pereyra; Deeney, Deulofeu (Gray 74)

Avbytare: Gomes, Cathcart, Quina, Holebas

Updated: 2019/03/30 18:01
 • 0
 • Share


2019/03/30 18:55
Tack för idag!

Manchester United tog tre poäng, det är det viktigaste. Vi är nu före Arsenal i tabellen och på samma poäng som Tottenham (de båda Londonlagen har dock en match till godo).

Nya tag mot Wolves på tisdag, då det krävs en mycket bättre insats om det ska bli poäng.

Med de orden stänger vi den här matchdagsbloggen. Våra snackisar är ute, läs dem. Mer från matchen följer under kvällen och morgondagen.

Tack för visat intresse. Up the fucking Reds!

 • 0
 • Share


2019/03/30 18:52
Shaw: Vi är besvikna på hur vi spelade

Luke Shaw prisades som bästa spelare i Uniteds egen omröstning. Inte för vi kanske ska ta den på så stort allvar med tanke på att varken Phil Jones eller Chris Smalling var nominerade. Men ändå.

Nåväl. Shaw snackade hur som helst med MUTV efter Uniteds seger. Trots en reporter som uppenbarligen ville ha en positiv vinkel lös det igenom att Shaw trots segern var mycket besviken.

Om 1-0-målet: ”Jag vet hur Rashy [Marcus Rashford] rör sig. Han är så snabb, slår du passningen rätt är han igenom. Jag tvivlade aldrig på att han skulle göra mål. Det viktigaste är de tre poängen.”

Om Watford: ”Personligen tycker jag att vi gjorde det svårt för oss själva. Vi var väldigt dåliga, vi är besvikna på hur vi spelade. Vi förväntar oss mer från oss själva. Men det viktigaste är tre poäng och det fick vi.”

Shaw säger att han tycker att det är jättekul att Ole Gunnar Solskjaer nu är manager för United på permanent basis. Det var aldrig någon tvekan i spelargruppen, menar vänsterbacken.

 • 0
 • Share


2019/03/30 18:43
Solskjaer: Andra halvlek var en besvikelse

Ole Gunnar Solskjaer var som vanligt positiv när han skulle sammanfatta dagens insats. Samtidigt erkänner managern att United kan bättre än idag.

”Det är alltid hårt arbete i Premier League. Det syntes att det har varit uppehåll och att alla inte är helt redo än. Vi började slarvigt och Watford förtjänade att ta ledningen. Vi ändrade systemet, gjorde ett fantastiskt mål. Andra halvlek var en besvikelse igen.”

Om Shaws passning före 1-0: ”Han var ett av de stora plusen. Mittbackarna – med Jona [Phil Jones] framför allt – försvarade så bra.” Även Juan Mata, Marcus Rashford och Anthony Martial fick beröm.

Om Rashfords mål: ”Han tränar mer och mer på avslut, inte bara på skotten. Han kommer att bli en väldigt bra målskytt, oroa er inte för det.”

Om att Pereira och Lingard kom in: ”Unga spelare med energi. Vi behöver energi. De drev igång oss lite. De kom in och gjorde skillnad.”

Om Martial: Solskjaer säger att Martial fick en smäll, vilket var förklaringen till bytet. Han kunde inte säga om Martial är tillgänglig på tisdag.

Om kampen om topp 4: ”Vi har varit utmärkta. Spelarna har gjort det väldigt bra. Fredagens träning var den bästa sedan jag kom hit. Efter 15-20 minuter idag såg vi potentialen som finns i de här gruppen. Sen vet vi att vi kan göra bättre än i andra halvlek.”

Om mottagandet före matchen: ”Det handlar inte om mig, det handlar om spelarna som vann.”

Solskjaer pratade med MUTV.

 • 0
 • Share


2019/03/30 18:24
Pereira: Poängen är viktigast

Andreas Pereira fick diskutera Uniteds seger i MUTV.

”Det är väldigt viktigt att vi fick tre poäng. Vi började inte bra, vi spelade inte vår bästa fotboll. Men det viktigaste är tre poäng.”

Om hans bidrag vid andra målet: ”Det var en bra boll, Anthony [Martial] såg mig på andra kanten. Jag såg Jesse [Lingard] på överlapp och han kunde spela in till Anthony.”

Om Shaws passning före 1-0: ”En väldigt bra pass! Han gör många såna passningar på träningar. Förhoppningsvis får vi se mer framöver.”

Om slutet på matchen: ”Det var spänt när de fick målet. Men med Chris Smalling, Phil Jones och Marcos Rojo känner vi till kvaliteten vi har därbak.”

Om resultatet: ”Det var tre viktiga poäng. Alla poäng räknas i slutet på säsongen.”

Om managern: ”Alla älskar [Ole Gunnar Solskjaer] i klubben, så jag tror att han är rätt man.”

 • 0
 • Share


2019/03/30 18:12
Första gången sedan 1995/96

Dagens mål betyder att både Marcus Rashford och Anthony Martial har gjort tio ligamål den här säsongen. Sedan tidigare har Paul Pogba och Romelu Lukaku lyckats med den bedriften.

Därmed har United för första gången sedan säsongen 1995/96 minst fyra spelare som har gjort minst tio ligamål. Då var det Eric Cantona (14), Andy Cole (11), Ryan Giggs (11) och Paul Scholes (10) som lyckades med den bedriften.

 • 0
 • Share


2019/03/30 17:59
United – Watford 2-1

Det blev till slut seger för Manchester United. Anthony Martial såg ut att ha punkterat matchen när han gjorde 2-0 efter 72 minuter. Abdoulaye Doucouré kunde dock reducera i den 90:e minuten och det blev nervöst i slutskedet men United höll undan till seger.

United ska vara väldigt glada för den här segern. Det verkligen ingen bra prestation, illustrerat av att Watford hade 20 skott mot Uniteds 8. Det positiva vi kan säga är att Watford i slutändan skapade få kvalificerade chanser.

Mittbackarna samt Luke Shaw och Marcus Rashford var alla bra idag och David de Gea gjorde det han skulle. Utöver det är det många som kan och ska göra det så mycket bättre.

Men det kvittar i slutändan, de tre poängen är vad som räknas.

 • 0
 • Share


2019/03/30 16:54
Halvtidsledning

Vi har inte bjudits på någon propagandafotboll men United går till halvtidsvila i ledning 1-0. Efter 28 minuter vann Luke Shaw bollen och efter några steg framåt serverade han Marcus Rashford med en perfekt djupledsboll. Fri gjorde Rashford inget misstag.

Det var annars Watford som började klart bäst. United fick inget grepp alls om mittfältet och Watford dominerade. De ofta utskällda mittbackarna Phil Jones och Chris Smalling stod dock starka när Watford närmade sig offensivt straffområde.

Efter en taktisk förändring som såg Juan Mata flytta in centralt kom United efter hand in i matchen. United har sedan haft ett antal lägen att göra fler mål, de avgörande passningarna har dock saknat kvalitet (bland annat då Shaw missade en enkel passning för att ge Rashford öppet mål).

 • 0
 • Share


2019/03/30 15:56
Tell me how good does it feel

Avsparken är några minuter bort. Manchester United ska bärga tre poäng mot Watford. Om vi gör det så går vi förbi Arsenal och upp på samma poäng som Tottenham. De båda Londonlagen då förvisso med en match mindre spelad.

Förutsättningarna för seger får anses vara bra. United har vunnit de sju senaste hemmamatcherna mot Watford, med bara en enda förlust någonsin (1978). Inkluderat bortamatcher har vi nu en vinstsvit på fyra. Vi lär också vara duktigt taggade efter förlusterna före uppehållet.

UTFR! Vi återkommer i halvtid!

 • 0
 • Share


2019/03/30 15:46
Beckham delivers…

And here’s Andy Cole. Oh yes!

Det kan inte påstås att Manchester Uniteds matcher mot Watford tillhör de mest klassiska i vår klubbs historia. En Andy Cole-repris idag skulle då jag inte tacka nej till.

 • 0
 • Share


2019/03/30 15:38
Konsten att vinna på hemmaplan

Om det är något som har fungerat sämre under Ole Gunnar Solskjaer så är det spelet på hemmaplan. Vi har ännu inte hittat ett recept för att luckra upp lågt sittande motståndare. Nu har Solskjaer haft tid på sig att fila på matchplanen (även om han inte har kunnat göra det tillsammans med spelarna), så förhoppningsvis har han ett ess i rockärmen den här eftermiddagen.

Nu är inte Watford en motståndare som kör över hur som helst. De har förvisso indel förluster borta mot topplagen. Men de ledde efter 79 minuter mot Tottenham, de höll nollan i 80 minuter mot Arsenal och de höll nollan i första halvlek mot Manchester city. Bara Liverpool städade av Watford utan problem.

Så en fin seger idag skulle verkligen vara ett positivt besked!

 • 0
 • Share


2019/03/30 15:27
Tankar om startelvan

Det blev en stor överraskning i den startelva som Ole Gunnar Solskjaer valde för dagens match. I offensiven får Juan Mata chansen, vilket betyder bänken för Jesse Lingard och Romelu Lukaku. 

Jag hade föredragit både Lingard och Lukaku före Mata men då de inte är redo (se nedan) är det inte mycket att säga om det.

I defensiven saknas Victor Lindelöf. Solskjaer var aningen kryptisk när han diskuterade det i MUTV. Bedömningen från spelare och/eller manager verkar dock vara att Lindelöf inte är i skick för att spela Premier League-fotboll.

Att Phil Jones går in istället för Lindelöf var självklart med Eric Bailly utanför truppen. För Marcos Rojo har ju inte spelat fotboll på en evighet.

Återstår att se hur United formerar laget. MUTV gissade på en diamant med Mata bakom Marcus Rashford och Anthony Martial. Det skulle nog vara min föredragna lösning med spelarna på planen. Det kan dock tänkas att vi får se Mata på högerkanten med Rashford centralt och Martial till vänster.

Watford känns möjligen lite uppgivna på förhand. Precis som mot Manchester city vilas det ordinarie mittbacksparet Adrian Mariappa och Craig Cathcart. För Miguel Britos blir det blott andra matchen från start den här säsongen.

José Holebas, som klev av skadad senast, saknas också i startelvan.

Offensivt matchar de vad som väl kan anses vara bästa möjliga lag.

 • 0
 • Share


2019/03/30 15:17
Solskjaer: Två cupfinaler för oss

Ole Gunnar Solskjaer har som vanligt tagit sig ett snack med MUTV sedan startelvan blev offentlig.

”Vi känner att det är ett bra lag.”

Varken Jesse Lingard eller Romelu Lukaku var redo att starta men är åtminstone redo för en plats på bänken.

Om Lindelöf: ”Victor är inte skadad.” Solskjaer säger att den svenska mittbacken har haft några ”issues”.

Om första matchen som manager: ”Jag är glad för att vara här för framtiden. Idag börjar det på riktigt. Vi har en miniliga med åtta matcher. Lyckas vi ta 18-20 poäng blir vi topp 3.”

Om att möta Watford och sedan Wolves: ”Två tuffa utmaningar. [Watford] har en FA-cupsemifinal att se fram emot. Kanske tänker de på den. För oss är det här två cupfinaler [mot Watford och Wolves].”

 • 0
 • Share


2019/03/30 15:03
Watfords lag

Gästerna Watford har också presenterat en startelva. De gör fem förändringar jämfört med laget som besegrade Crystal Palace i FA-cupen före uppehållet.

 • 0
 • Share


2019/03/30 15:00
Dagens lag

Så har vi fått dagens startelva och det blir en elva utan Victor Lindelöf. Den stora överraskningen är annars att Juan Mata startar.

 • 0
 • Share


2019/03/30 14:53
Spelarna på plats, såg ingen Lindelöf

Uniteds spelare är nu på plats på Old Trafford inför dagens match mot Watford. Då MUTV visade bilder när spelarna anlände till arenan såg jag ingen Victor Lindelöf. Därmed inte bekräftat att han saknas. Dels kan jag ha missat honom, dels visades inte alla spelare och om han sov hemma så ansluter han kanske inte tillsammans med övriga spelare.

En som definitivt är på plats är Ole Gunnar Solskjaer.

 • 0
 • Share


2019/03/30 14:48
David Meek Press Lounge

Faciliteterna för pressen på Old Trafford har förbättrats. Som en del i det har pressrummet nu uppkallats efter David Meek. Som ni kanske vet var Meek mångårig Unitedskribent på Manchester Evening News (på den tiden då lokaltidningen faktiskt var något att ha). Meek, som avled i höstas, spökskrev även Sir Alex Fergusons kolumn i Uniteds matchprogram.

 • 0
 • Share


2019/03/30 14:30
Dramatiskt när juniorerna vann

Uniteds juniorer vann mot Wolves efter stort drama i slutskedet. Ethan Galbraith gav United ledningen efter 84 minuter bara för att se Wolves kvittera efter 89 minuter. United borstade dock av sig besvikelsen och grävde fram ett segermål genom Dion McGhee i den tredje tilläggsminuten.

Mer om matchen i ungdomskollen imorgon.

 • 0
 • Share


2019/03/30 13:57
Spekulation om startelvan

Det ska väl inte uteslutas att Victor Lindelöf som nybliven pappa har fått dispens att ansluta till samlingen senare. Jag håller det dock för mindre sannolikt. När jag spekulerar utgår jag därför från att han saknas. Jag utgår också från att alla spelare som checkade in på spelarhotellet är redo för 90 minuter.

Att Ole Gunnar Solskjaer matchar bästa möjliga lag ser jag som en självklarhet. Det gör att jag landar i den elva som Adam gissade på i vår införrapport, med Phil Jones istället för Lindelöf som enda undantag.

De Gea

Young, Smalling, Jones, Shaw

Herrera, Matic

Lingard, Pogba, Martial

Rashford

Den ändring som skulle förvåna mig minst är ifall Romelu Lukaku slår sig in i laget. Han var ju i toppform innan han missade Wolves på grund av skada. Givet de knapphändiga rapporter vi har fått har han dock ansetts vara det största frågetecknet inför dagens match.

 • 0
 • Share


2019/03/30 13:23
Juniorerna mållösa i paus

I juniormatchen mot Wolves är första halvlek spelad. Hittills har vi inte fått se några mål.

Den första halvtimmen var en tämligen trist historia. Sedan har United tagit över med flera bra chanser att ta ledningen. Di’Shon Bernard, Largie Ramazani och Anthony Elanga har alla haft bra möjligheter utan att kunna hitta nät, bland annat för att Wolves målvakt har gjort ett par kvalificerade räddningar.

 • 0
 • Share


2019/03/30 12:49
No Room for Racism

I den här ligaomgången och i nästa genomför Premier League och organisationen Kick It Out kampanjen No Room for Racism. Som en del i detta kommer kampanjen att synas på arenorna och lagkaptenerna kommer att bära kaptensbindlar från Kick It Out.

 • 0
 • Share


2019/03/30 12:22
Juniorerna först ut

Dagens första begivenhet är juniorlagets bortamatch mot Wolverhampton Wanderers. Det är avspark nu klockan 12.30 och matchen visas givetvis på MUTV.

Vi får se ett lite äldre och starkare lag än vad som har varit fallet de senaste matcherna. Varken James Garner eller Mason Greenwood är dock med. Lagkapten Brandon Williams, som reste med a-laget till Paris, startar dock som högerback. På mittfältet får vi se Arnau Puigmal, annars har han mestadels spelat högerback den här säsongen.

 • 0
 • Share


2019/03/30 12:10
Slutspurten

Dagens match mot Watford är inte bara den första matchen under den permanenta managern Ole Gunnar Solskjaer. Det är också den första matchen i säsongens slutfas.

Det som sker under våren kommer i slutändan att definiera hur vi ser på säsongen. Vi har åtta ligamatcher på oss att klättra minst en position i tabellen. Vi slåss också i Champions League men det sköter sig liksom självt.

Manchester United är just nu trea av de fyra lag som slåss om tredjeplatsen i ligan.

Det är tre poäng upp till trean Tottenham, en poäng ner till sexan Chelsea. Som vi vet är det topp 4 som verkligen räknas, då trean och fyran får spela Champions League nästa säsong, medan femman och sexan tvingas till spel i Europa League.

United är fortfarande underdog. Fivethirtyeight ger United 32 procents chans till Champions League-spel nästa säsong. (Ja, lite bättre är väl chansen, då vi ju kan sluta femma eller sexa men samtidigt vinna Champions League. Det finns för all del en liten risk att ligafyran missar Champions League. Men chansen att Tottenham ska sluta utanför topp 4 och vinna Champions League samtidigt som Arsenal eller Chelsea också slutar utanför topp 4 och vinner Europa League får ses som försumbar.) För United är oddsen ändå mycket bättre än de 5 procent vi hade när Solskjaer tog över.

På Sir Alex Fergusons tid brukade vi kalla slutfasen av säsongen för squeaky bum time, ett uttryck myntat av Ferguson själv. Även om avslutningen i år känns mer spännande än på länge tycker jag dock att vi ska vänta med det uttrycket. Squeaky bum time kan vi återkomma till när vi slåss om ligatiteln.

De två förlusterna senast går vi in i slutfasen med optimism. Även om vi är underdog så menar jag att vi från denna position måste klättra minst en placering för att säsongsavslutningen ska ses som godkänd. (Ja, om vi vinner Champions League så skiter jag fullständigt i vår ligaposition.) Det är de kraven vi måste ställa på oss själva. Tiden då allt var så jävla jobbigt hela tiden försvann ut genom dörren med portugisen.

 • 0
 • Share


2019/03/30 10:56
Solskjaerläsning

I torsdags kom så nyheten vi alla hade väntat på. Ole Gunnar Solskjaer är nu manager för Manchester United på permanent basis. Som vanligt i samband med stora nyheter blir det mycket på en gång.

Updated: 2019/03/30 13:58
 • 0
 • Share


2019/03/30 09:51
Lagnyheter

Som vi berättade igår var det 20 spelare som syntes till när laget igår checkade in på spelarhotellet inför dagens match.

Målvakter: De Gea, Romero, Grant

Försvarare: Dalot, Young, Smalling, Jones, Rojo, Shaw

Mittfältare: Herrera, Pereira, Matic, McTominay, Fred, Pogba, Mata, Lingard

Anfallare: Martial, Lukaku, Rashford

Notabel frånvaro på Eric Bailly och Victor Lindelöf. I övrigt saknades Matteo Darmian, Alexis Sánchez och Antonio Valencia. Deras frånvaro bekräftades dock av Ole Gunnar Solskjaer i en intervju med Uniteds app:

“Vi har haft en bra träningsvecka. Några har varit borta och har kommit tillbaka okej. Alexis [Sánchez] har precis kommit tillbaka och det är bara han som är borta, tillsammans med Matteo [Darmian] och Antonio [Valencia]. De tre är ute.

”Vi måste kolla på en eller två av de andra.”

 • 0
 • Share


2019/03/30 08:55
Ole’s at the Wheel

När Manchester United idag spelar mot Watford gör vi det för första gången med Ole Gunnar Solskjaer som manager. Han är inte längre tillfällig manager. Nu tror jag väl inte att det förändrar någonting just idag, men det är ändå en viktig distinktion.

Att United i torsdags gjorde Solskjaer till permanent manager har generellt mottagits positivt. För mig var det i slutändan en självklarhet, även om jag har förståelse för att tajmingen av vissa ifrågasätts.

Vi vet givetvis inte hur det här äventyret kommer att sluta. Det enda vi kan gör är att vända blad och kolla vad som står på nästa sida i Solskjaerboken. Alternativet att börja läsa en annan bok skulle vara vansinne. För jösses vad bra den här boken har börjat.

Låt oss inte glömma var vi var. Ole Gunnar Solskjaer tog i mitten av december över ett trasigt lag, en trasig klubb. Manchester United låg sexa i ligan och avståndet till Brighton på trettonde plats var mindre än avståndet till ligafemman. Det var en plåga att se United spela fotboll. Vi gjorde det ändå. Vi är ju supportrar och tänker inte rationellt.

Så kom Cardiff. Det hade inte ens gått tre minuter när United tog ledningen.

Ole’s at the wheel,

Tell me how good does it feel.

Sången har ekat sedan dess.

Vi fick en läxa av Paris Saint-Germain på Old Trafford. Välkommen till verkligheten, Ole. Whatever, då får vi väl bara åka till Paris med ett halvt reservlag och göra något som ingen annan annan har gjort tidigare. Vi kommer alltid ha Paris.

Sen sket det sig ju mot Arsenal. Stolpe in blev stolpe ut. En värdelös insats följde mot Wolves. Men det spelade liksom ingen roll för humöret. Manchester United fortsätter att andas optimism. Idag hoppar vi på segertåget igen. De många skadade har haft två veckor på sig att läka såren.

We’ve got Sánchez, Paul Pogba and Fred,

Marcus Rashford is Manc born and bred.

När Ole Gunnar Solskjaer leder ut sitt lag idag kommer sången att eka igen. Jag håller det för troligt att vi sjöng mer om den tillfälliga managern Solskjaer än vi någonsin sjöng om Sir Alex Ferguson (vi borde sjunga oftare om Ferguson, men det är en diskussion för en annan tid). Det var inte bara supportrarna som sjöng. Spelarna sjöng också, liksom de före detta spelarna. Alla gick man ur huse för att uttala sitt stöd för Ole Gunnar Solskjaer.

Förvandlingen har varit total. Plötsligt kan inte tiden mellan matcherna gå snabbt nog. Hur går du emot den kraften? Det går inte.

Kanske är det en större risk att ge Solskjaer jobbet än att ge det till ett mer etablerat namn. Det är i så fall en risk vi måste ta. Vi kommer inte att dö om vi i slutändan förlorar med Solskjaer. En del av oss skulle dock ha dött om vi inte gav Solskjaer chansen. Att vinna med Ole Gunnar Solskjaer skulle betyda så mycket mer än att vinna med någon annan. På kort sikt och på lång sikt. Och om vi inte vinner kommer resan att ha varit förbannat rolig.

The greatest of English football,

We’ve won it all.

 • 8
 • Share