Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter: Man kunde se att vi haft spelare skadade och på landslagsspel

Tre poäng är vad som räknas. Det, ett par defensivt fina insatser samt att både Marcus Rashford och Anthony Martial gjorde mål är vad vi tar med oss från gårdagens match.

Utspelade är att ta i, det var vi inte, men Watford skapade fler chanser och som Solskjaer sa i presskonferensen (mer om den nedan) så förtjänade de att ta ledningen.

De Gea stod dock emot och tillsammans med backlinjen (minus Young) gjorde han en riktigt bra insats för att freda målet. Att det var Luke Shaw som fick stå för den fantastiska assisten till det första målet var också oerhört roligt och välförtjänt. Engelsmannen visar för varje match att de som dömt ut honom de senaste åren måste överväga sin tro på sitt eget fotbollskunnande. Sakta men säkert är han på väg mot den nivå han skulle nått för flera år sedan om han inte drabbats av sin fruktansvärda skada och sedan haft en manager som uppenbarligen höll honom tillbaka.

För Solskjaer gäller nu att analysera den här matchen och hitta rätt i laguttagningen till tisdag. Mittfältet som tidigare varit så duktigt tillsammans fungerade inte alls. Om det bara är en av Herrera eller Matic som bör bänkas låter jag vara osagt för tillfället, men någonting måste i alla fall hända för igår fungerade det inte alls.

Mer från matchen

Solskjaers presskonferens

Slarviga och långsamma var Ole Gunnar Solskjaers generella

…om bra resultat, sämre insats

”Bra uppsummerat. de första 20 minuterna var så långsamma och så slarviga. Man kunde se att vi haft spelare skadade och på landslagsspel, de har inte kunnat träna så mycket. Så det var en typisk förstamatch efter landslagsuppehåll som man ser fram emot, men man vet att de potentiellt kan vara ett bananskal. För Watford är ett bra lag, de har inte haft så många spelare borta och jag tycker de förtjänade att ta ledningen. Men efter vårt mål, ett fint mål förresten, och jag tycker att i resten av förstahalvlek spelade vi fin kontringsspel. Vi försvarade bra, vi var tvungna för de var dominanta, men jag tycker Chris [Smalling] och Jona [Phil Jones] särskilt var fantastiska och höll oss inne i det.

”Andra halvlek startade vi slarvigt igen. Men efter 2-0 har vi kontroll tills de gör mål, och efter det kan vad som helst hända. Men tre poäng är det enda man kan få.”

…om Luke Shaw

Luke Shaw var matchens bästa spelare igår, både stensäker bakåt men också bra framåt. På en okunnig journalists fråga om att man inte förväntar sig en sådan passning från Shaw försvarade Solskjaer sin vänsterback. ”Vad menar du med att inte förvänta sig från honom? Luke har så mycket potential, jag kan inte vänta på att se honom blomma. Han är exceptionell offensivt och så skarp i sitt försvar. Jag tycker han var topptoppklass idag, tills han fick sin kramp.”

…om Victor Lindelöf

Victor Lindelöf saknades helt, och efter ryktena i svensk media om anledningen till varför han inte skulle varit med fick Solskjaer svara på varför han inte spelade igår. ”Vi kände att Victor mådde bättre av att inte spela idag, för han har haft ett par saker att reda ut. Det är inget problem, han kommer bli okej.”

Presskonferensen avslutades sedan med en snabb fråga om Anthony Martial som byttes ut med knappa kvarten kvar och då gick direkt ut. Fransmannen skall ha fått en smäll, och är en smula osäker inför tisdagens match. En extra koll skall ske på måndag morgon.

Presskonferensen i sin helhet här ni här: