Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Klubbarna överens om Wan-Bissaka; Barca i kontakt med United; Lukakus agent i Milano

Nu händer det grejer i Manchester United – igen. En överenskommelse om Aaron Wan-Bissaka rapporteras nu vara nådd mellan Manchester United och Crystal Palace. Utöver det reder vi bland annat ut vad Romelu Lukakus agent gjorde i Milano häromdagen samt att Victor Nilsson Lindelöf finns på Barcelonas radar. 

United och Palace överens om Wan-Bissaka

David Ornstein på ansedda BBC rapporterar alldeles nyss om att Manchester United och Crystal Palace har nått en överenskommelse gällande Aaron Wan-Bissaka. Övergången sägs vara värd £50 miljoner och 21-åringen ska nu vara på väg mot Manchester för att genomgå läkarundersökning och skriva på ett långtidskontrakt värt uppemot £100 000 i veckan.

Vad det verkar kommer även United behålla vidareförsäljningsklausulen på Wilfried Zaha som ligger på 25%.

Även Samuel Luckhurst på Manchester Evening News och Kaveh Solhekol rapporterar om händelsen.

Transfermarknaden – så funkar det

Sommar innebär som bekant silly season inom fotbollsvärlden och så också en massa övergångar, rykten och förhandlingar. Och många ställer sig säkert frågan ibland, hur fungerar egentligen saker och ting vad gäller transfermarknaden? Hur uppstår ett rykte? Vad bestämmer priset för en spelare? Vilka är de vanligaste missuppfattningarna kring transfermarknaden?

Ja, vi lär såklart inte få fullständiga svar på dessa frågor med tanke på vilken skyddad verkstad den moderna fotbollen är idag. Men på amerikanska ESPN har man nu framställt en matnyttig artikel om hur silly-karusellen kan te sig i en rad olika avseenden. För den som är intresserad och vill få lite mer kött på benen rekommenderar vi att läsa igenom den.

Lukakus agent har träffat Inter

Det har under den senaste månaden rapporterats flitigt om att Romelu Lukaku kan vara på väg bort från Old Trafford och där i sådana fall Inter ses som den mest troliga destinationen.

Mycket tyder nu också på att så blir fallet. Den italienske sportjournalisten, Fabrizio Romano, meddelade under gårdagskvällen via sin Twitter att Lukakus agent, Federico Pastorello, har varit i möte med Inters sportchef i Milano och diskuterat en övergång.

”Lukaku är en dröm och det blir inte lätt att förverkliga det… Men ja, Inter försöker få honom,” säger Pastorello.

I det rörliga materialet nedan kan vi se när Pastorello är besöker någon form av kontor tillhörande Inter, men där han ska ha sagt att mötet i första hand handlade om milanoklubbens egna anfallstalang, Edoardo Vergani. Vilket är något som faktiskt inte bör viftas bort då Vergani ser ut att vara en del i en affär mellan Inter och Roma gällande Edin Dzeko.

Romaanfallaren uppges vara nära en övergång till Inter och hur det i sådana fall påverkar Lukakus eventuella italienflytt lär vi bli varse om inom kort.

Rivalerna redo att betala £65 miljoner för Maguire

Embed from Getty Images

Vi har tidigare rapporterat om manchesterklubbarnas intresse för Leicesters försvarsklippa, Harry Maguire, och enligt Sky Sports är de bägge nu villiga att sträcka sig till £65 miljoner för den engelske landslagsmannen.

Maguire uppges dock trivas i Leicester och lär därmed inte tvinga igenom en flytt, men sägs ändå vara öppen för att spela i någon av Premier Leagues toppklubbar.

Leicester sägs dock värdera 26-åringen till £75 miljoner och således i samma priskategori som Virgil van Dijk när han såldes från Southampton till Liverpool, vilket idag är världsrekordsumman för en försvarare.

Vad gäller de bägge klubbarnas intresse handlar det från den blå sidan av stan främst om att få in en ”homegrown-spelare” i truppen, det vill säga en spelare som har spelat i landet i åtminstone tre år mellan åldern 16-21.

I Uniteds fall handlar det snarare om det sportsliga och att stärka mittförsvaret, men det faktum att Maguire är engelsman lär såklart även United se som något positivt.

United studerar ung fransman

Det är Sam Wallace på The Telegraph som kommer med uppgifter om att Manchester United överväger en värvning av den franske jättetalangen Mathis Rayan Cherki. Och vem är det, kanske man undrar? Inte konstigt, Cherki är endast 15 år och har därför inte gjort något avtryck på seniornivå.

Den unge mittfältaren tillhör Lyon och har trots sin ringa ålder representerat U19-laget och dessutom skrivit in sig som den yngste målgöraren någonsin i Uefa Youth League (Champions Leagues motsvariga ungdomsturnerning), 15 år och 33 dagar ung.

Cherki kommer dock inte kunna röra på sig förrän han fyller 16, vilket blir i augusti i år. Detta på grund av hur regelverket är utformat gällande transfers när spelarna är såpass unga.

För att locka över det franska löftet sägs det att United kommer behöva erbjuda det största kontraktet man gjort för en spelare som fortfarande är under utbildning. När han sedan är 17 kommer han kunna signera sitt första professionella kontrakt. Om det blir med United, eller någon av alla andra europeiska storklubbar, återstår att se.

Lindelöf ett alternativ för Barcelona

Barcelona var under lång tid starkt länkade med Ajax jättetalang, Matthijs de Ligt, men verkar nu gå miste om honom då Juventus ser ut att ligga bäst till i racet. Detta har gjort att den spanska jätten istället har börjat titta på alternativ i England och Manchester United.

Den barcelonabaserade tidningen Mundo Deportivo, här översatt av Football Espana, kommer nu med uppgifter som gör gällande att man har siktet inställt på Victor Nilsson Lindelöf för att stärka mittförsvaret.

Hur konkret Barcelonas intresse för 24-åringen verkligen är återstår att se. Man uppges ha varit i kontakt med United vid ett flertal tillfällen men ständigt blivit nekade. Någon transfersumma för svensken har inte heller angivits.

Vi noterar även…

  • Att den före detta unitedspelaren, Nick Powell, som spenderade fyra år i klubben nu har bytt Wigan Athletic mot Stoke City, detta meddelar klubben i samband med att man har plockat in ytterligare fyra spelare.
  • Att Jackie Groenen och hennes Nederländerna är klara för kvartsfinal i VM efter att Japan besegrats med 2-1 igår kväll. Groenen, som nyligen skrivit på för Manchester United, spelade hela matchen.
  • Att Mateo Mejia, som vi skrev om under gårdagen, nu verkar ha indikerat att han vill lämna Real Zaragoza för Manchester United. 16-åringen har även tilldragit sig intresse från Real Madrid, men enligt lokaltidningen El Periodico de Aragon, som Sport Witness hänvisar till, tyder det mesta på att United blir nästa destination. Prislapp? Omkring €500 000.