Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Zidane besviken; Moss dömer på måndag; Hannibal är hedrad

Embed from Getty Images

Manchester Uniteds möte med Wolverhampton på Molineux är dryga veckan bort. Nu står det klart att det är Jon Moss som får den äran att döma kvällsmatchen på måndag. Utöver den noteringen konstaterar vi att en viss Zinedine Zidane tenderar att vara missnöjd med att inte verka få in Paul Pogba i augusti. Hans landsman Hannibal Mejbri verkar desto mer nöjd. 16-åringen blev här för leden klar för spel i juniorlaget.

Spelare på lån

Först av allt. Manchester United har idag skeppat iväg ytterligare två spelare på lån. Mer om det här under.

Joel Pereira utlånad till Hearts, Aidan Barlow till Tromsø

Ingen Pogba, ingen Zidane?

Efter mötet med Chelsea intygade Ole Gunnar Solskjaer, än en gång, att Paul Pogba kommer att stanna i Manchester United efter att transferfönstren runt om i Europa slagit igen i september. Ska vi tro dagens upplaga av Independent kan en utebliven övergång till Real Madrid få stora konsekvenser i den spanska huvudstaden. Zinedine Zidane, som återvände till Madrid förra säsongen, sägs vara på kant med presidenten Florentino Perez. Orsaken sägs vara att Zidane känner sig sviken och att hans ombyggnad av Real Madrid, som förutom Eden Hazard, ska ha omfattat Kylian Mbappe och Pogba gått om intet.

Perez och Zidane ska ha olika uppfattningar om vilka spelare som ska värvas och då drygt 300 miljoner euro redan runnit ut ur Madrids börs så ska Zidane ha fått nej då det gäller Pogba. Om sista ordet är sagt? Nja.

Embed from Getty Images

Moss på Molineux

Igår släppte Premier League domartillsättningarna för omgång två. Manchester United, som avslutar omgången med att möta Wolverhampton på Molineux, fick Jon Moss som rättsskipare. Moss har dömt United totalt 29 gånger och på de matcherna har United 20 vinster, fem oavgjorda och fyra förluster. Moss har dömt Wolverhampton 14 gånger och deras rad är dystrare. De orangeklädda har fyra segrar, fyra oavgjorda och sex förluster. Moss har inte dömt något möte mellan United och Wolverhampton tidigare och får sägas ha ett tämligen lågt kortsnitt då han dömer United. På 29 matcher har det endast blivit 47 kort för Uniteds del. Moss dömde sex av Uniteds matcher ifjol och hann visa ut Marcus Rashford mot Burnley och döma misären i säsongsavslutningen hemma mot Cardiff.

Embed from Getty Images

Mejbri om United

Igår rapporterade vi om att juniorlaget fått ett antal tillskott i spelarleden. Ett av dem är den franske talangen Hannibal Mejbri som ansluter från Monaco. Mejbri, som är 16 år gammal, har gett en intervju till Le Parisien, som återges av Get French Football News. Mejbri verkar utgående från intervjun vara nöjd och hedrad över att ansluta till United.

”Det är en ära. Manchester United har en lång historia och är kända för hur man utvecklar talanger. De kommer att ge mig möjligheten att en dag spela med de bästa och största. Jag har sett en hel del videomaterial från tidigare säsonger. Stora namn har burit Manchester Uniteds tröja och det är en ära att följa dem.”

Ny VAR-tolkning på kommande?

I helgen togs VAR, det vill säga videodomarsystemet, i bruk i Premier League. Mål, straffar, direkta utvisningar och misstagen identitet på en varnad eller utvisad spelare är det som VAR ska granska, men det kan vara nya tolkningar på kommande. Enligt The Times ska IFAB, det vill säga det organ som dikterar fotbollsreglerna, i höst diskutera hur strikt man ska vara då det kommer till offsides som föregår ett mål. Som systemet är uppbyggt nu granskas varje misstänkt offsidesituation som leder till ett mål millimeter för millimeter. Enligt The Times skulle videodomarna, eventuellt, i framtiden enbart ingripa om det handlade om att ”ett uppenbart fel” begåtts. Hur man ska definiera detta fel framgår inte, och ett beslut tas tidigast i mars då IFAB sammanträder.

Embed from Getty Images