Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchdag: Manchester United – Arsenal (du tronar på minnen från fornstora dar)

Välkommen! till denna matchdagsblogg där vi följer Manchester Uniteds hemmamatch mot Arsenal. Vi bjuder på uppsnack, laguppställningar, matchreaktion och matchfakta.


Senast uppdaterad: 2019/09/30 23:29

Reward

Manchester United – Arsenal 1-1 (1-0)

Premier League, omgång 7 • 2019-09-30, 21.00 • Old Trafford, Manchester • domare: Kevin Friend

 

1-0 (45) Scott McTominay (Rashford)

1-1 (58) Pierre-Emerick Aubameyang

 

Manchester United

De Gea; Tuanzebe, Lindelöf, Maguire, Young; Pogba, McTominay; Pereira (Greenwood 74), Lingard (Fred 74), James; Rashford

Avbytare: Romero, Rojo, Williams, Mata, Matic

Arsenal

Leno; Chambers, Sokratis, Luiz, Kolasinac; Guendouzi, Xhaka, Torreira (Ceballos 55); Pépé (Nelson 74), Aubameyang, Saka (Willock 80)

Avbytare: Martinez, Maitland-Niles, Holding, Martinelli

Updated: 2019/09/30 22:57
 • 0
 • Share


2019/09/30 23:29
Solskjaer: Vi behöver lära oss av misstagen

”Ännu en gång där vi tar ledningen med 1-0 och sedan gör vi inte det andra målet som vi vill göra,” sa Ole Gunnar Solskjaer till Sky Sports efter 1-1 mot Arsenal.

”Det måste det här unga laget lära sig, mer cyniska, mer kliniska, i båda ändarna av planen. Det är ett dåligt mål att ge bort men ibland gör du de passningarna. Det kanske är tid att vi lär oss från det.”

Den naiviteten som du pratar…

”Jag skulle inte säga naivitet. Du ska inte sätta ord i min mun.”

Ni har ett ungt lag…

”Vi är i början på att bygga något. Idag också går vi någonstans. Det är bara en besvikelse att vi inte gör det andra målet.”

Beror det på att ni saknar anfallare?

”Nej, Anthony [Martial] var skadad, det är en anfallare borta, det är inte så många.”

Solskjaer säger att Marcus Rashford är 100 procent och att han tog sig igenom matchen utan problem.

Uniteds manager protesterade till fjärdedomaren att laget hade hört domarens signal innan Arsenal gjorde mål. Efter matchen viftade han dock bort det. Inte heller David de Gea la någon skuld på domaren för det insläppta målet. Däremot tyckte Solskjaer att United skulle ha fått en straff för handboll ganska kort före Arsenals mål.

Med de orden från Solskjaer stänger vi den här matchdagsbloggen. Mer matchläsning finns över på Muss-bloggen!

Våra snackisar är på gång. Tack för visat intresse!

 • 0
 • Share


2019/09/30 22:56
United – Arsenal 1-1

Nej, inte heller ikväll lyckades Manchester United vinna. Pierre-Emerick Aubameyang kunde kvittera när knappa timmen var spelad, efter ett fatalt misstag av Axel Tuanzebe.

Sedan blev det inga fler mål. United låg på för ett segermål men det mynnade bara ut i nästan.

Totalt en ny besvikelse i en match som definitivt var där för att vinnas.

 • 0
 • Share


2019/09/30 21:55
Halvtidsledning

Manchester United går till halvtidsvila i ledning, sedan Scott McTominay dundrat in 1-0 kort före paussignalen.

På ett regnigt Old Trafford bjuds det på slarvig fotboll och många varningar. Det är United som har marginellt mer av spelet men på det stora hela är det chansfattigt. Andreas Pereira hade ett intressant avslut när han fick driva framåt och David de Gea räddade dubbelt när Arsenal kontrade och Pereira ramlade.

På hörnan efter De Geas dubbelräddning kom ledningsmålet. United kontrade och Daniel James slog ett inspel mot Marcus Rashford som på grund av en styrning blev för långt. Rashford snappade ändå upp bollen och la bakåt – förmodligen för Paul Pogba – och bollen gick till McTominay som tog emot och sedan avlossade en kanon som lämnade målvakten chanslös.

Annars är det notabelt att Axel Tuanzebe spelar vänsterback med Ashley Young som högerback i United.

Nu lär United ges möjligheter att kontra efter paus, då Arsenal blir tvingade att anfalla. Förhoppningsvis kan utnyttja det och på sätt säkra segern vi verkligen behöver.

 • 0
 • Share


2019/09/30 20:56
See you out there!

Avsparken är några minuter bort. Manchester United ska på ett eller annat sätt besegra Arsenal.

Hörs i paus!

 • 0
 • Share


2019/09/30 20:23
Tankar om startelvan

Frågar ni mig så är det mycket tråkigt att inte Mason Greenwood får chansen från start ikväll. Ole Gunnar Solskjaer fortsätter prata upp tonåringen men när det kommer till kritan så går underpresterande anfallare före. Jag begriper det verkligen inte.

Jag ser inte vad Jesse Lingard, Andreas Pereira och Marcus Rashford har uträttat den här säsongen för att motivera att de ska starta före Greenwood.

Annars är det mest anmärkningsvärda i startelvan att Axel Tuanzebe ersätter Aaron Wan-Bissaka på högerbacken. Låt oss hoppas att det blir bra!

I övrigt inte mycket att orda om. Det mesta tyder på att det blir Lingard centralt och Pereira till höger. Vi får se.

Hos Arsenal ser det ut att bli en 4-3-3-formation. Torreira kommer in istället för Ceballos, vilket ger en defensivare balans. Aningen överraskande får Bukayo Saka, nyss fyllda 18 år, chansen som vänsterytter.

 • 0
 • Share


2019/09/30 20:13
Solskjaer: Behåll kontrollen emotionellt

Startelvorna är levererade och Ole Gunnar Solskjaer gav, som vanligt, en kort intervju i MUTV.

Om Pogba och Rashford:

”Redo att spela, de har jobbat bra i rehabiliteringsrummet. Jag är väldigt glad att ha dem ikväll. Låt oss hoppas att de kan leverera på alla cylindrar.”

Om Wan-Bissaka:

”Han har varit sjuk under helgen. Vi fattade ett beslut igår. Förhoppningsvis är han tillbaka snart.”

Om kvällens nycklar:

”Många nycklar. Vinn din kamp över hela planen. Det är en trevlig våt kväll i Manchester. Det kan bli några tacklingar. Behåll kontrollen emotionellt. Försök spela på deras halvlek så mycket som möjligt och var beredd på deras kontringar. Vi är redo för det. Låt oss hoppas vi gör det första målet.”

 • 0
 • Share


2019/09/30 20:02
Arsenals lag

Arsenal gör två förändringar jämfört med segern mot Aston Villa. Chambers ersätter Maitland-Niles som högerback och Torreira ersätter Ceballos för defensivare balans på mitten.

 • 0
 • Share


2019/09/30 20:01
Dagens lag

Axel Tuanzebe får chansen som högerback idag men det finns ingen plats i startelvan för Mason Greenwood. Det blir Marcus Rashford som leder anfallet.

 • 0
 • Share


2019/09/30 19:38
Rashfords debut

En av de bästa fotbollsmatcherna som har spelats sedan Sir Alex Ferguson tackade för sig var då Manchester United i februari 2016 vann med 3-2 mot Arsenal. Det var skadekris i Manchester United och Louis van Gaal bestämde sig för att ge den unga anfallaren Marcus Rashford chansen från start.

Det visade sig vara ett bra beslut.

 • 0
 • Share

En gång i tiden, då det var förr och definitivt bättre (åtminstone med Manchester United-ögon), spelade Manchester United mot Arsenal på Old Trafford och vann med 8-2. Det var i augusti 2011 och Ashley Young spelade sitt livs bästa fotbollsmatch. Den dåvarande ytterforwarden gjorde två mål och tre assists, varav två då han la upp bollen för Wayne Rooney på frispark. Rooney själv gjorde hattrick.

Danny Welbeck, Nani och Park Ji-sung gjorde också mål för de goda. Robin van Persie missade straff men blev målskytt ändå och kände förmodligen att fotboll i Manchester är mycket roligare än fotboll i London.

 • 0
 • Share


2019/09/30 18:28
Spekulation om startelvan

Marcus Rashfords närvaro och Aaron Wan-Bissakas frånvaro gör att min gissade startelva från gårdagens införrapport får kastas i papperskorgen. Att Wan-Bissaka saknas ställer till det ordentligt och det finns inget optimalt alternativ. 

Axel Tuanzebe skulle kunna flytta ut som högerback. Men Tuanzebe är mittback. Victor Lindelöf skulle kunna flytta ut och ersättas av Tuanzebe i mittförsvaret. Men Lindelöf är mittback och Lindelöf på kanten skulle innebära en extra förändring i onödan.

Ett tredje alternativ är att flytta Ashley Young till högerkanten och låta Marcos Rojo ta vänsterbacken. Alternativet Rojo kommenterade jag i införrapporten med orden ”nej, bara nej” och det står kvar. Ett fjärde alternativ är igen Young som högerback men nu med Brandon Williams som vänsterback. Men Williams är oerfaren. Det femte och sista alternativet är Williams som vänsterback och Young som högerback. Men då kvarstår Williams oerfarenhet och han förefaller dessutom vara mer bekväm på vänsterkanten, trots att han är högerfotad.

Personligen skulle jag slänga in Williams i hetluften. Men jag kan inte föreställa mig att det är vad Ole Gunnar Solskjaer väljer. Istället lutar jag åt att vi får se Young och Rojo som ytterbackar.

Offensivt utgår jag från att Paul Pogba går in i startelvan. Det är mindre självklart att Rashford är redo att starta, muskelskador kan vara luriga. Om vi utgår från att Rashford börjar på bänken ger det offensiven som jag tippade i införrapporten:

Pogba, McTominay

Lingard, Pereira, James

Greenwood

I händelse av att Rashford kan spela tar han förstås centerpositionen. Det enkla skulle vara att då flytta Mason Greenwood till bänken men jag kan inte se hur det kan motiveras. Baserat på form ska han gå före Andreas Pereira och Jesse Lingard. Ja, på form ska Greenwood gå före Rashford också. Så Pereira eller Lingard till bänken? Baserat enbart på Lingards historik mot Arsenal gissar jag att han får spela.

Det skulle i så fall ge följande elva:

De Gea

Young, Lindelöf, Maguire, Rojo

Pogba, Maguire

Greenwood, Lingard, James

Rashford

 • 3
 • Share


2019/09/30 17:59
Lagnyheter

Paul Pogba och Marcus Rashford var med men Aaron Wan-Bissaka saknades när matchtruppen presenterades tidigare idag. Pogba hade på förhand angetts som osäker medan Rashford inte gavs någon chans att vara med. Återstår att se om Rashford är redo för 90 minuter eller om han får nöja sig med en plats på bänken. 

Wan-Bissakas frånvaro kommer överraskande. Mest troligt lär vi en uppdatering kring hans status under kvällen.

Målvakter: De Gea, Romero, Grant

Försvarare: Lindelöf, Tuanzebe, Maguire, Rojo, Williams, Young

Mittfältare: McTominay, Matic, Pereira, Fred, Pogba, Lingard, Mata, James

Anfallare: Rashford, Greenwood

 • 0
 • Share


2019/09/30 17:21
Du tronar på minnen från fornstora dar

Manchester United mot Arsenal brukade vara den engelska fotbollens största match. Arsenal är ingalunda Uniteds huvudrival (inte ens topp tre, faktiskt) och för Arsenal är månne matcherna mot Tottenham större (det är de inte, matcherna mot United är störst för de flesta, så även för Arsenal, vad de än må hävda). Under en knapp tioårsperiod, med start ungefär då Arsène Wenger tog över Arsenal, var det emellertid den otvivelaktigt största matchen i England.

United och Arsenal slogs om ligatiteln år efter år och det var två lag som på fullaste allvar hatade varandra. En rivalitet bara byggd på fotbollsmässiga grunder. United mot Arsenal var bråk i spelartunneln före avspark, det var bråk på planen (med poängavdrag för båda, om än innan rivaliteten var riktigt på riktigt), det var utvisningar, det var hån efter missade straffar och det var otaliga fantastiska fotbollsmatcher.

Jag älskade att hata Arsenal.

Nu ser jag mer fram emot matcherna mot Arsenal med en axelryckning. Nu är Chelsea en intressantare motståndare. Ja, Tottenham också, faktiskt.

Jag saknar Arsenal.

Inte lika mycket som jag saknar Manchester United, förstås. För även om Arsenal gav upp först (inte ens den mest inbitna Arsenalsupportern kan med någon trovärdighet hävda att Wenger vann mot Sir Alex Ferguson) så har ju även United gett upp nu. Om United och Arsenal slåss om nåt den här säsongen så är det i bästa fall en fjärdeplats i ligan eller en Europa League-titel. Det är liksom inte riktigt på riktigt längre, hur mycket vi än anstränger oss.

Helt ska vi inte misströsta dock, för även efter rivalitetens stormaktstid går det att hitta höjdpunkter. Som när United vann med 8-2 Eller när Ferguson, bara för att illustrera hur överlägsen Wenger han faktiskt var, ställde upp med Rafael och Fábio som mittfältare och vann utan att någon blev svettig. Eller när Marcus Rashford gjorde Premier League-debut. Eller när Jesse Lingard dansade.

Manchester United kommer att återuppstå. Arsenal kommer att återuppstå. Även om det inte känns så nu är det självklart att så kommer ske. Vi vet bara inte när. Det kan tyvärr dröja länge, det kan gå snabbare. Chansen för att rivaliteten ska återuppstå (i all fall under vår livstid) är dock försvinnande liten. Det är helt enkelt alldeles för mycket som ska stämma för att ge utrymme för en sådan rivalitet.

Så vi får hitta andra ljusglimtar. Idag blir det framför allt intressant att följa Mason Greenwoods riktiga Premier League-debut. Låt oss hoppas att Greenwood kan fira in sin födelsedag (han blir 18 år imorgon) som matchhjälte.

 • 3
 • Share