Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Solskjaers presskonferens: Tar alla beslut jag tror är bäst för Manchester United

Embed from Getty Images

Onsdag dagen före Europa League innebär presskonferens för Ole Gunnar Solskjaer samt en spelare. Spelaren idag var Lee Grant, nedan ser ni vad han och Solskjaer hade att säga inför matchen.

Utöver presskonferensen går vi också igenom de senaste nyheterna kring klubben, med bland annat en del transferrykten och lite Darren Fletcher.

Presskonferensen

Föga oväntat var de flesta journalisterna intresserade av att höra vad Solskjaer hade att säga, snarare än Grant. Två svar fick målvakten ur sig, medan Solskjaer pratade desto mer.

Dessa var de viktigaste detaljerna Solskjaer tog upp inför matchen.

  • Tanken med att ta med de unga istället för den vanliga A-truppen är sunt förnuft, eftersom United är klara för slutspelet.
  • Axel Tuanzebe, Luke Shaw och Jesse Lingard behöver få speltid, därför är de med.
  • Grant startar, så också Di’Shon Bernard, Ethan Laird och Dylan Levitt, även inhopparna kommer vara debutanter men där bekräftade inte Solskjaer vilka det skulle bli.
  • Avståndet och restiden från Manchester är ett problem, men allt har gått bra och de stannar på Manchestertid när de är där.
  • Max Taylors resa från cancerbehandling till matchtrupp är fantastisk. Han har ingen rädsla på planen längre, han har haft riktig rädsla i livet, enligt Ole.
  • Gällande Gary Nevilles kommentar om att Ole borde värva i januari var svaret ”jag tar alla beslut jag tror är bäst för Manchester United”, med ett snett leende på läpparna.
  • Ole tror på en jämn och tight match, United hade varit mer favoriter om de kommit med A-truppen men detta är rätt match att ge ungdomarna en chans att prova på Europaspel.
  • Cuperna är realistiska för att vinna troféer, i ligan är United för långt efter så han kommer ge allt i cuperna.

Lee Grant fick hoppa in med ett svar efter att Solskjaer bekräftat att han startar. Det Grant hade att säga då var att detta, hans första start i United, är ett stort och stolt ögonblick för honom och han ser verkligen fram emot matchen.

Den avslutande frågan var den enda som egentligen var riktad till Grant och handlade om hans vardag som tredjemålvakt i United där det inte blir mycket matcher, samt även hur mycket hans ålder och ledarskap kan vara till hjälp under matchen imorgon.

”Dagligdags handlar min roll om att vara efter de andra två (de Gea och Romero), att hålla dem på tårna. Att hålla min nivå så hög som möjligt och alltid se till att jag är redo för att spela när chansen kommer, för den chansen kan komma väldigt snabbt så jag behöver alltid vara redo. Gällande ledarskapsrollen imorgon är det en fortsättning på samma roll som jag har i klubben, eller försöker ha. Jag är så klart en av de äldre, eller förmodligen den äldste, i truppen. Så det är en roll jag får ta och en roll jag gillar.”

Solskjaer kunde inte låta bli att hoppa in och svara på den frågan också, och han passade på att ösa beröm över Grants attityd som han kallar världsklass och att han alltid ställer upp för de spelare som vill träna extra. Solskjaer kallade honom för den mest vältränade målvakten i klubben eftersom han tränar så mycket, som svar på detta skämtade Grant om att han betalat Solskjaer för att säga så. Norrmannen avslutade med att säga att han har den perfekta målvaktsuppsättningen.

Sillyrykten

Nu över till de nyheter som inte har med matchen att göra, där det fortsätter ryktas om förstärkningar.

Snacket kring Erling Braut Haaland fortsätter, nu är det The Times som skriver att United skall försöka värva honom från Salzburg redan i januari. Detta alltså bara några dagar efter att vi rapporterat om att en viss Mino Raiolas inblandning kan sätta käppar i hjulet för en affär.

Embed from Getty Images

The Telegraph skriver att Manchester United tror sig ligga i förarsätet vad gäller att värva Dortmunds Jadon Sancho. 19-åringen jagas dock av mer eller mindre alla storklubbar i Europa, så enkelt lär det inte bli.

Darren Fletcher

Darren Fletcher, som enligt BBC för bara några dagar sedan bekräftade att han inte officiellt slutat spela fotboll trots att han varit klubblös sedan han lämnade Stoke befinner sig för tillfället tillbaka how West Bromwich för att påbörja sin resa mot att bli tränare. Detta bekräftar klubben på sin hemsida.

Fletcher spelade i WBA mellan januari 2015, då han kom från United, till sommaren 2017 och var också kapten för klubben.