Fler rykten om Haaland; Lottat för damerna; Angel Gomes tar bort United

Knappt en dag utan att vi skriver om Erling Braut Haaland. Idag är självklart inget undantag. Det blir norrmannen gånger två. Ligacupens kvartsfinaler är lottad och Angel Gomes har tagit bort Manchester United. 

Manchester United är ute efter Haaland – inte Minamino.

I Red Bull Salzburg har norskmannen och japanen gjort stor succé och bägge spelarna har ryktats till United i januari och det ska vara Haaland United vill ha, trots att rapporter har sagt att man också ville ha Takumi Minamino, som nu ser ut att gå till Liverpool. Det senare ska dock vara falska rykten enligt David Ornstein på The Athletic. 

Ole Gunnar Solskjaer och Ed Woodward ska ha besökt Salzburg i fredags för att träffa Haalands representater. 19-åringen som gjort stor succé under säsongen hade tidigare Solskjaer i Molde och det ska vara något som är positivt för Uniteds del.

Ett problem för en eventuell övergång ska vara att det är Mino Raiola som är Haalands agent, och agenten ska hellre vilja sätta norrmannen i en annan klubb.

Embed from Getty Images

Tyska klubbar stressade över Haaland

Enligt den tyska tidningen Bild, som vi har haft Sport Witness till hjälp att översätta ska Borussia Dortmund och RB Leipzig vara stressade över situationen med Haaland.

Det var i förra veckan som samma tidning rapporterade att Haaland var nära en övergång till Dortmund i januarifönstret. Men att man efter att United besökt representater till Haaland nu ska ha blivit osäkra ifall de kan säkra hans signatur. Framförallt efter att Solskjaer kommenterat på presskonferensen efter matchen mot Everton att Haaland själv vet vad han vill.

Bild ska också skriva att Manchester United inte är Haalands förstaval.

Fortsättning lär följa…

Möjligt spelschema när Premier League tar uppehåll

För första gången någonsin tar Premier League ett litet uppehåll, och detta sker i februari. Den omgången som ska spelas splittas upp i två delar, med fem matcher den första helgen och fem matcher helgen efter. Premier League ska också ta europeiskt cupspel i beaktning när man ska välja schemat. Nu menar Dave Johnson, journalist på ESPN att spelschemat kommer se ut på följande sätt. Det är inte bekräftat, men mycket tyder på att det kommer bli på det här viset.

Lottat för damerna

Manchester United vann i överlägsen stil sin grupp i damernas Ligacup. Nu är kvartsfinalen lottad och det blir ett hemmamöte mot Brighton. Det ska vara ett överkomligt motstånd då Brighton placerar sig på en tiondeplats i FA Women´s Super League. United har mött Brighton en gång tidigare under säsongen och då blev det vinst med 4-0.

Matchen kommer att spelas 15/16 januari.

Gomes tagit bort Manchester United

Det här behöver inte betyda någonting, men nu har Angel Gomes tagit bort Manchester United från sina profiler på sociala medier. Att han lämnar i sommar blir mer och mer troligt. Eller?

Övrigt idag

Europa Leagues sextondelar lottades tidigare idag. Det blev belgiska Club Brugge. Mer information nedan:

Lauren James skriver proffskontrakt med Manchester United

Och ni ska inte missa att supertalangen Lauren James skrivit på sitt första proffskontrakt med Manchester United.

Lauren James skriver proffskontrakt med Manchester United


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS