Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Bruno Fernandes fortfarande på radarn; Skadeuppdatering; Baillys optionsår aktiverade

I ett matigt nyhetssvep pratar vi mycket om Bruno Fernandes (många vill prata om Bruno Fernandes). Vi kan också berätta om att Premier League-domarna fått nya VAR-direktiv, att Ole Gunnar Solskjaer har uppdaterat oss kring sex av hans försvarare, att Eric Baillys option har aktiverats, att Harry Maguire är stolt samt om flyttade dammatcher.

Glöm inte heller läsa vår införrapport inför morgondagens match.

Bruno Fernandes fortfarande på radarn

Det går inte en dag utan intensiva rykten kring Bruno Fernandes. Sedan gårdagens nyhetssvep har det på samma gång hänt mycket och absolut ingenting i frågan.

Det senaste och mest trovärdiga kommer från BBC:s Simon Stone, som hävdar att United fortfarande har Fernandes som förstaval för att förstärka mittfältet, men att man inte heller är omöjliga för att titta på andra alternativ. Detta på grund av att Sporting kräver 80 miljoner euro (68 miljoner pund) för Fernandes, och detta är United inte villiga att betala. Det är lite av ett chicken race här, United vill ha Fernandes samtidigt som Sporting är i behov av pengar.

ESPN:s Rob Dawson ser ut att ha samma uppgifter som Simon Stone. Enligt Dawson vill Sporting ha 65 miljoner euro direkt, med 15 miljoner euro i potentiella bonusar. Detta trots att de pratade om en summa i storlekstrakten kring 45 miljoner pund med Tottenham i somras.

Sportings manager uttalande sig om Fernandes efter deras förlust mot Benfica igår kväll. Han hoppas att det inte var den sista matchen Fernandes gjorde för Sporting, men att det är oklart. Vidare säger han att det är Fernandes ambition att spela i en bättre liga, och att ”Bruno förtjänar allt”.

Enligt Sky Sports är en deal nära, och att den skulle innebära att United betalar 43 miljoner pund direkt, med ytterligare 17 miljoner pund i potentiella bonusar.

Sett till värdering av källor är Simon Stone allt som oftast den mest initierade, särskilti jämförelse med Sky Sports.

Nya VAR-direktiv

The Professional Game Match Officials Limited, organet som har hand om elitdomarna i England, har kommit med nya direktiv för hur domarna skall använda VAR, detta uppger BBC med flera.

Enligt de nya direktiven skall domarna använda monitorn och titta på incidenter där de själva borde vara de som tar det slutligtiga. Som exempel tas upp när Arsenals Pierre-Emerick Aubameyang blev utvisad mot Crystal Palace förra helgen. Domare Paul Tierney gav då först ett gult kort som ändrades av VAR-domaren. För att fastslå domarens auktoritet i den typen av situationer skall de framöver ta hjälp av monitorn själva.

Baillys optionsår aktiverade

Eric Bailly, ni minns honom? Enligt uppger Mark Ogden på EPSN har han fått sina optionsår i kontraktet aktiverade. Kontraktet var på väg att gå ut i sommar, men United hade en option på inte bara ett utan två år, varför hans kontrakt nu gäller till 2022.

Detta är ännu inte bekräftat officiellt, men aktiveringar av optionsår annonaseras inte alltid av United. Det faktum att kontraktet annars går ut i sommar gör att vi kan förutsätta att Ogdens uppgifter stämmer.

Skadeuppdatering i försvaret

Ole Gunnar Solskjaer har pratat med MUTV och gett en skadeuppdatering gällande sex av hans försvarsspelare.

  • Eric Bailly: Skadefri och tillgänglig enligt Solskjaer. Det är väl dock högst osannolikt att Liverpool borta skulle bli comebackmatchen.
  • Axel Tuanzebe: Har haft ett bakslag och jobbar på att bli frisk igen.
  • Diogo Dalot: Är tillbaka enligt Solskjaer.
  • Luke Shaw: Tränade under fredagen, men har varit sjuk och haft känningar. Oklar inför söndag.
  • Tim Fosu-Mensah: Skadefri och tillgänglig enligt Solskjaer. Det är väl dock högst osannolikt att Liverpool borta skulle bli comebackmatchen.
  • Marcos Rojo: Fortfarande inte redo. Har en vadskada som tar längre tid än väntat.

En dröm för Maguire

Harry Maguire har tagit till twitter och kallar det för ”en dröm som blir sann att bli kapten för Manchester United”. Stolthet och ära känner han, samtidigt som han önskar Ashley Young lycka till i Inter.

Ashley Young har även han använt Twitter, detta för att rikta tack till Manchester United och dess fans för alla år.

Dammatch fastställd och flyttad

Damernas FA-cupmatch mot Manchester City har fått en starttid. 13.45 (svensk tid) lördag 25 januari är avspark, matchen spelas på Leigh Sports Village.

Dessutom har damernas hemmamatch mot Chelsea den 9 februari har flyttats några timmar. Ny avsparkstid är 17.30 (svensk tid), och flytten kommer på grund av att matchen skall tv-visas i England.