Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Leah Galton förlänger med Manchester United

Embed from Getty Images

Damlagets vänsterytter Leah Galton har förlängt sitt kontrakt med Manchester United. Detta meddelar klubben på måndagen. Det nya kontraktet binder Galton till United över nästa säsong, med en option på ytterligare ett år.

Förra säsongen nominerad till priset som årets spelare i United har Galton tagit stora kliv framåt den här säsongen. Hon får anses vara en av huvudkandidaterna till att bli årets spelare i år. I höstas ifrågasattes förbundskapten Phil Neville då han inte gav Galton chansen i landslaget. Kort därefter meddelades emellertid att Galton tills vidare inte vill spela landslagsfotboll.

Hittills har Galton, 25 år gammal, gjort 34 matcher som Unitedspelare. Hon har bidragit med 6 mål och 8 assists.

Leah Galton säger:

Jag är jätteglad att förlänga mitt kontrakt med den här fantastiska klubben. Jag njuter av min fotboll här och med hjälp av Casey och ledarstaben vill jag bara fortsätta förbättra mig och bli den bästa spelaren jag kan bli. Vi har en otrolig grupp här och våra ambitioner är stora. Jag hoppas att jag kan bidra till många framgångsrika år med det här laget.

Casey Stoney säger:

Jag är så glad för Leah. Hennes utveckling sedan hon kom till klubben har varit fantastisk att bevittna. Hon har en stor närvaro på planen och jag tycker att hon är en av de bästa i landet på hennes position. Jag ser fram emot att se henne utvecklas ytterligare under hennes tid här. Framtiden är väldigt ljus för Leah.

Värt att notera är att detta är första gången som United bekräftar kontraktslängden för en damlagsspelare.

Vi gratulerar Leah Galton till det nya kontraktet!