Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

Ungdomskollen: Kai Corbett hjälte i debuten

Spel på bortaplan och med reservbetonade lag till trots kunde både reservlaget och juniorlaget vinna sina matcher i förra veckan. För juniorlaget blev debutanten Kai Corbett matchvinnare mot Blackburn. Reservlaget vände underläge mot Norwich på Carrow Road.

Förutom de båda matcherna blir det förstås lite snack om Corbett. Dessutom diskuteras nya målvakten Nathan Bishop och så blir det en skaderapport med tråkiga nyheter om Ethan Laird.

Reserverna vände mot Norwich

Norwich tog en tidig ledning på Carrow Road men United vände till seger med två mål före paus. United dominerade matchen och borde ha gjort fler än två mål. Vi hade emellertid tur i början på andra halvlek, då Norwich rånades på en solklar straff.

United saknade många spelare på grund av skador och sjukdom. Det resulterade i en startelva bestående av åtta mittfältare, där Angel Gomes fick spela toppforward. Aliou Traoré blev matchvinnare på egen retur.

 • Aidan Barlow gjorde sin första match efter lånesejouren i Norge. Han gjorde Uniteds kvitteringsmål och var sedan inblandad i förarbetet till segermålet. Överlag gjorde han en bra match. Tyvärr klev han av skadad i andra halvlek, återstår om det resulterar i frånvaro.
 • Alex Fojticek och Max Taylor är utlånade till Stalybridge Celtic men får spela matcher för reservlaget ändå och båda spelade i 90 minuter. Dagen efter vaktade Fojticek målet för Stalybridge medan Taylor var oanvänd avbytare.

West Ham fick oväntat svårt mot bottenlaget Sunderland men vann till slut och toppar fortfarande tabellen. United ligger två poäng och sex mål efter. Vår playoffplats är i praktiken redan säkrad.

Juniorernas reserver vann mot Blackburn

För juniorerna väntar Leeds i FA Youth Cup på onsdag (se nedan). Neil Ryan valde därför att vila hela den ordinarie startelvan i bortamatchen mot Blackburn. Därmed blev det ett ungt juniorlag som kom till spel. Det var tydligt inledningsvis, då Blackburn dominerade. United växte dock in i matchen efter hand och kunde vinna med 1-0.

Debutanten Kai Corbett blev matchvinnare, då han avslutade distinkt efter förarbete av Connor Stanley.

 • Det var stora bildstörningar på MUTV under matchen, med ett längre avbrott i sändningen under andra halvlek. Så det är svårt att rättvist bedöma spelarna.
 • Målvakten Dermot Mee gjorde några fina räddningar. Han har skött sig bra de gånger jag har sett honom.
 • Zidane Iqbal fick sin första chans i ligan och gjorde en del bra grejer. Jag har svårt att förstå att han inte får större förtroende.
 • Deji Sotona gav, som vanligt, motståndarna stora problem. Samtidigt är han en frustrerande spelare. Han har så mycket i sig men han sliter med beslutsfattandet.
 • Kai Corbett kom in direkt efter paus och Connor Stanley fick också ett långt inhopp. United var starkare med de båda på planen.

Tack vare segern har United nu kontakt med lagen på övre halvan i tabellen. Just att sluta på övre halvan känns som den realistiska målsättningen nu.

Tankar om Bishop

Nyheten om att United värvar den engelska U20-målvakten Nathan Bishop kom överraskande. Behovet uppstod då Paul Woolston blev långtidsskadad samtidigt som även Matej Kovar förefaller vara skadad.

Även så en märklig affär, tycker jag. Framför allt har jag faktiskt svårt att förstå att Bishop vill flytta till United. Jag kan inte tänka mig annat än att han i United kommer att spela i U23. Då han redan har 39 seniormatcher på meritlistan borde detta ses som ett steg bakåt.

Min övertygelse är att Dean Henderson tjänade väldigt mycket på att gå på lån och tidigt börja spela seniorfotboll.

Hur det ser ut ekonomiskt för Bishop vet jag förstås inte. Det han definitivt vinner på flytten till United är att han får jobba i en klubb som bevisligen är bra på att utveckla målvakter.

Spännande hur som helst och det blir intressant att se hur Bishop står sig i kvalitet mot Kovar. Med Lee Grant på utgående kontrakt kan det också öppnas en position som tredjemålvakt nästa säsong.

Corbett hjälte direkt

Kai Corbett dök överraskande upp i juniorlagets laguppställning mot Blackburn. Det förefaller vara så att anfallaren har signerat för United, även om vissa rapporter säger att han bara är i United på provspel. I debuten bidrog han hur som helst med ett snyggt mål och med det målet blev han matchhjälte.

Han är en U17-spelare, mittfältare eller anfallare, som kommer från West Ham. I januari kopplades han samman med en flytt till Bristol City men det blev alltså United som säkrade honom. I West Ham har han den här säsongen gjort 4 mål på 14 matcher i liga och cup.

Laird skadad igen

Återigen nås vi av tråkiga rapporter om Ethan Laird. Den så lovande högerbacken har drabbats av en knäskada. Vi vet att knäskador ofta betyder lång frånvaro men vi har ingen information om vad för knäskada det är. Låt oss hoppas på det bästa.

Skadeläget

I reservlaget är de båda målvakterna Matej Kovar och Paul Woolston skadade. Kovar uppges kunna vara aktuell redan till nästa match men Woolston är tidigast tillbaka i säsongens slutskede efter en armskada.

Ethan Laird är knäskadad. Demetri Mitchell har inte spelat på hela säsongen. Han var tillbaka i träning men ska ha blivit skadad på nytt. Luca Ercolani blev knäskadad i början på säsongen och förväntas inte vara tillbaka förrän till nästa säsong. Aidan Barlow blev skadad mot Norwich, utan att vi vet hur det är med honom.

Largie Ramazani var oanvänd avbytare mot Norwich, vilket han även var mot West Ham. Däremellan saknades han helt mot Newcastle. Oklart varför, men då han har varit en av de bästa reservlagsspelarna den här säsongen är det så klart något som är fel. Mest troligt någon skada, även om det är märkligt att han i så fall reser långt för att sitta på bänken.

Di’Shon Bernard och D’Mani Mellor missade matchen mot Norwich på grund av sjukdom.

Reece Devine spelade varken med reservlaget eller juniorlaget. Troligen vilades han bara inför FA Youth Cup.

I juniorlaget är Björn Hardley och Mateo Mejia tillbaka i spel. Därmed är det bara anfallarna Noam Emeran och Anthony Elanga som är skadade. Någon prognos för deras återkomst har vi inte fått.

Träningsmatcher för reserverna

I brist på tävlingsmatcher har United planerat in träningsmatcher för reservlaget. Först blir det en resa till Portugal för träningsläger och match mot Benfica. Sedan blir det en bortamatch mot Club Brugge i samband med a-lagets Europa League-match. På hemmaplan blir det sedan en match mot Chelsea.

FA Youth Cup på Old Trafford

På onsdag spelar United mot Leeds i FA Youth Cup i cupens åttondelsfinal. Då får juniorerna äran att spela på Old Trafford, så det blir en stor tillställning för juniorlaget.

Blir det avancemang så väntar en ny hemmamatch – mot Wigan eller Birmingham – i kvartsfinalen. United är favoriter mot Leeds och blir favorit också i kvartsfinalen, oberoende av motstånd.

Några korta

 • Den högt aktade ryska talangen Sergey Pinyaev har varit på provträning hos United. Då fick han chansen att träffa a-laget.

 • U17 spelade 3-3 mot West Ham. Kvitteringsmålet stod målvakten Dermot Mee för!

 • Mateo Mejia är som sagt tillbaka i spel. Han gjorde alla Uniteds mål när U16 vann med 4-1 mot Blackburn (spelades samtidigt som juniorlagets match, vilket normalt sett är fallet).
 • Nästa ungdomskoll är planerad till den 24 februari. Dessutom kommer vi med en utförlig matchrapport efter FA Youth Cup-matchen mot Leeds på onsdag.

Matchfakta

Ungdomslagen har spelat följande matcher sedan senaste ungdomskollen.

U23: Norwich City – Manchester United 1-2 (1-2)

Premier League 2, Division 2, 31 januari


1-0 ( 3) Yahyai 
1-1 (17) Aidan Barlow (Gomes)
1-2 (37) Aliou Traore


Uniteds lag: Fojticek; Puigmal, Taylor, Mengi, McGhee; Levitt, Garner; Barlow (Mejbri 73), Galbraith, Traore; Gomes

U18: Blackburn Rovers – Manchester United x-x (0-0)

U18 Premier League, 1 februari


0-1 (61) Kai Corbett (Stanley)


Uniteds lag: Mee; Neville, Denham, Hockenhull, Hardley; Savage (Corbett 46), Svidersky; Forson, Iqbal (Hoogewerf 76), Sotona; Haygarth (Stanley 56)

Mer information: