Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Uttalande från United; Solskjaers presskonferens

Det är en annorlunda tid att vara fotbollssupporter i. Normalt sett skulle vi haft några sista matcher innan ett landslagsuppehåll vilket skulle följts av den alltid lika intressanta slutspurten av säsongen med kamp om platser i ligan, cuptitlar och annat. Nyhetssvepet den här morgonen samlar upp de nyheter som kom under eftermiddagen igår, med ett uttalande kring coronaviruset och de uppflyttade matcherna från Manchester United, samt att vi går igenom de delar av Solskjaers presskonferens som fortfarande är aktuella.

Uttalande från United

Först kom beskedet att all europeisk fotboll flyttas, sen kom också beskedet att även all inhemsk fotboll i England skjuts upp till början av april, till att börja med. Detta gjorde givetvis att Manchester United var tvungna att komma med ett officiellt uttalande, vilket gjordes här på den officiella hemsidan, och översatt i sin helhet till svenska här:

Efter dagens tillkännagivande att de kommande två omgångarna av Premier League, och den kommande omgången av FA-cupen, ska flyttas, har Manchester Uniteds Premier League-match mot Tottenham Hotspur söndag 15 mars och matchen mot Norwich City i FA-cupen söndagen 22 mars båda skjutits upp.

Ett liknande beslut har kommunicerats av UEFA, vilket innebär att den andra matchen i vårt Europa League-möte med LASK på Old Trafford torsdag 19 mars också kommer att skjutas upp.

Akademimatcher och våra Women’s Super League-matcher kommer också att skjutas upp till minst lördagen den 4 april.

Detta är uppenbart en snabbt utvecklande situation som en del av kollektiva ansträngningar för att bekämpa spridningen av coronavirus (COVID-19). Vi litar på att våra fans förstår att skyddet av folkhälsan måste vara prioriterat.

Nya datum för våra uppskjutna matcher, och alla beslut om matcher efter den nuvarande uppskjutningsperioden, kommer att bekräftas så snart som möjligt, baserat på diskussioner med de styrande organen och ytterligare vägledning från den brittiska regeringen.

Det är för närvarande planerat att uppskjutningen kommer att göra det möjligt för matcherna att så småningom spelas med publik närvarande, och i så fall skulle befintliga biljetter fortfarande vara giltiga. Ytterligare information om detta kommer att ges till supportrarna så snart mer information finns.

Ed Woodward, verkställande VD, sa: ”Även om det är en besvikelse att se säsongen pausad, inser vi att det finns större överväganden att göra, som att hjälpa till att bromsa spridningen av coronavirus.”

Ole Gunnar Solskjær, huvudtränare, sa: ”Jag vill tacka våra fans för deras enorma stöd hittills denna säsong och vi ser fram emot att välkomna dem tillbaka till Old Trafford så snart som det är möjligt att göra på ett säkert sätt.”

Manchester United uppmuntrar fans över hela världen att följa hälsoriktlinjer och tackar dem för deras stöd.

Solskjaers presskonferens

Under gårdagen släpptes den andra halvan av Ole Gunnar Solskjaers presskonferens efter matchen mot LASK i torsdags. Den andra halvan var den som var dedikerad till att vara inför Tottenham, och av förklarliga skäl är den till stor del inaktuell då matchen under fredagen ställdes in.

Ett fåtal saker sades dock som inte direkt handlade om Spursmatchen.

  • En journalist frågade utifrån det faktum att Solskjaer levererat bra resulatat i stora matcher mot betydligt mer erfarna managers än honom, om det ger honom tro på vad han gör och att klubben är på rätt väg. Solskjaers svar var tydligt. ”Jag tror att vi är på väg någonstans, jag tror att vi är på vägen Man United behöver vara på. Det är olika kulturer i olika klubbar, det finns olika sätt att göra saker på, och jag tror på det sätt vi gör saker på i Man United nu. Jag tror inte nödvändigtvis på allt vi gjort förut, men för tillfälllet tror jag på vad vi gör. Och jag tror att jag är rätt kan, men jag kommer inte sitta här och prata om det, för till syvende och sist måste jag bevisa vad jag kan.” (Solskjaer använde här uttrycket ”the proof is in the pudding”, vilket vi översatt så enkelt som möjligt.)
  • Vidare kom samma journalist med påståendet att Solskjaer gjort mycket taktiskt rätt i de stora matcherna, där Solskjaer svarade att det inte bara handlar om taktik, det handlar om spelarna och att han har en bra stab som han har bra diskussioner med inför varje match. Solskjaer sa också att han har en filosofi som han tycker är värdig klubben, han tycker att han förstår vad klubben behöver och med Mike Phelan och Michael Carrick som också spelat för klubben, och Kieran McKenna som är en fantastisk tränare, har han diskussioner han verkligen njuter och lär sig av.
  • I slutet av presskonferensen kom frågan om att Solskjaer gjort många dramatiska förändringar i klubben, och att han då tyckte att mycket behöver förändras. Något Solskjaer bekräftade. ”Jag tyckte mycket behövde förändras ja. Vi har köpt fyra spelare, vi har tappat en hel del men vi har tagit upp unga spelare från juniorlaget. Så, jag vet inte hur dramatiska de förändringarna varit, jag tror inte det känns så dramatiskt för truppen och de som är här, för det känns som att det finns en kontinuitet i det. Men vi behövde vissa bitar i pusslet, och de har fungerat.”
  • Den absolut sista frågan handlade om Paul Pogba, som enligt Solskjaer inte riktigt hade varit redo för spel på söndagen då han inte haft tillräckligt med träningar med laget än. De hade ett bra samtal häromdagen och Pogba hade nog inte varit emot att spela, men förmodligen hade han inte varit helt redo än. Gällande framtiden, och ett samarbete mellan Bruno Fernandes och Pogba sa Solskjaer att han så klart vill ha de bästa spelarna på planen samtidigt, att det låter upphetsande och att han ser fram emot det.