Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarstatistik juli 2020

Manchester United har spelat klart i juli. Sju matcher hann laget med, med fyra segrar, två oavgjorda och en förlust som facit. Här går vi igenom spelarnas statistik för månaden.

För att jämföra med tidigare månader så hittar ni augusti härseptember häroktober härnovember härdecember härjanuari härfebruari här, mars här, och juni här.

Speltid

Ole Gunnar Solskjaer har under sommaren hittat sin startelva, och förutom i FA-cupförlusten mot Chelsea gick han för den elvan så mycket det bara gick. Det gör att ett antal spelare har spelat mycket, ganska många har spelat väldigt lite och några har inte spelat något alls.

David de Gea och Harry Maguire är de enda som befunnit sig på planen varenda minut under månaden, och utöver dessa så har också Marcus Rashford, Bruno Fernandes och Victor Lindelöf startat samtliga matcher, men de sistnämnda har blivit utbytta vid minst ett tillfälle.

Av spelare som tillhör A-truppen och inte är utlånade var det Sergio Romero, Lee Grant, Diogo Dalot, Phil Jones, Axel Tuanzebe, Andreas Pereira, James Garner och Tahith Chong som inte fick någon speltid alls.

Mål och assist

United inledde månaden målpiggt, och på de sju matcherna gjorde man sammantaget sexton mål, alltså lite drygt två per match. Sex spelare fördelades målen på, och av dessa gjorde Paul Pogba och Jesse Lingard endast ett var. Det var den offensiva fyran som skördade mest framgångar under månaden, där Marcus Rashford var sämst med tre mål och en assist, vilket inte är ett dåligt facit. Bruno Fernandes gjorde hela åtta poäng, fyra mål och fyra assist, och blir med detta månadens poängkung tätt följd av Anthony Martial med tre mål och tre assist.

Månadens buse

United lyckas gå utvisningslöst genom ytterligare en månad, men drog på sig nästan lika många varningar som man gjorde mål, fjorton stycken.

Av dessa fick Harry Maguire och Pogba syna det gula två gånger, men värst var Aaron Wan-Bissaka som på sina sex starter och ett inhopp drog på sig tre gula kort.