Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Frågeask: Sanchez har varit usel från dag ett

Alexis Sanches blev tidigare idag klar för Inter, då han lämnar Manchester United på fri transfer. Det har ju varit en allt annan än lyckad period i United, hur dålig vi tycker läser ni om i vår frågeask.

Efter ett år på lån i Inter har United nu släppt Alexis Sanchez gratis till italienarna. Dina spontana tankar om det?

Emil Bäck: Skönt att slippa Sanchez eller framförallt hans lönekuvert. Det var hiskeligt stort och bara drog ner klubben på alla sätt. Han lyckades aldrig sportsligt, så rätt att släppa han.

Elias Hallström: Väldigt, väldigt skönt. Han har ju förvisso inte märkts av så mycket, men bara tanken på att han suttit och håvat in högst oförtjänta miljoner i veckan har gjort mig oerhört irriterad.

Marcus Beijar: Det var väl den enda rimliga utgången av allt detta. Inter verkar vara en klubb som inte ser några problem i att värva hyfsat ”gamla” spelare och United har ju varit tydliga med att Sánchez framtid inte finns på Old Trafford.

Victor Laag: Skönt att det har löst sig och att United kan gå vidare från en av sina sämsta värvningar någonsin. Sett till den lönen och tiderna vi lever i är det en vinst för United att han försvinner, även om det inte blev någon övergångssumma.

Philip Gustavsson: En skänk från ovan. Antonio Conte alltså, inte Alexis Sánchez.

Mikael Österdahl: Lättnad och glädje! Tror inte att jag någonsin har blivit så glad att bli av med en spelare.

Gustav Brinck-Larsen: Helt rätt, och mer eller mindre en skänk från ovan att Inter vill ha honom och att United inte behöver betala någon mer lön till honom framöver.

Vad hade du för förhoppning på Sanchez när han kom till United?

Emil Bäck: Hade inte direkt några förväntningar alls när han kom. Tyckte han redan var på nergång innan han lämnade Arsenal för United. Så var lite inne på att det bara skulle fortsätta utför.

Elias Hallström: Att man hade gjort en dunderaffär och att det rimligtvis inte borde varit några problem för honom att hitta rätt i United. Men problem blev det sannerligen.

Marcus Beijar: I initialskedet var de väldigt höga. De sjönk dock rätt snabbt. Han kändes sist och slutligen lite som en Angel di Maria-värvning.

Embed from Getty Images

Victor Laag: Som gissningsvis alla andra. Att det är en spelare man hade hoppats skulle vara tungan på vågen när det gällde att ta nästa kliv.

Philip Gustavsson: Ganska ljumna sådana. Han hade varit helt otrolig i Arsenal säsongerna innan, men jag tyckte inte att det var något som hade spillt över på hösten 2017. När det sedan blev känt hur stort hans lönekuvert skulle bli växte mina tvivel ytterligare.

Mikael Österdahl: Att han skulle hitta tillbaka till sin riktiga nivå efter ett sämre halvår i Arsenal men det visade sig att det halvåret i Arsenal bara var början på förfallet.

Gustav Brinck-Larsen: Sett till frågeasken när han kom var jag väldigt positiv, och såg honom som ett fynd med tanke på att vi bara behövde betala med Mkhitaryan. Hans lön såg jag inte heller som något större problem, vilket den ju har varit.

31 matcher från start, 14 inhopp och blott 5 mål på dessa matcher. Hur stor flopp är han egentligen?

Emil Bäck: Skulle nog säga bland Uniteds största floppar, om inte den största med tanke på hans ekonomiska kostnader.

Elias Hallström: Den största jag kan erinra mig om, åtminstone i modern tid, och då snackar vi inte bara i United utan generellt sett.

Marcus Beijar: En monumental flopp.

Victor Laag: En helt otroligt stor flopp. Kanske den största någonsin? Kan inte på rak arm komma på något värre. Dels förstörde värvningen hela Uniteds lönestruktur och med tanke på förväntningarna var han direkt svag i spelet.

Philip Gustavsson: Sett till den statistiken kunde det så klart varit värre, men med hans lön går det inte att argumentera mot att det är ett av de största fotbollsrelaterade rånen i historien.

Mikael Österdahl: Den största floppen i Uniteds historia! (Förmodligen, har givetvis inte alla värvningar vi någonsin har gjort på näthinnan.)

Gustav Brinck-Larsen: Vilket förstärkningsord är det starkaste? Det ordet före flopp så hittar vi rätt.

Tror du att han hade kunnat hitta tillbaka till någon typ av världsklasspel, som han ju hade tidigare i sin karriär, i United?

Emil Bäck: Nej det tror jag faktist inte.

Elias Hallström: Nej, jag tror inte det. I sådana fall hade vi fått sett det. Hans lön var dessutom helt oproportionerligt stor och den bidrog säkerligen till en del mentala spärrar i hans huvud. Den blev ganska snabbt en börda och något som inte gick att leva upp till. Det blev för mycket att hantera på ett mentalt plan.

Marcus Beijar: Nej, det tror jag ärligt talat inte. Det finns inte heller plats för honom varken på planen eller som profil.

Victor Laag: Nej, det tror jag inte. Tror definitivt att han hade kunnat vara bättre än vad han visade under ett och ett halvt år, men aldrig tillbaka till den absolut högsta nivån. Om jag ska skydda Alexis lite grann måste man ta i beaktning att han inte hade vilat på många år innan han kom till United. Spelat match efter match, sommar efter sommar. Det är klart han var är sliten och troligtvis var han utarbetad.

Philip Gustavsson: Nej, det tror jag inte. Enligt egen utsaga behövde han mer speltid för att kunna komma tillbaka i form, något som jag inte tror att han hade fått så länge vi har Martial, Rashford, Greenwood och Ighalo.

Mikael Österdahl: Nej, den tiden är förbi. Snabbhet och explosivitet får du inte tillbaka när du har förlorat den.

Gustav Brinck-Larsen: Nej, chansen att han skulle gjort det var nog förbi. Även om han i Inter lyckas anpassa sitt spel till att inte vara lika explosiv och snabb längre så hade han inte hittat en tillräcklig nivå hos oss.

Hur tror du han kommer klara sig i Inter de kommande säsongerna?

Emil Bäck: Nästa säsong kommer han vara en okej truppspelare men inte mycket mer tror jag. Kanske han lyckas göra runt en tio poäng under nästa säsong.

Elias Hallström: Omöjligt att säga, men tror han mår bra av att komma tillbaka till Italien, lite så där på ålderns höst. Nu tillhör han dessutom ett lag där tränaren vill ha honom. Så var det ju inte United precis.

Marcus Beijar: Får han vara skadefri tror jag det kan gå rätt hyfsat, men han är inte i närheten av att vara samma spelare som när han var som bäst i Arsenal. Lönen är galen sett till vad han levererat de senaste åren, skadorna till trots.

Victor Laag: Han har efter det ofrivilliga uppehållet spelat väldigt bra och han kan absolut göra lite avtryck där.

Philip Gustavsson: Ungefär lika väl som i den som har passerat. Jag tror att den forna världsspelaren Alexis Sánchez har försvunnit, men att han säkert fortfarande har både en del mål och assist i sig mot italienskt motstånd.

Mikael Österdahl: Det skiter jag fullständigt i.

Gustav Brinck-Larsen: Jag kan inte påstå att jag ser speciellt mycket Inter, men vad jag har hört så har han varit helt okej den senaste tiden, efter en tämligen usel säsong före corona. Min känsla är att hans tid på toppen är över, men jag skulle inte ha något emot om han motbevisade mig.

Kommer du att sakna honom?

Emil Bäck: Nej.

Elias Hallström: Jag kommer inte direkt ligga sömnlös, det kommer jag inte göra.

Marcus Beijar: Nej, inte det minsta.

Victor Laag: Nej.

Philip Gustavsson: Bara snäppet mer än Di María.

Mikael Österdahl: Nej herregud. Det måste ha varit Sánchez som åsyftades när Solskjaer sa: ”I’d rather have a hole in the squad than an arsehole.”

Gustav Brinck-Larsen: Inte det minsta.

Vilket, om något, är ditt bästa minne av Sanhez i Unitedtröjan?

Emil Bäck: Jag har minnet när han gör dubbla assist mot City till Pogba och Smalling, med ett tidigt inlägg och en inläggsfrispark från vänsterkanten. United ligger under med 2-0 i halvtid, sen kommer laget ut som ett helt nytt lag och vänder till 2-3 borta mot City.

Embed from Getty Images

Elias Hallström: Jag har inget bästa minne av honom. Tänker inte krysta fram något heller, för då hade jag ljugit.

Marcus Beijar: Nickmålet mot Tottenham i FA-cupsemin.

Victor Laag: Då får det nog bli hans mål borta mot Arsenal i FA-Cupen. Dels att det var mot hans gamla klubb och dels för att det var en av få matcher han faktiskt var bra i.

Philip Gustavsson: Det egentligen enda bra minnet jag har från Sánchez är matchen mot City på Etihad i april 2018 när chilenaren stod för två assist. Då fick till och med en cyniker som undertecknad upp hoppet om att det kanske var en bra värvning trots allt.

Mikael Österdahl: Pianot när han värvades! Hans Unitedkarriär peakade där. Jag vet ju att han bidrog till att city inte fick säkra titeln i ett Manchesterderby. Men från den matchen är det Pogba och Smalling jag minns.

Gustav Brinck-Larsen: Förutom presentationen som väl någonstans var hans höjdpunkt minns jag nästan bara hans första mål. Så, det.

Är Sanchez Uniteds största värvningsflopp genom tiderna?

Emil Bäck: Ja, det vill jag säga. Detta till största dels på grund av hans status när han kom att han var en världsklasspelare (dock på nergång) och han kom in med ett sådan enorm lön som bara har straffat klubben efteråt. Sen kanske man kan säga att det är United fel, men jag vill säga att det är lika mycket hans fel också.

Elias Hallström: Motiverade det lite grann tidigare, men skrev då generellt och mer i modern tid. Men helt klart är han den största floppen i Uniteds historia. Det är bara kolla siffrorna och ställa det mot vilken spelare han är (var) och de förväntningar man hade på honom. Finns ju sedan bubblare i form av Di Maria och Falcao (kanske Veron också?) .

Marcus Beijar: Han är en av dem, tillsammans med just di Maria.

Victor Laag: Känner att jag utvecklat det lite grann högre upp. Men kort sammanfattat. En sabbad lönestruktur, otroliga mängder pengar och dåligt spel. Ja, den största floppen någonsin.

Philip Gustavsson: Sett till vad vi fick betala i Mkhitaryan, som inte gjorde vidare mycket väsen av sig efter affären han heller, så vet jag inte om man kan kalla det för vår största värvningsflopp. Men om vi istället räknar den faktiska kostnaden för de fem målen han gjorde, tillsammans med obalansen hans lönekuvert förde med sig till truppen så håller jag helt med om att det är en av de sämsta affärerna klubben stått för.

Mikael Österdahl: Som jag noterade ovan kommer jag inte på någon större. I nutid är det väl framför allt Di María som kan konkurrera men allt beaktat ser jag Sánchez som en större flopp.

Gustav Brinck-Larsen: Ja, ganska ohotad faktiskt. Man kan argumentera för Di Maria, men då glömmer man att Di Maria faktiskt var ganska bra i United i några månader. Sanchez har varit usel från dag ett.