Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Manchester United bekräftar Premier League-truppen 2020/21

Embed from Getty Images

Manchester United har på tisdagskvällen bekräftat säsongers Premier League-trupp. Listan som presenteras idag innebär goda nyheter för Marcos Rojo. För Phil Jones och Sergio Romero var det emellertid negativt besked.

Reglerna i Premier League säger att klubbarna (efter att ”sommarens” transferfönster har stängt) får registrera 25 spelare för spel, varav minst 8 måste klassas som homegrown (vilket slarvigt förklarat betyder att spelarna måste vara fostrade i en engelsk eller walesisk klubb). I tillägg får ett obegränsat antal U21-spelare registreras på B-listan.

Den här säsongen ger reglerna United huvudbry, då klubben har 27 spelare som måste registreras på huvudlistan (vi har 12 spelare som klassas som homegrown, så den biten är problemfri). Således måste två spelare petas och det blev Phil Jones och Sergio Romero. Därmed är varken Jones eller Romero tillgängliga för spel i Premier League.

Jämfört med Champions League-truppen så öppnas en plats i truppen. Detta då Facundo Pellistri kan registreras på B-listan i Premier League men inte i Champions League. Den sista vakanta platsen gick till Marcos Rojo. Personligen hade jag gissat att Jones skulle få den sista platsen men att det skulle bli Rojo avslöjades i praktiken igår, då Rojo deltog på den öppna träningen. Att den sista platsen går till Rojo beror sannolikt på Jones skada.

Om Eric Bailly och Harry Maguire missar fler matcher än kvällens drabbning mot Paris Saint-Germain kan det tänkas att Rojo plötsligt får chansen. Konstigare saker har skett.

Huvudlistan (13 spelare):

 • Eric Bailly
 • Edinson Cavani
 • David De Gea
 • Bruno Fernandes
 • Fred
 • Odion Ighalo
 • Victor Lindelöf
 • Anthony Martial
 • Juan Mata
 • Nemanja Matic
 • Marcos Rojo
 • Alex Telles
 • Donny van de Beek

Homegrown (12 spelare):

 • Tim Fosu-Mensah
 • Lee Grant
 • Dean Henderson
 • Daniel James
 • Jesse Lingard
 • Harry Maguire
 • Scott McTominay
 • Paul Pogba
 • Marcus Rashford
 • Luke Shaw
 • Axel Tuanzebe
 • Aaron Wan-Bissaka

B-listan (U21-spelare, utvalda spelare):

 • Mason Greenwood
 • Teden Mengi
 • Facundo Pellistri
 • Brandon Williams

United väljer att inte publicera den fullständiga B-listan. Den kommer emellertid inte innehålla några överraskningar. Reservlagets reservmålvakt Paul Woolston går inte in där (för gammal) men i övrigt kommer samtliga ungdomsspelare (U17 till U21) listas. Även utlånade U21-spelare brukar listas men Andreas Pereira och Joel Pereira utelämnas, precis som Woolston, av åldersskäl.

Ändringar i truppen kan göras i januari.