Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

U23: Tottenham Hotspur – Manchester United 3-0

Det var en bedrövlig dag på jobbet för Manchester Uniteds U23 som på fredagen förlorade med 3-0 mot Tottenham Hotspur i Premier League 2. Matchen var lågkvalitativ och stundtals mycket stökig. Domaren delade ut två utvisningar och sju varningar, vilket var i underkant.

I United kunde vi glädjas åt att Hannibal var tillbaka i spel efter sin skada. Han signerade förvisso nytt kontrakt i veckan men det var inga nyheter i hur han behandlades på planen. Som vanligt blev han nersparkad ett flertal gånger under matchen. Visan var densamma för Shola Shoretire.

Annat att notera i Uniteds startelva var att Mark Helm spelade högerback. Dermot Mee och Omari Forson var med i U23:s matchtrupp för första gången, båda som oanvända avbytare.

I en länge chansfattig match stod Helm för två vassa ingripanden i eget straffområde, där han hindrade stora chanser för motståndarna. Att han inte är någon högerback visades emellertid i den 27:e matchminuten då han gav bort en straff. Helm blir lite för ivrig och Tottenhamspelaren faller. På straffen väntar Bowden ut Matej Kovár och rullar in bollen mitt i mål.

Avslutningen på första halvlek är Uniteds bästa period i matchen. Joe Hugill borde ha kvitterat då han fick friläge men han får bollen för långt framför sig varför målvakten kan rädda. Ethan Galbraith har sedan två chanser utan att kunna göra mål.

Mitt i andra halvlek avgörs matchen då Lavinier får göra mål. Han tar sig alldeles för enkelt förbi Álvaro Fernández och när avslutet styrs på Reece Devine lämnas Kovár chanslös.

Matchavslutningen är mestadels ful. Ett stort slagsmål bryter ut någon minut efter 2-0-målet. Det ser Ethan Galbraith bli utvisad medan Hannibal och ett par Tottenhamspelare blir varnade. Att det blev United som fick fortsätta med en man mindre var ytterst märkligt, då ett par spelare drog Hannibal i håret.

Antalet spelare ska emellertid utjämnas, då Marsh bestämmer sig för att brotta ner Hannibal när denne går med bollen för att kasta inkast. Marsh borde ha varit utvisad tidigare.

Det är emellertid Tottenham som får sista ordet då de utan motstånd får springa igenom större delen av Unitedlaget. Det slutar med att bollen blockeras till Etete som gör mål.

Förlusten innebär att Uniteds chanser till en fin slutplacering minskar markant. Vid seger hade vi klättrat till tredje plats. Nu är det istället Tottenham som klättrar dit, fyra poäng före sexan United. 

Nästa match för U23 är först den 9 april. Flera av spelarna som var inblandade idag lär vi emellertid se när U18 möter Liverpool i FA Youth Cup (datum ännu inte bekräftat men matchen ska spelas senast den 4 april).

Tottenham Hotspur – Manchester United 3-0 (1-0)

Premier League 2, Division 1, 19 mars


1-0 (27) Bowden (straff)
2-0 (64) Lavinier
r/k (67) Ethan Galbraith (våldsamt uppträdande)
r/k (79) Marsh (våldsamt uppträdande)
3-0 (85) Etete


Uniteds lag: Kovár; Helm, Taylor, Fernández, Devine (Sviderský 85); Galbraith, McCann; Hoogewerf (Emeran 64), Shoretire, Hannibal; Hugill


SPELSCHEMA TRUPPEN SPELARSTATISTIK