Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Leicester it is!

Söndag, fotboll, FA-cup! Alla förutsättningar för en helt underbar dag. Kvartsfinal och Leicester väntar. Antar att det inte bara är jag som hyser ett permanent agg mot Brendan Rodgers sedan hans tid i Liverpool, vilket så klart bara kryddar kvällen ytterligare. En potentiell rysare som kan sluta i total lycka, med andra ord. Och det ser väl inte helt illa ut på vår sida fronten, för en gångs skull. Vi är kvar i både Europa League och FA-cupen, jag ser det som ytterst osannolikt att vi skulle missa topp fyra i ligan, och även om våra faktiska prestationer på planen inte alltid ser ut precis som vi önskar så håller vi oss mer än flytande. En okej lägesrapport känner jag, för tillfället i alla fall.

Sen ska jag medge att mitt enda (enda) intresse av Europa League ligger i en Champions League-plats vid seger. Ska jag rangordna prioriteringen av cuper så är FA-cupen sjumilakliv före EL, och eftersom vi ser ut att säkra en CL-plats genom våra prestationer i ligan förstärks känslan av att Europa League definitivt är längst ner på listan just nu. Det var så klart gott att slå ut Zlatan, han behöver en liten reality check då och då så han inte glömmer att han är mänsklig, men bortsett från att kunna bidra med den lilla tjänsten känns EL verkligen bara som en bonus. Och kanske för att tysta en och annan av Solskjærs kritiker. FA-cupen däremot: fullt blås framåt!

Något som inte brukar vara speciellt kontroversiellt men som är lite intressant idag är vem som kommer vakta buren. De Gea är tillbaka efter en tid hemma i Spanien där han bland annat fått barn, och medan han varit där har Henderson ersatt honom. Med den äran, skulle jag vilja påstå. Henderson har varit stabil generellt, och jag är inte helt övertygad om att han inte hade spelat dessa matcher oavsett om De Gea hade varit där eller ej. Tråkigt som det är så har vår tidigare så solide Dave vacklat ordentligt de senaste åren, och frågan är väl om det inte var dags för Henderson att få chansen ändå. Men nu blev det som det blev och mer får vi förmodligen aldrig veta, men det gör ju bara laguttagningen idag ännu mer intressant. Ole har båda sina målvakter tillgängliga, och av tradition är det vanligtvis andremålvakten som är cupmålvakten, i synnerhet i de mindre turneringarna som FA-cupen ändå får sägas tillhöra. Så att starta De Gea idag skulle å ena sidan indikera att han nu är Mr Cupmålis, samtidigt som det skulle innebära att direkt peta Henderson som haft en bra period vid första möjliga tillfälle som De Gea är tillbaks. Att starta Henderson skulle innebära att han väljer honom trots att De Gea är tillgänglig, men också att Henderson fortsatt är cupmålvakten. Intressant scenario ändå. Jag personligen landar i att Henderson startar idag, och att De Gea nog är Oles nummer ett när det kommer till kritan. Vi får väl se i eftermiddag helt enkelt, eller vem han väljer när ligan är tillbaka efter kommande landslagsuppehåll.

Övrigt under avd. Glädjande händelser har vi Pogbas återkomst och andra halvlek mot Milan. I min och många andras mening bäst på plan, och bortsett från det även segermålskytt. Tack som fan säger jag bara. Är medveten om att jag är en av de som förmodligen kritiserat Pogba mest, men helt ärligt, den underpresternade, hybrisdränkta, Raiolainfekterade egoisten Pobga förtjänar det alla dagar i veckan. Den här Pogba däremot, den spelsugna, kreativa lagspelaren Pogba ser jag gärna mer av. Det är en ren fröjd och glädje att se honom och Bruno tillsammans. Hur de sätter standarden för resten av spelarna, det är något Cantonabetonat över det. Och jag bara utgår ifrån att han startar idag. Givetvis.

En liten koll på övrig trupp och möjlig startelva kan faktiskt också vara lite roligt idag. En cupmatch skulle absolut kunna bjuda in till rotation i elvan, och vi har väl en och annan spelare som verkligen skulle behöva vila. Men eftersom ett landslagsuppehåll ligger runt knuten tror och hoppas jag ändå att Ole kör på, matchen idag är så pass viktig. Min gissning är att kanske James bänkas, och så Rashford givetvis, men annars blir det förhoppningsvis inte alltför mycket ändringar.

Som sagt tror jag på Henderson i mål, trots ett minst sagt intressant och lurigt scenario kring just målvaktsfrågan. Backlinjen blir samma som vanligt, alltså Shaw, Maguire, Lindelöf, Wan-Bissaka. Bailly ska väl vara skadefri (men verkar tjura över annat och är därför inte supertillgänglig). Hade kunnat se varför Bailly med sin snabbhet skulle vara att föredra när vi ställs mot råttfacet Jamie Vardy, men Maguire och Lindelöf var så bra sist att jag tvivlar på att Ole väljer en ofit mittback på någon av deras bekostnad idag. Shaw är bättre än all konkurrens och Wan-Bissaka har ingen konkurrens, så inget snack där.

Mittfältet tror jag det blir McFred. Kan inte se något annat faktiskt. Till vänster startar Pogba, i synnerhet om Rashford är borta, och dessutom var det där han kom in mot Milan och var fullkomligt briljant. Bruno centralt, inget snack där heller. Sedan blir det intressant. Jag kan absolut se Greenwood starta till höger, men hade faktiskt inte blivit helt förvånad (eller förfärad) om vi får se Amad där. I synnerhet om Cavani startar längst fram, tror verkligen de två är en fin combo. Sen har pressen i England har spekulerat en del om det är något lurt på gång med Cavani, är han sjuk/skadad/missnöjd eller något annat, eftersom han tydligen valde att avstå och ta sig själv ur truppen mot Milan. Ingen klarhet där mig veterligen, men jag tror och hoppas att han startar idag.

Och slutligen, om man får vara så skamlöst positiv som jag gärna blir när solen skiner och United spelar FA-cupmatcher och ge ett litet matchtips, så känner jag att 2-1 till United hänger i luften. Målskyttar: Pogba och Bruno.

Up the fucking Reds!