Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

PSG vill ha Pogba; United säkrar Liverpooltalang; Martial på väg tillbaka

I ett fullmatat nyhetssvep toppar vi idag med Paul Pogba. Den franska mittfältaren kopplas i allt större utsträckning samman med Paris Saint-Germain.

Förutom Pogba så kan även Brandon Williams vara på väg bort, i hans fall på lån.

Vi har också uppdateringar från juniorlaget, framför allt värvningen av Ethan Ennis från Liverpool. Vidare lagnyheter, OS med mera.

Paris Saint-Germain vill ha Pogba

Paul Pogbas vara eller icke vara i Manchester United är återigen ett frekvent samtalsämne. Nu rapporteras det från trovärdigt håll både i England och i Frankrike att Paris Saint-Germain ökar intensiteten på sina försök att värva Uniteds mittfältare.

The Athletics Adam Crafton menar förvisso att en värvning av Pogba i sommar blir väldigt komplicerad. Ett alternativ för den franska klubben skulle kunna vara att vänta till nästa sommar, då Pogba kan lämna United på fri transfer. PSG förväntas ändå bekräfta sitt intresse med ett formellt bud till United.

Franska RMC menar att Pogba är intresserad av en flytt till Frankrike. PSG förväntas nu accelerera sitt intresse.

Försäljningar före värvningar

Då United nu har säkrat Raphaël Varane (även om detaljer fortfarande återstår) menar BBC:s Simon Stone att fler sommarvärvningar till United beror på vilka spelare som lämnar klubben.

Vi kan vara tämligen övertygade om att en försäljning av Paul Pogba också skulle innebära att en mittfältare hämtas in. Detta är nog något som många Unitedsupportrar vill se oavsett.

Williams nära Southampton

Southampton försökte låna Brandon Williams från United både inför förra säsongen och i januari i år. Båda gångerna fick de nej från United, trots att Williams själv var intresserad. Southampton har emellertid inte gett upp. Nu menar Dan Sheldon och Laurie Whitwell på The Athletic att klubben ska känna sig säkra på att de äntligen ska lyckas förstärka med Williams på lån.

Fortfarande behöver klubbarna komma överens och United uppges inte vara villiga att låna ut Williams utan ersättning.

September för Telles, Martial på väg tillbaka

När det meddelades att Alex Telles är skadad trodde Ole Gunnar Solskjaer att brasilianaren skulle vara tillbaka i spel efter några veckor. Nu har vi emellertid fått en uppdaterad och försämrad prognos.

”Hans vristskada är lite allvarligare än vi hoppades,” säger Solskjaer till Uniteds hemsida. ”Han kommer att vara ute ett litet tag, åtminstone hela augusti, skulle jag tro.”

Solskjaer har också pratat om Anthony Martial. Den franska anfallare är tillbaka i träning om än för tillfället på egen hand.

”Han återhämtar sig från knäskadan och det ser bra ut.”

Dean Henderson förväntas också vara tillgänglig inom kort. Målvakten, som tvingades lämna EM höftskadad, har inte spelat någon match under försäsongen.

Amad och Bailly till kvartsfinal

Det dröjer ytterligare innan Amad och Eric Bailly är tillbaka i träning för United. Idag spelade nämligen Elfenbenskusten 1-1 mot Tyskland och det resultatet gav ivorianerna en plats i OS-kvartsfinalen. Bailly spelade hela matchen medan Amad hoppade in efter 57 minuter, då ställningen var 0-0.

Nu väntar Spanien i kvartsfinalen på lördag klockan 10.00.

McManus klar för Leicester

Abbie McManus lämnade United i måndags. Som väntat blir det nu Leicester City för mittbacken.

United säkrar Liverpooltalang

Ethan Ennis bekräftar på Instagram att han har signerat för Manchester United. Den unga mittfältaren räknades som den kanske bästa spelaren i Liverpools U16-lag. Han var en av de bättre spelarna när Liverpool i våras besegrade United i FA Youth Cup.

Ennis nobbade emellertid Liverpools kontraktserbjudande och nu blir han alltså Unitedspelare. Detta är onekligen en tung värvning för Uniteds juniorlag.

Ennis är förstaårsjunior säsongen som kommer och det återstår att se när United kan bekräfta värvningen. Trots att Ennis inte var kontrakterad av Liverpool har klubben rätt till ersättning från United. Antingen kan klubbarna komma överens eller så avgörs det av en tribunal. Vi vet av hävd att detta kan dröja någon månad, till exempel såg vi det förra säsongen när United värvade Charlie McNeill från Manchester city.

Garnacho har blivit proffs

Alejandro Garnacho kan nu titulera sig professionell fotbollsspelare. Den spanska ytterforwarden bekräftar detta på Instagram. Garnacho, som nu är andraårsjunior, fyllde 17 år den 1 juli och rimligen var proffskontraktet redan avtalat när han förra året signerade för klubben.

Juniorlagets spelschema

När vi ännu är inne på juniorlaget ska vi också meddela att spelschemat för säsongen 2021/22 är klart. United inleder med en hemmamatch mot Liverpool den 21 augusti. Onekligen en intressant match för Ethan Ennis, om han har hunnit bli spelklar till dess.

En vecka senare reser United till Yorkshire för match mot Leeds. Ligaspelet avslutas med en bortamatch mot Nottingham den 7 maj.

Nottingham har fått sin akademi uppgraderad och är därför nya i serien. Det är nu 14 lag i juniorlagets serie.

Spelschema och resultat