Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

OS-damerna utslagna; Varanes farväl till Real; Hannah Blundell formellt klar

Fredagens nyhetssvep innehåller Raphael Varanes farväl-hälsning till Real Madrid och United-representanternas uttåg från OS efter damernas kvartsfinaler idag. Därutöver inkluderar vi fler nyheter på damsidan, bland annat lottningen i FA Women’s League Cup. Under dagen har vi också meddelat att ingen covid-smitta fanns i herrtruppen vilka vi alla glädjer oss åt. 

OS-damerna utslagna

Tidigare idag väntade utmaningar för Uniteds båda representanter i OS-fotbollen på damsidan och förväntningarna var stora både på Jackie Groenen i Nederländerna och Ella Toone i Storbritannien.

Båda Uniteds representanter fick dock se sig utslagna då Storbritannien förlorade mot Australien medan Nederländerna föll tungt mot USA på straffar. Ella Toone var för dagen utanför matchtruppen medan Groenen spelade 90 minuter. I semifinal väntar nu möten mellan Sverige och Australien respektive USA och Kanada.

Vi hoppas nu att Ella Toone och Jackie Groenen får lite vila innan en spännande säsong i United under nye tränaren Marc Skinner.

Varanes farväl-hälsning till fansen i Real Madrid

Raphael Varanes farväl-hälsning till Real Madrids alla fanns finns idag att läsa på Uniteds officiella hemsida. Varanes ord omnämns som stilfulla och emotionella.

Varanes egna ord:

De sista dagarna har varit fyllda av känslor, känslor som jag nu vill dela med er alla. Efter 10 fantastiska år i Real Madrid, en klubb jag alltid kommer bära med mig i hjärtat är det dags att säga farväl. Sedan jag kom hit har vi tillsammans överträffat alla förväntningar. Jag vill tacka alla ledare och människor runt klubben och allt de gjort för mig. Tack till alla Madridistas som alltid gett mig massor av kärlek och med sina höga krav pushat och gjort mig till en bättre spelare.

Han fortsätter:

Jag har haft äran att dela omklädningsrum med de bästa. Oräkneliga vinster som jag aldrig kommer att glömma, särskilt La Decima (tionde CL-titeln). Det har varit ett stort privilegium att uppleva allt detta. Avslutningsvis vill jag tacka alla spanjorer och särskilt Madrid där mina två barn är födda. Detta land kommer alltid vara speciellt för mig. Det har varit en fantastisk resa på alla sätt. Jag lämnar med en känsla av att ha gett allt och jag vill inte ändra något i denna vår historia.