Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchdag Southampton – Manchester United (Ge oss 11-1 i första set!)

Välkommen! till denna matchdagsblogg där vi följer Manchester Uniteds bortapremiär säsongen 2021/22, när de våra gästar sydkusten och Southampton. Vi bjuder på uppsnack, laguppställningar, matchreaktion och matchfakta.


Senast uppdaterad: 2021/08/22 17:38

Southampton – Manchester United 1-1 (1-0)

Premier League, omgång 2 • 2021-08-22, 15.00 • St Mary’s Stadium, Southampton • domare: Craig Pawson

 

1-0 Fred (30, självmål)

1-1 Greenwood (55′)

 

Manchester United

De Gea; Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire, Shaw, Matic, Fred, Greenwood, Fernandes, Pogba, Martial

Avbytare: Heaton, Dalot, Varane, James, Lingard, Mata, McTominay, Van de Beek, Sancho

Southampton

McCarthy; Livramento, Stephens, Salisu, Perraud, Romeu, Ward-Prowse, Walcott, Djenepo, Adams, Armstrong

Avbytare: Foster, Bednarek, Walker-Peters, Valery, Diallo, Elyounoussi, Tella, Redmond, Long

Updated: 2021/08/22 17:14
 • 0
 • Share


2021/08/22 17:38
Många tack för idag!

Många tack för uppmärksamheten idag, vi ser fram emot nästa helg och hoppas då på tre poäng. Vi avslutar med en tweet från United som vi alla skriver under på.

 • 1
 • Share


2021/08/22 17:24
Kommentarer om matchen

Utvärderingen från MUTVs reportrar innehåller besvikelse med ”två förlorade poäng” men betonar också några saker att ta med sig framåt. Pogbas form håller i sig och Greenwood gör mål. Stundtals är spelet också riktigt bra och det är vad som måste byggas vidare på. De påpekar att poängtappet i första hand beror på att de flesta spelarna såg ut att ha lite mer att ge i många situationer.

Ole Gunnar Solskjaer säger följande om den delade poängen:

Visst vi ser att vi kunde vunnit men också förlorat. En väldigt bra räddning av David. De gjorde mål från ingenstans och det var definitivt en frispark, men vi borde reagerat bättre ändå.

I halvtid sa vi att vi måste tro på oss själva och vi gjorde det bra i mitten av andra halvlek men sedan blev vi slarviga, kanske beroende på trötthet. Jag tror alltid på de här spelarna. Det är en besvikelse idag men vi fortsätter jobba på detaljer och se till att alla är på topp. Vi kommer ut bättre nästa vecka.

Pogba pratade också med MUTV efter matchen och säger att vi borde kunnat visa mer.

Vi tar med poängen med positiva känslor, vi kommer att bli bättre. Alla poäng kan vara viktiga så det gäller att inte ge bort poäng. Vi drar lärdomar från misstagen och baklängesmålet.

Updated: 2021/08/22 17:28
 • 0
 • Share


2021/08/22 17:05
Hur utvärderar vi denna dag?

Jag hade hoppats på ett riktigt drömscenario med ytterligare en svala som flög denna söndag. Det visade sig vara just ett drömscenario. Bitvis såg det riktigt bra ut, särskilt i mitten av andra halvlek där trycket mot Southamptons mål var stort.

Vi kan inte vara nöjda en dag som denna men med facit i hand får vi konstatera att Southampton var närmast ett avgörande sista kvarten. Även en evig Maguire-försvarare som jag får då erkänna att misstagen idag var nära att bli riktigt ödesdigra. Försvarsmissar och slarv i defensiven är det första vi vill slippa denna säsong och det finns fortfarande viss anledning till oro. Kanske är Varane sista pusselbiten som behöver på plats.

Summa summarum får vi ta en poäng i denna match och konstatera att offensiven bitvis fortsätter se fin ut. Pogba gör det riktigt bra igen och Sancho kommer spela stor roll för oss under säsongen och att Greenwood gör mål igen är bra. Med Varane och snart även Cavani på plats får ser vi med viss tillförsikt fram emot matchen mot Wolverhampton.

Updated: 2021/08/22 17:09
 • 0
 • Share

Bortapremiären är avklarad och det blir delad pott efter mål av Greenwood, och självmål från Fred. Det är svårt att vara nöjd även om Southampton var närmast ett ledningsmål under sista kvarten.

 • 0
 • Share


2021/08/22 16:43
Lingard in…

Är det nu Jesse ska visa att han ska han en plats, ett sent mål här nu kan bidra ganska långt.

Överlag har vi tappat matchen efter en fin anstormning i mitten av andra halvlek. 5 min + stopptid kvar

 • 0
 • Share


2021/08/22 16:16
Å så kommer Sancho

Sancho kommer in i minut 59, inte en minut för tidigt om jag får tycka till. Martial ut. Greenword går upp som nia och ska väl kunna stänka in ett till idag.

 • 0
 • Share


2021/08/22 16:14
Där så!

Tidig, viktig och kanske lite turlig kvittering av Greenwood i andra halvlek efter fint förarbete av Pogba och Fernandes. Nu kör vi!

 • 0
 • Share


2021/08/22 15:50
Tankar i halvtid

Det är svårt att må bra när vi ligger under mot Southampton. Efter en ganska svag start (ok då Åslund) så tog United över spelat i mitten av första halvlek. Det saknades dock tajming i avgörande lägen och där måste vi kräva mer. Det är också synd att Fred inte är någon superskytt när läget kommer.

Southampton får åter igen luft under senare delen av halvleken och lyckas också med tur få in bollen via Fred. Kanske borde Fernandes haft frispark strax innan målet. Jag tycker det ser ut så även om Åslund såklart ser tacklingen som fullt korrekt och betonar att Fernandes står och sover.

Något herr Åslund däremot har rätt i är väl att firma Fred och Matic har svårt att styra spelet med tillräcklig hög kvalitet. McTominay bör få spela den där halvtimmen trots allt. Det är möjligen att slå in en öppen dörr och följa strömmens krav men jag vill också se Sancho i andra halvlek från start. Martial är ännu inte vän med bollen.

Det är för övrigt svårt att vänja sig med det blågula bortastället förutom då kanske när Lindelöf har bollen…

 • 0
 • Share

Det viktigaste i mina tankar inför match var att hålla defensiven intakt. Tyvärr kom här 1-0 till Southampton med lite tur i dubbel bemärkelse. Kom igen United!

 • 0
 • Share


2021/08/22 15:07
Ska vi vara oroliga nu?

Åslund nappar såklart direkt då United får en lite svag start. Ska vi vara oroliga nu? Nej, vi sitter lugnt i båten än så länge.

 • 0
 • Share


2021/08/22 14:44
Solskjaer om McTominay, Varane och Sancho

På MUTV inför match kommenterade Solskjaer att kontinuitet är viktigt men att McTominay känner av en skada och som mest kan spela en halvtimme om nödvändigt.

I övrigt kommenterade han att nyförvärven behöver tid att komma in i allt men att åtminstone Sancho är fullt redo idag.

 • 0
 • Share


2021/08/22 14:35
Dagens domare

42-årige Craig Pawson dömer dagens tillställning. Enligt ryktet är han Premier Leagues bästa betalada domare då han bl.a. ingår i panelen av Select Group Referees sedan 2013.

 • 0
 • Share


2021/08/22 14:30
Hasenhüttl uttalar sig inför matchen

Hasenhüttl uttalar sig nedan inför matchen och han har även tidigare betonat de olika lagens mål denna säsong. Han ser United som en absolut titelutmanare men menar också att man alltid kan hota de stora lagen när man går ut på gräset.

 • 0
 • Share


2021/08/22 14:23
Tankar om dagens elva

Vi kan konstatera att backlinjen är intakt och att Lindelöf har förtroendet från start. Det återstår att se om Varane får göra debut. På mittfältet konstaterar vi att Matic startar och jag tror det kan funka bra då han ändå sett relativt pigg ut de stunder vi sett honom på försäsongen.

Offensivt spelar vi åter med Pogba och Fernandes ihop och vad kan bli fel om formen sitter som senast. Greenwood tar plats till höger och Martial får förtroendet på topp. Det senare är kanske inte så överraskande då Ole tidigare visat att han tror Martial kommer återuppstå som målskytt. Undertecknad är mer tveksam men å andra sidan har Martial gett oss fel förut.

Vi är nog många som vill se Sancho lite tidigare i denna match så det hoppas vi kan bli matchens första byte (ev. då mot Martial).

 • 0
 • Share


2021/08/22 14:08
Dagens startelvor ute

Såhär ser dagens startelva i United ut:

Southampton mönstrar följande lag för dagen:

 • 0
 • Share


2021/08/22 12:56
Inför-läsning

Här finns lite trevliga länkar att läsa inför match.

Införrapport

Lite från fredagens presskonferens

Även MUFC svenska fans snackar upp mot Southampton.

 • 0
 • Share


2021/08/22 12:15
Cavani vänder!

Här kommer Cavanis godbitar i vändningen borta mot Southampton förra året. Kommer han till spel idag? Det är kanske tveksamt (om vi inte ligger under).

 • 0
 • Share


2021/08/22 11:40
Truppen på plats

Dagens trupp är på plats i Southampton där vädret rapporteras bli bättre och bättre. Det verkar bli en solig dag med dryga 20 grader, perfekt för fin fotboll med andra ord.

Förra säsongens facit var fint, 12-2 på två matcher, men då vet vi att 9-0-segern var väldigt speciell, bland annat med en tidig utvisning för Southampton. Detta är också något som Solskjaer betonade på fredagens presskonferens. Mer jämn var förra årets bortamatch där Cavani mer eller mindre på egen hand vände matchen i andra halvlek.

 • 0
 • Share


2021/08/22 10:59
Ge oss 11-1 i första set!

Premiärlördagen blev en riktig godbit för oss alla. 5-1 hemma mot Leeds och publik på plats. En svala gör visserligen ingen sommar som Solskjaer sa på fredagens presskonferens men nog kan fler svalor flyga kommande veckor. Jag tänker mig i själva verket två praktfulla svalor till i augusti månad. Svala nummer två flyger över sydkusten denna soliga söndag. Hasenhüttls pressglada manskap är ingen munsbit, men med bästa målskytten såld och en vikande trend redan förra året så drömmer jag om 0-4. Den tredje svalan flyger med 0-2 över Staffordshire i Wolverhampton nästa helg och ger oss 11-1 i första set. 

Om jag tillåts leka med dessa pingissiffror (pingis är ändå rätt kul) och se de inledande tre matcherna som första set så började förra året med tunga 4-11 i baken. Vi minns alla denna svaga inledning med viss förskräckelse och de 11 förlorade bollarna var alla som svidande sår. Vi är många som kräver en kraftigt sänkt GC-nivå* en säsong som denna. Jag räknar med att vi dragit lärdomar från förra säsongen och tränat extra på fasta situationer mot oss. Lägg därtill Raphael Varane och en sådan sänkning bör vara i hamn. Så låt nu Aylings läckerbit förra lördagen bli det enda som överraskar och ge oss 11-1 i första set. 

Ovanstående drömscenario är förstås inte särskilt realistiskt. Det är inte enkelt att åka till Southampton och vinna med 4-0 framför fotbollstörstande änglar på läktarna. Inte heller blir det lätt att besegra hungriga vargar i deras egna hägn nästa helg. Men jag säger ändå: låt de nya svalorna flyga högt och ge oss 11-1 i första set!

*Goals conceded 

Updated: 2021/08/22 11:18
 • 0
 • Share