Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Vad pysslar Cavani med?

Manchester United Training Session

4 juli blev Uruguay utslaget ur Copa America.

I dag skriver 25 augusti och vi har fortfarande inte sett Edinson Cavani vara med i någon av Uniteds matchtrupper i inledningen av säsongen.

Först i dag såg jag att Solskjaer sagt att Matadoren fått längre ledighet av ”personliga skäl”. Annars hade det ju varit märkligare än märkligt, med tanke på att spelare som Pedri och Richarlison spelat betydligt mer och betydligt längre in på sommaren och ändå är tillbaka i sina respektive klubblag och spelar för fullt.

Okej, det är som det är. Men sen börjar han tjoa med frågetecken när Premier League, rimligt nog, inte vill släppa spelare till landslagsuppdrag på andra sidan covidvärlden mitt i en säsongsöppning. Tycker han på allvar att han borde sätta sig på planet tillbaka till Sydamerika för att därefter karantänhänga och missa ännu mer jobb med sin arbetsgivare?

Det verkar ju så dumt att jag inte tror på det.

Nu vill vi se honom komma tillbaka och vara en lika starkt lysande stjärna som han var förra säsongen. Han är tillbaka i träning och vi bör få se honom i helgen igen.

  • I dag lottas Champions League och vi är väl inte bara MFF-fans som vill ha United till Sverige i höst. United har ju inte spelat mot svenskt motstånd i den finaste av turneringar sen Brian McClairs och Pontus Kåmarks tid (på den tiden var jag inbiten Blåvittsupporter också så min lojalitet var häpnadsväckande nog delad 50-50).
  • Farsen som är Phil Jones fortsätter. Grabben som enligt uppgift inte vill ha någon testimonial eftersom han är rädd att ”ingen skulle dyka upp” (sorgligt) fick obegripligt nog en kontraktsförlängning 2019 och är två år senare och typ två matcher senare kvar i klubben. Det sägs att ingen vill köpa honom och det kan jag förstå. Jag kan också förstå att han skrev på ett kontrakt som ger honom 50 millar om året. Vem hade inte gjort det liksom? Det som inte går att fatta är att någon erbjöd honom detta. Var det för att man var rädd för att han skulle gå på fri transfer? Var det för att man på allvar trodde att han skulle etablera sig som en av två mittbackar i United? Frågor vi först lär få svar på när han skrivit sin biografi (om han nu tror att någon läser den).

Och så lottades vi i en tämligen beskedlig CL-grupp. Villarrealmötena lär bli målkalas i vanlig ordning medan Anders Limpars gamla schweizare bör städas av tämligen enkelt. Det på förhand mest spännande blir italienarna från Bergamo. Mig veterligen har vi aldrig mött Atalanta förut och även om dom inte är lika mycket poplag som för några år sen bör det bli sevärt.

United har gjort fiasko förut i på papperet enkla grupper och här har United egentligen bara allt att förlora. Dags att man up och fixa avancemang på fyra matcher nu.