Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

Uefa Youth League: Young Boys – Manchester United 0-1
Shoretire ordnade bästa tänkbara start

Manchester Uniteds ungdomar har under eftermiddagen klivit in i gruppspelet av Uefa Youth League och ställdes mot samma motstånd som herrarna ska ta sig an ikväll, nämligen Young Boys. Det blev också bästa tänkbara start, i alla fall resultatmässigt, då man segrade med 1-0 efter att ha hittat nätet tidigt in i matchen. 

Till att börja med ska det sägas att rapporterna från matchen tämligen knapphändiga, detta på grund av att matchen inte visades. Från Uniteds håll meddelades att det berodde på Covid-restriktioner.

Huruvida det ligger någon egentlig sanning i det eller ej lämnar vi därhän och konstaterar i stället att Uniteds ungdomar – som i Uefa Youth League betecknas som U19 – vann mot schweiziska Young Boys, efter mål av Shola Shoretire.

Neil Wood mönstrade ett på förhand tämligen starkt lag, där vi bland annat noterar att den nyligen uppflyttade akademispelaren Sam Mather, 17, tog plats på vänstermittfältet.

Däremot saknades lagets störste stjärna i form av Hannibal. Anledning? Oklar.

United klarade sig dock utan sin tunisiske bolltrollare. Fram klev i stället nämnde Shoretire, som startade i anfallet tillsammans med Charlie McNeill, och blev segerorganisatör med matchens enda mål. Detta skulle komma efter endast 14 minuters spel, då 17-åringen petade in en retur efter Alvaro Fernandez avslut.

Med tanke den ringa information vi har kring matchen får vi helt enkelt förhålla oss till statistiken Uefas hemsida bjuder på. Enligt den verkar det ha varit bortalaget som stod för mest anfallsfotboll. I alla fall om vi ska döma efter antal avslut. Rent spelmässigt förefaller det dock ha varit en relativt jämn kamp, där United trots allt verkade ha bekymmer stundtals.

Enligt Unitedbevakaren Simon Peach såg den spanska duon, tillika ytterbackarna, i form av just Fernandez och Marc Jurado lovande ut.

Segern innebar därmed bästa tänkbara start på europaäventyret. Nu är det upp till A-laget att göra bra ifrån sig under kvällen och se till att man tar med sig sex poäng från Schweiz.

Toppbilden är en arkivbild.

Young Boys – Manchester United 0-1 (0-1)

Uefa Youth League, 14 september


0-1 (14) Shoretire


Uniteds lag: Vitek; Jurado, Mengi, Hardley, Fernandez; Garnacho (Bennett 89′), Savage, Svidersky, Mather (Iqbal 76′); McNeill (Hugill 81′), Shoretire


SPELSCHEMA TRUPPEN SPELARSTATISTIK