Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

EFL Trophy: Bradford City - Manchester United 0-3
Inhoppare Dillon Hoogewerf bakom Uniteds storseger

Manchester Uniteds U21-lag gjorde en mycket bra match mot Bradford City i EFL Trophy. Inhopparen Dillon Hoogewerf låg bakom det mesta när United till slut vann med 3-0. Därmed har United skaffat sig ett bra läge i gruppen.

Det var, som det heter, en match med två halvlekar. Första halvlek bjöd på bedrövlig underhållning då båda lagen fokuserade på det defensiva arbetet.

Uniteds målvakt Matej Kovár fick göra en enkel benparad efter knappa halvtimmen. United skulle sedan ha ett par bra anfall före halvtidsvilan. Först då Zidane Iqbal skaffade sig ett bra läge i straffområdet genom att elegant lyfta bollen över försvararen. Hans avslut höll emellertid inte samma höga kvalitet och målvakten kunde rädda. Några minuter senare var målvakten chanslös. Men då vinkade den assisterande domaren för offside på Shola Shoretire.

De få gånger United trampade på gaspedalen blev det jobbigt för hemmalaget. Det noterade Uniteds tränare Neil Wood som inför andra halvlek skickade in anfallaren Dillon Hoogewerf istället för försvararen Björn Hardley.

United satte full fart från avspark efter paus. Det resulterade direkt, då Charlie Savage drog till på halvvolley efter hörna. Målet bokförs som ett självmål av Songo’o, då Savages skott var på väg långt utanför när det styrdes i mål.

Målet bokförs som självmål men Charlie Savage jublar förstås ändå.

Därefter hotar United gång på gång. Bradford City är inte ofarliga men Paul McShane hindrar en jättechans med en bra tackling. Senare försvarar sig United desperat när hemmalaget hade många på plats i offensivt straffområde.

Direkt efter den chansen utökar United ledningen. Shoretire hittar Hoogewerf på högerkanten. Inhopparen gör bort sin försvarare, viker in i straffområdet och bjuder Joe Hugill på öppet mål. Första målet för säsongen för Hugill, som har startat säsongen svagt. Förhoppningsvis kan han nu komma igång.

Bradford City har sedan ett par stora lägen men de är ineffektiva. Först en svag nick som blir plockpotatis för Kovár. Sedan ger obeslutsamhet Teden Mengi chansen att försvara till hörna.

United kontrollerar annars tillställningen totalt. Hemmalaget bjuds inte på någonting medan United gång på gång hotar på kontring.

Till slut ska det resultera i ett tredje mål. Shoretire ger Hoogewerf bollen på mittplan. Nederländaren stormar sedan framåt och avlossar ett tungt skott. Ett utmärkt fotbollsmål.

Dillon Hoogewerf byttes in direkt efter paus. Han var planens bästa spelare och fick rättmätigt avsluta målskyttet med ett tungt avslut.

Hoogewerf kunde ha fått sin andra assist i slutskedet men Alejandro Garnacho skruvar avslutet tätt utanför.

På det stora hela en utmärkt insats av United. Segern är rättvis och kunde om något ha blivit större. Dillon Hoogewerf spelade bara en halvlek men är ändå det självklara valet som Uniteds bästa spelare. Hans explosiva spelstil var precis vad matchen saknade i första halvlek.

Shola Shoretire var emellanåt osynlig. Samtidigt är han inblandad i det mesta som United skapar. Han noteras för en assist och en andraassist. Dessutom hade han en boll i nät och bud på fler assists.

Att Joe Hugill får göra mål är viktigt. Defensivt har jag sällan sett den här Unitedgenerationen vara så här bra. Alla gör sitt arbete och Bradford City bjuds inte på mycket alls.

Vi ska också notera att Noam Emeran gjorde säsongsdebut efter skadefrånvaro. Han blev inbytt i matchens slutskede.

United avslutar gruppspelet mot Sunderland. Det är ännu inte bekräftat när den matchen ska spelas. De exakta förutsättningarna vet vi inte. Sunderland har nämligen inte spelat någon match i turneringen än. Det sannolika är ändå att vi måste vinna mot Sunderland för att gå vidare.

Målen

Bradford City – Manchester United 0-3 (0-0)

EFL Trophy, gruppspel, 21 september


0-1 (47) Songo’o (självmål)
0-2 (57) Joe Hugill (Hoogewerf)
0-3 (82) Dillon Hoogewerf (Shoretire)


Uniteds lag: Kovár; Fernández, Mengi, McShane, Hardley (Hoogewerf 46); Sviderský, Savage; Wellens, Shoretire, Iqbal (Garnacho 86); Hugill (Emeran 81)


SPELSCHEMA TRUPPEN SPELARSTATISTIK