Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spurs it is

Ni som kan er Unitedhistoria vet att Tottenham en gång i tiden ville köpa Ole Gunnar Solskjaer. Norrmannen hade suttit på bänken – ni kommer ihåg att han gjorde det rätt ofta – en längre period och Londonpojkarna såg sin chans. United och Alex Ferguson förstod om Ole Gunnar ville lämna och accepterade budet.

Fast forward 20-talet år och jag är ytterst tveksam till att Daniel Levy ens skulle överväga att plocka in Solskjaer när både han och Nuno fått foten.

Medan Solskjaer det förra millenniet hade valet om han ville lämna klubben eller inte är han inte riktigt i samma sits i dag.

Snarare tvärtom.

Han erkände vid fredagens presskonferens att det varit ”två-tre” kriser sedan han blev manager för världens en gång och det är ju fint det. Men precis som det inte är en social verksamhet för spelarna är det inte heller det för chefen.

Nu vet vi att han fortsätter och jag orkar inte gå in på alla turer krings han vara eller icke vara i klubben. Vem som tränar United är egentligen mig egalt så länge det spelas en offensiv och vägvinnande fotboll, som ju de facto finns i klubbens DNA.

Hur som helst ställs Moldesonen i dag inför ytterligare en Golgatavandring. Denna gång mot klubben som en gång ville ha honom som spjutspets och han kommer givetvis att ha bortafansen oreserverade stöd – det hör liksom till och är ofta en blandning av stolthet och självbevarelsedrift, det är trots allt enklare att sjunga ut sitt stöd för laget än att bua i en halvtimme – trots att United kommer från den allra vidrigaste av vidriga förluster.

Det sägs att Solskjaer måste vinna för att ha chansen att behålla sitt jobb. Jag tvivlar på det. Solskjaer måste komma topp fyra för att få behålla sitt jobb och så länge den chansen finns är han kvar. Och den chansen försvinner inte även när/om Spurs tar alla tre. Vilket lag som ställs på benen är av ringa betydelse. Likaså är resultatet obetydligt. Så länge rötan kommer från the very top kommer United aldrig att blomstra igen. Och the very top har de senaste 15 åren bara brytt sig om topp fyra, som är lika med Champions League som är lika med mer pengar i Glazyrernas fickor.

Med tanke på förra veckans mardröm borde varenda spelare, De Gea undantagen, sparkas ut ur startelvan – speciellt med tanke på att alla är tillgängliga. Detta kommer givetvis inte att hända. Kaptenen, som varit direkt orsak till åtminstone sju insläppta på lika många dagar, kommer så klart att starta och hans svenske kollega ställas åt sidan för comebackande Varane.

Men spelar inte Telles i stället för Shaw ger jag upp redan innan matchen är igång.

Hörs.