Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchdag: Manchester United - Arsenal
Jag vill se ångesten hos min Gunners-vän igen!

Välkommen! till denna matchdagsblogg där vi följer mötet mellan Manchester United och Arsenal. Tid att ta tre poäng en kväll där Ralf Rangnick lär studera laget ordentligt. Vi bjuder på uppsnack, laguppställningar, matchreaktion och matchfakta.


Senast uppdaterad: 2021/12/02 23:29

Manchester United – Arsenal

Premier League, omgång 14 • 2021-12-02, 21.15 • Old Trafford, Manchester • domare: Martin Atkinson

 

Avspark: 21.15 • Teve: Viaplay

0-1 (13) Smith Rowe

1-1 (44) Fernandes

2-1 (52 ) Ronaldo (Rashford)

2-2 (54) Ödegaard

3-2 (70) Ronaldo

 

Manchester United

De Gea; Wan-Bissaka, Maguire, Lindelöf, Telles; McTominay, Fred; Fernandes, Sancho, Rashford, Ronaldo

Avbytare: Henderson, Jones, Mata, van de Beek, Greenwood, Lingard, Amad, Martial

 

Arsenal

Ramsdale; Tomiyasu, White, Gabriel, Tavares; Martinelli, Partey, Elneny, Smith Rowe; Ödegaard, Aubameyang

Avbytare: Okonkwo; Tierney, Holding, Maitland-Niles, Lokonga, Pepe, Saka, Lacazette, Nketiah

Updated: 2021/12/02 22:46
 • 0
 • Share


2021/12/02 23:29
Tack för idag!

Tack för uppmärksamheten idag, fler reaktioner efter matchen och efter Carricks avgång kommer i morgon bitti. Håll då också utkik för Ralf Rangnicks första presskonferens.

 • 0
 • Share


2021/12/02 23:29
Carrick säger

”Min tid här kommer att vara den bästa tiden i livet. Jag trodde aldrig jag skulle vinna så mycket i den här klubben Med eftertanke är det nu rätt att lämna klubben. Jag kommer alltid att vara ett United-fan. Lyckönskningar till Ralf och alla runt laget.”

 • 0
 • Share


2021/12/02 23:26
Carrick lämnar!

Uppgifter direkt efter matchen gör gällande att Carrick lämnar United helt och hållet. Det är kanske förståeligt, men på något sätt trist efter en fin insats. Vi får se vad som händer med Carrick framåt. En nystart med Rangnick kräver kanske också mer nytt i tränarstaben.

 • 0
 • Share


2021/12/02 23:15
Viktiga poäng och skön känsla!

Vi reder ut en seger till slut hemma på Old Trafford, lite på tiden. Viktigt, skönt. Fina offensiva tendenser idag, särskilt av både Ronaldo och Rashford, även Fernandes går upp ett snäpp. Däremot får vi fortsätta kämpa med defensiven, både försvarsmässigt och för det evigt uttjatade defensiva mittfältet finns det mycket att önska för att mäta oss med de bästa. Marginaler finns inte.

Men det glömmer vi idag i detta viktiga fall framåt. United är obesegrade under Carrick! Vi får hoppas Rangnick håller trenden mot Crystal Palace.

 • 0
 • Share


2021/12/02 23:12
Seger 3-2

Underhållning som slutar i en viktig seger!

 • 0
 • Share


2021/12/02 23:08
Byten för att stänga matchen

van de Beek och Martial in. Lingard innan dess. Känns lite osäkert på något sätt, och varför spelar Martial egentligen. Amad?

 • 0
 • Share

Han trycker dit den Ronaldo. Skönt.

 • 0
 • Share

Klar straff efter VAR. Är det Ronaldo som ska ta den? Kanske det, nervöst.

 • 0
 • Share


2021/12/02 22:31
Snabb replik av Arsenal

Känns onödigt men snabb replik och ett liknande mål ger 2-2.

 • 0
 • Share


2021/12/02 22:28
Så ja!

Precis så vill vi väl så stjärnorna framåt. 2-1 Ronaldo fint assisterad av Rashford.

 • 0
 • Share


2021/12/02 22:07
Halvtid 1-1

En rejäl uppryckning efter Arsenals turmål ger oss ett oavgjort i paus. Det finns goda tendenser men fler behöver löpa och släppa bollen snabbare. Maguire mer pigg än på länge men Fred gör ingen av sina bästa halvlekar. Tajmingen hos Ronaldo och Sancho också lite sådär.

I andra halvlek lossnar det.

 • 0
 • Share


2021/12/02 22:00
Äntligen

1-1 Fernandes, det var på tiden med ett mål från honom. Och man får ge Strömberg rätt i analyserna, bollen måste gå snabbare i anfallen generellt.

 • 0
 • Share


2021/12/02 21:33
Vad händer här?

Vi får 0-1 i baken trots att vi trodde att det var avblåst när de Gea låg ned efter stämplingen av egen spelare. Möjligen är det helt korrekt, men ändå. Surt.

 • 0
 • Share


2021/12/02 21:29
0-4 i hörnor

 • 0
 • Share


2021/12/02 21:27
Passningsspelet sådär

En hafsig, smått ängslig inledning med osäkerhet i passningsspelet präglar matchen hittills.

 • 0
 • Share


2021/12/02 21:16
Matchen igång!

Atkinson har blåst igång tillställningen. Nu kör vi!

 • 0
 • Share


2021/12/02 21:10
Minuter kvar

Fem minuter till start och spänningen stiger. Carrick pratar om att gå ut och skapa stämning, energi, allt för fansen. Offensiv taktpinne eller omställningar i lagom mix verkar vara hans melodi för dagen. Låt oss hoppas att det ger resultat.

Updated: 2021/12/02 21:11
 • 0
 • Share


2021/12/02 20:25
Kommentar om dagens elva

Elvan idag är väldigt nära den jag spekulerade i även om önskningarna med Lingard och Matic inte uppfylldes. Dalot kommer in på högerbacken och uppenbarligen har Wan-Bissaka en mindre åkomma enligt Carrick. Detsamma gäller Matic. Ronaldo och Maguire in, helt förväntat.

Uppställningen lär då vara den mer traditionella enligt nedan.

Arsenals elva innehåller ganska många förväntade spelare. Dock sitter Saka, något förvånande, på bänken.

Updated: 2021/12/02 20:26
 • 0
 • Share


2021/12/02 20:20
Arsenals uppställning

 • 0
 • Share


2021/12/02 20:19
Uniteds elva

Dagens elva är här. Överraskningen är väl Dalot på högerbacken.

Updated: 2021/12/02 20:38
 • 0
 • Share


2021/12/02 20:04
Spelarna på plats

 • 0
 • Share


2021/12/02 19:04
Henry har uttalat sig

Thierry Henry har uppenbarligen uttalat sig till Amazon prime video genom att uttrycka ”I want to see Arsenal beat the “teams at the top” of the Premier League”. Frågan är om han missat att United inte är i toppen av ligan. Eller är det bara det faktum att Arsenal med nuvarande form kan slå Newcastle, Aston Villa och Burnley och att han ser United som tuffare än så.

Vi ser det som en komplimang. Btw, min nämnda Gunners-vän Nenne har uttryckt att han har en ”dålig känsla” inför kvällens match. Det bådar ju mycket gott.

 • 0
 • Share


2021/12/02 17:04
Ambivalenta Arsenal-supportrar

Att döma av sociala medier är Arsenal-fansen därute ambivalenta inför kvällens drabbning. Vissa har ångest över utskåpning konstigt nog, andra tror på klar seger. Tweeten nedan kan vi alla känna igen oss i…

På bet365 är det oerhört jämnt i omröstningen om resultatet ikväll. Möjligen speglar det också verkligheten, ovisst är det.

 • 0
 • Share


2021/12/02 16:09
Truppen som synts till

Manchester Evening News rapporterar om truppen som synts till vid Hyatt Hotel idag. De har bland annat inte sett till Wan-Bissaka och Matic vilket kanske är något förvånande. Inte heller Cavani fångades på bild även om Carrick under gårdagen sa att han var i full gång. Mer väntat är att Varane, Shaw och Pogba var frånvarande.

Bekräftade spelare som fångats på bild är:

Målvakter: De Gea, Heaton, Henderson 

Försvarare: Bailly, Dalot, Jones, Lindelof, Maguire, Telles

Mittfältare, Fred, Mata, McTominay, Van de Beek, Fernandes

Forwards: Amad, Greenwood, Lingard, Martial, Rashford, Ronaldo, Sancho

 • 0
 • Share


2021/12/02 15:05
Spekulationer om kvällens startelva

Det är ännu långt till match men det hindrar inte att spekulera om kvällens startelva. Det verkar bli en bra fotbollskväll i Manchester med runt 0 grader. I inför-rapporten är Micke inne på att det blir mer offensivt än senast och att mittfältet utöver Fred och McTominay kan bestå av van de Beek och Fernandes bakom de än mer offensiva Ronaldo och Sancho. Det är en intressant tanke men jag tror inte Carrick kommer spela van de Beek och Fernandes. Det lutar snaras åt Rashford eller Lingard från start i mitt huvud. Matic gjorde det ok senast och kan vara ett alternativ från start idag.

Backlinjen kommer troligen formeras mer väntat i Wan-Bissaka – Lindelöf – Maguire – Telles. Vissa spekulerar dock i att Carrick kommer ställa över Maguire till förmån för Bailly i någon sorts statement. Det tror inte jag. Är Varane spelklar (troligen inte) är det snarast Lindelöf som börjar på bänken. Samuel Luckhurst är inne på att Carrick kommer att ge Dalot chansen som högerback eftersom Wan-Bissaka senast visade att han inte håller måttet. Det var ingen rolig situation med Chelseas straff men i övrigt menar jag att WBS gjorde en betydligt bättre insats än vad Dalot är färdig att göra så det är tveksamt. Luckhurst tror även på van de Beek framför Fernandes från start.

Min (önskade) elva: Wan-Bissaka – Lindelöf – Maguire – Telles

Matic Fred

Sancho Fernandes Lingard

Ronaldo

Jag tror dock att det mycket väl kan vara McTominay framför Matic och Rashford framför Lingard. Men det vore kul att se den sistnämnda en gång från start.

Updated: 2021/12/02 15:09
 • 0
 • Share


2021/12/02 11:39
Dags för min Gunners-vän att utsöndra ångest igen!

Jag har en god bekant, han kallas för Nenne och är ett Arsenal-fan på riktigt. Vi träffades efter de inledande matcherna i PL denna säsong och jag såg ångesten i hans ögon, en reell förtvivlan. Han gratulerade mig eftersom det såg bättre ut för United. Rollerna sedan dess har som vi alla vet varit ombytta. Arsenal har under Arteta ryckt upp sig ordentligt med undantag av smällen från Liverpool (och vem har inte fått den smällen). United i sin tur har gått på knäna i majoriteten av matcherna. Nu har Carrick och laget fått med sig fyra poäng i två defensiva matchupplägg, men att slå ett formstarkt Arsenal kommer nog kräva en ny taktik. Vi har av någon outgrundlig anledning också haft svårt för Gunners det sista. En poäng av nio möjliga i PL sedan starten av 2020 och fem matcher utan vinst. Det duger såklart inte. Det är dags att ändra på det här nu. Ge våra formstarka spelare chansen, kanske är det läge att spela ett eller annat oprövat kort. Kanske är det läge att bänka Maguire. Hur som helst, nästa gång jag ser Nenne vill jag, hemska tanke, återse ångesten i hans ögon!

 • 0
 • Share