Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

4 is coming

Haha nä, det gör den inte. I vanlig ordning sitter man här, i början av en CL-kväll, och känner mer oro än förväntan av vad kvällen kommer ge. Jag var inte direkt hoppfull inför förra mötet med Atleti, och trots att vi skrällde och lyckades få ett oavgjort resultat med oss från det, känner jag mig inte speciellt full av tilltro idag. Annat var det förr, då flög man runt som ett skållat ollon i skolan/på jobbet hela dagen när United skulle spela i Champions League på kvällen. Och då kvittade det liksom vilka man mötte. United har vunnit CL två gånger i mitt liv. Det är inget jättefacit, sett till klubbens periodvis totala dominans i Premier League, men trots att vi i stort sett varje år under min livstid (ja, utom 1999 och 2008 då) inte vunnit titeln så har man alltid befunnit sig i varierande grad av extas under turneringens gång. För hoppet fanns ju alltid där. Tron på att det faktiskt finns en chans. Många gånger en ganska stor sådan dessutom. Men nu. Ha!

Jag känner väl lite såhär, det finns ingen som helst chans att vi vinner Champions League. Det hoppas jag att alla är införstådda med. Jag har lurat mig själv i tillräckligt många år, nu får det fan räcka. Men, därmed inte sagt att vi inte vinner matchen ikväll och går vidare från den här omgången. Tror visserligen att den chansen också är försvinnande liten, men generellt är Atleti inte en omöjlig motståndare. Nog för att de är både bättre generellt, och i bättre form än United, så har vi lite samma förutsättningar såhär i turneringens slutskede. Exempelvis är ingen av klubbarna topplag i sina respektive ligor, och skulle nog båda, i synnerhet United, ses som en ”bra” motståndare i turneringens nästa skede. Och med bra menar jag då kass, det vill säga någon som man vill möta, som ett enklare steg på vägen mot finalen. Men oavsett, trots bristande förtroende till denna Unitedtrupp är vi kanske inte totalt dödsmärkta. Än.

Något som potentiellt skulle kunna förlänga vårt lidande ytterligare en omgång är om vintage Ronaldo fortfarande hängde kvar sedan i lördags. Skulle säga att det är direkt avgörande för våra chanser faktiskt. Minns att jag skrivit i ett tidigare blogginlägg något i stil med ”vi kan inte förlita oss på att Ronaldo på egen hand ska lotsa oss igenom hela Champions League”, men nu känner jag typ, jo, snälla gör det. För det är vår bästa/enda chans, och om man är lagd så att man orkar att United tar sig vidare och istället åker ut mot City eller Liverpool, då behöver vi lotsas vidare av Ronaldo. Sad but true.

Strax dags för släpp av startelvan, och jag vet i alla fall vem jag vill se:

RHYTHM IS A DANCER (insert valfri, galen dansemoji)!