Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter Manchester United - Leicester City 1-1
Mildare ångest trots nytt poängtapp

Det blev ingen sprudlande lördagskväll på Old Trafford och det hade vi kanske heller inte förväntat oss. Efter en intetsägande och riktig dålig första halvlek fick vi se lite bättre fotboll men någon systematisk forcering med hjärta och passion fick vi aldrig se. Det var snarare Leicester som stod för de vassaste chanserna även om slutminuterna var Uniteds. 

Vi är vana med ångestfyllda matcher denna säsong. Min egen ångest har dock blivit mildare. Inte ens när Maddison fick slå farliga fasta situationer gång på gång gick mitt hjärta igång som det brukar. Det beror såklart på att förväntningarna nu är lägre än på länge, att säsongen i princip är över och att den där euforin över fint passningsspel och vassa omställningar aldrig riktigt infinner sig längre. Det är såklart ledsamt i sig, men också ett tecken på att vi nu blickar framåt mot ett omtag, igen.

Det är inte över förrän det är över säger Rangnick och pekar på att laget gjorde en ok andra halvlek, som ”kunde” resulterat i ett par mål. Det där kunde ha resulterat är en sliten fras denna säsong. Det är vad vi får nöja oss med detta år uppenbarligen.

Höjdpunkter

Rangnicks presskonferens

Kort sammanfattning av Rangnicks ord på presskonferensen efter match.

  • Vi fick en svår start, svårt att få till rytmen, dåliga pass och dålig fart i uppbyggnadsspelet.
  • Andra halvlek var bättre men ett onödigt bolltapp ledde till baklängesmålet när vi själva hade kontringsläge.
  • Under sista 20 minuterna försökte vi och hade några bra chanser som vi borde ha förvaltat bättre.
  • Om status nästa säsong: jag kan inte säga något om var vi är men vi ska nu fokusera på att slutföra denna säsong.
  • Det blir svårt att nå en fjärdeplats men det är inte över så länge det är matematiskt möjligt. Nu gäller det att förbereda oss för nästa match mot Everton. Det är ingen idé att spekulera i utgången och kolla på tabelläget hela tiden.
  • Efter säsongen är det dags att utvärdera och se vad som behövs framöver. Vi är inte där ännu.

 

Andra reaktioner

Mer om matchen

Ge oss ett nytt landslagsuppehåll

Återigen en bortkastad match