Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Unitedsvepet
Ronaldo lämnade före slutsignalen / Ten Hag om McCarthy / Eriksen kan spela med Bruno

Försäsongen är slut. Manchester United laddar nu för fullt inför ligapremiären mot Brighton & Hove Albion på söndag.

”Vi har haft en bra försäsong. Vi gör bra framsteg. Vi är redo för säsongen,” sa Erik ten Hag igår. ”Men [på söndag] handlar det om resultatet också.” Managern slår samtidigt fast att United ”måste bli bättre”.

Ronaldo lämnade före slutsignalen

Cristiano Ronaldo fortsätter att vara huvudperson i Manchester United-snacket. Igår spelade han sina första minuter under försäsongen, då han gjorde en halvlek mot Rayo Vallecano. Ronaldo hade tydligen bråttom hem, för han lämnade Old Trafford innan slutsignalen hade gått.

Huruvida Ronaldo hade Erik ten Hags tillåtelse att lämna tidigt är oklart, enligt Jamie Jackson på Guardian. Ronaldo var inte ensam om att lämna arenan före slutsignal. Åtminstone Diogo Dalot gjorde det också. Men till skillnad från Ronaldo så spelade inte Dalot igår.

Jackson spekulerar i att Ten Hag kan tänkas vara missnöjd med hur Ronaldo har agerat de senaste dagarna. Att klubbens största spelare lämnar arenan före slutsignal, i en match han själv har spelat i, sänder näppeligen några positiva signaler.

Ronaldo själv tog till sociala medier för att slå att han är ”glad att vara tillbaka”. Det råder emellertid ingen tvekan om att han vill lämna United. Återstår att se hur det blir med den saken. För United är ovilliga säljare och det verkar heller inte finns någon villig köpare.

Stiltje på transfermarknaden

På transfermarknaden är det för Manchester Uniteds del just nu stiltje. Det betyder inte att inget mer kommer att ske. Erik ten Hag har varit tydlig med att han vill förstärka mittfältet och den offensiva linjen. Av allt att döma står Frenkie de Jong fortsatt högst på önskelistan. Men där tycks det just nu inte röra sig alls. Samtidigt är det en månad kvar tills transferfönstret stänger, även om det förstås skulle ha varit mycket bättre att ha nyförvärven på plats redan nu.

Inte heller utåt sker det överdrivet mycket. Det som tycks vara på gång är att Ethan Laird flyttar till Watford på lån. Med Aaron Wan-Bissaka tydligt oönskad av Ten Hag lämnar det United mycket tunna på högerbackspositionen.

Ten Hag om McCarthy

I helgen bekräftades det att Benni McCarthy ansluter till tränarstaben.

”Det fanns fortfarande en plats i vår tränarstab jag ville fylla,” förklarar Erik ten Hag.

”Någon med en annan röst. Och det är Benni. Han har erfarenhet som en manager. Han var en tränare på den professionella nivån och han var en före detta anfallare, en väldigt framgångsrik anfallare också.

”Han kommer att fokusera på positionering och anfallsspel. Jag säger inte bara anfallarna, för det är också en integration med ytterbackarna och mittfältarna. Vårt sätt att spela måste vara dynamiskt.”

Eriksen kan spela med Bruno

”Jag kan inte se något problem i att spela med Bruno,” säger Christian Eriksen.

”Innan jag kom snackade jag med [Ten Hag] om hur han ser mig som spelare och var han ser mig. Han nämnde inga spelare. Givetvis väljer han laget och bestämmer vem som ska starta och därifrån anpassar du dig till vem du än spelar med.

”Jag kommer att vara lycklig var som helst, jag har alltid varit sådan. Jag försöker anpassa mig till positionen jag spelar på.”

Trio firar EM-guld

På damsidan firar Mary Earps, Alessia Russo och Ella Toone det engelska EM-guldet.

Uniteds EM-spelare och Adriana Leon, som spelade Concacaf W Championship, har nu semester. Resten av laget har sedan en tid tillbaka inlett försäsongsträningen. Exakt när landslagsspelarna ansluter är okänt. Uniteds första försäsongsmatch är mot Blackburn på onsdag nästa vecka. Ligaspelet inleds emellertid först den 10 september, så än finns tid för både semester och försäsongsträning.