Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

United going all NBA

Tre raka segrar. 

Det är knappt man minns när det hände senast!

Och även om Uniteds anfallsspel var sisådär så fortsätter defensiven att imponera med 1-0 i Leicester.

Briljant:

 • Ännu en trea – ännu en nolla! Sen Martinez-Varane klev in i handlingen har mittlåset sett mer stabilt ut än på flera säsonger. Inte bara har argentinaren kommit in och givit laget en annan dimension, utan fransmannen har lyft sig några steg med sin nye partner. 
 • Målet var omställnings-United när man är som bäst. Snabba i tanken, snabba med bollen. Man får aldrig ett bättre läge, med passningen och vinkeln, att gå runt målvakten än det Sancho fick. Men det ska göras också! 
 • Kroppspråket och attityden! United gick all NBA och började brösta varandra vid lyckade rensningar och brytningar och I love it! Jag vill påstå att det är Martinez som inspirerat till detta. (Jag har svårt att se Maguire pyssla med sånt här)

Stabilt:

 • Diogo Dalot börjar alltmer faktiskt bli en stabil högerback. Visst är han fortfarande naiv och bolltittande ibland, men mot Leicester höll han högre jämnhet och klass än jag kanske sett honom någon gång tidigare. 
 • Strukturen. Det går inte lika lätt att bara ta bollen och springa rakt igenom United. Man kan se hur ten Hag försökt få till en defensiv som sitter och där samtliga spelare deltar. Leicester skapade i princip ingenting första 60 minuterna och därefter var väl Maddisons frispark den ende hyfsade målchans man hade. 
 • Det går nästan att ta på De Geas lättnad att han numera slipper spela ut bollen vid insparkar och kan dra det långt. Vi sparar säkert en handfull insläppta på en säsong om det fortsätter. 

Förbättringspotential finns:

 • Jag vidhåller att Bruno Fernandes inte gjort en Bruno 2020-21-insats sen han skrev på nytt kontrakt i början av året. Och det gjorde han inte heller mot Leicester. Han spred passningar till höger och vänster och gör det enkla alldeles för svårt ibland. Kaptensbindeln som tynger honom? 
 • Marcus Rashford gjorde en finfin första kvart – och spelade även fram till 1-0 – men sen var det den förvirrade Rashford vi såg resten av matchen. Strikerproblemet är verkligt i klubben med en ur-slag-Rashford, en skadedrabbade Martial och så en femfaldig Ballon d’or-vinnare som egentligen inte vill vara i klubben. Återstår att se om den tredje Antony kan skaka liv i någon av de tre.
 • Anthony Elanga kunde ha blivit utbytt redan i paus. En av de blekare insatser jag sett av svensken som såg alldeles för försiktig ut. 
 • Offensiven. Det borde ha gått och skapa mer, men så länge vi vinner kan vi mest se det som ett “till-senare”-problem. 

Sist:

 • Leicester har visserligen tappat några tunga namn, men jösses vad bleka dom var. 
 • Casemiro bör rimligen ha “sparats” till Arsenal, va? 
 • Två målvakter på bänken är ju oerhört märkligt om det inte fanns någon logisk förklaring, vilket man får utgå ifrån.
 • När möttes United och Arsenal senast med ett av lagen som serieledare? 
 • Två raka nollor var faktiskt första gången sen december.