Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter Manchester United - Tottenham Hotspur 2-0
En magnifik insats, men bra är inte tillräckligt bra

Manchester United stod igår för en formidabel insats, då Tottenham Hotspur blev utspelade på Old Trafford. United vann med 2-0 i en match där segersiffrorna tvivelsutan var ordentligt i underkant.

United öppnade matchen bäst och fortsatte sedan på den inslagna vägen. Trots ett bombardemang mot gästernas mål var det mållöst i paus. Det kan lätt bli så i sådana matcher att det dominanta laget misströstar. Det hade inte varit någon överraskning och matchbilden förändrades efter paus.

Men inte alls. United trummade på och till slut kom utdelningen. Fred var inblandad i båda målen. I mitt tycke var brassen planens gigant.

Fred var bäst på planen!

Det går annars att lyfta fram de flesta spelarna i United. Skulle jag ha satt betygen igår skulle det ha blivit högre på de flesta. Om Fred var giganten så var det hans landsman och mittfältskollega Casemiro som dikterade tillställningen. Det tog sin lilla tid men nu har Casemiro förstått den engelska fotbollen.

Mittförsvaret var klockrent. Lisandro Martínez plockade bort Harry Kane och Raphaël Varane rensade bort alla bollar som närmade sig Uniteds straffområde. Ytterbackarna Diogo Dalot och Luke Shaw var också mycket bra.

Bruno Fernandes ska vi inte glömma. Nio skapade chanser. Den högsta noteringen av någon spelare i Premier League, sedan han själv skapade tio mot Aston Villa för mer än ett år sedan.

Förbättringspotential finns offensivt. Antony var finurlig och kreativ och inblandad i båda målen. Marcus Rashford borde ha gjort mål men det viktigaste är ändå att han är där och hittar chanserna. Jadon Sancho var väl den som var något svagare, men han lämnar ändå planen med en assist och fem skapade chanser (näst bäst i laget).

Helt enkelt en klockren insats från första till sista gubbe. Eller ja, jag har inte riktig koll på hur David de Gea skötte sig på sin åskådarplats. Men det var bra tryck på Old Trafford-publiken, så vi får väl anta att även De Gea höll igång med sång. För syntes till under tevesändningen gjorde han ju inte.

Något negativt då? Ja, Cristiano Ronaldos beteende när han i slutskedet moloket vandrar till omklädningsrummet är oacceptabelt.

Men låt oss inte bry oss om det nu. Igår spelade Manchester United den bästa fotbollen Manchester United har spelat på väldigt länge. En fantastisk match!

Höjdpunkter

Ten Hags presskonferens

Erik ten Hag var förstås belåten när han sammanfattade matchen:

”Jag är nöjd med laget. Jag tycker att det är den bästa laginsatsen hittills den här säsongen. Ni såg idag att vi utvecklas, men vi har redan sett det de senaste veckorna, hur vi vill spela. Varje gång blir vi bättre på planen. Alla dagar kommer inte vara som idag. Men mot detta Spurs, och för mig är Spurs ett riktigt magnifikt lag hittills den här säsongen, det är svårt att spela mot dem. Jag sa till grabbarna i omklädningsrummet: ’Det var en glädje att kolla på er.’

”Det vi såg idag var elva spelare som försvarade och elva spelare som anföll. Det var massor av dynamik offensivt också. Jag är nöjd med det, men jag kommer inte säga att jag är fullständigt nöjd, för bra är inte tillräckligt bra. Det måste vara standarden här.”

Han säger att laget visar att det kan spela på en hög nivå. Samtidigt påpekar han, som så ofta, att vi ska förvänta oss att prestationerna går upp och ner.

Om Fred

”Jag frågade honom före matchen: ’Är du redo?’ ’Manager,’ sa han, ’jag är alltid redo!’ Och han visade det idag.”

Om Casemiro

”Ni ser varför vi värvade honom. Det här laget behövde en spelare som honom, en strateg.”

Om Rashford

Mot Tottenham behövs en bra press och bra dynamik. Det är vad Rashford ger och det är därför han startade på topp.

Om Ronaldo

Cristiano Ronaldo vandrade ut till omklädningsrummet innan matchen var slut. Vi vet att Erik ten Hag inte uppskattar sådant beteende.

”Jag kommer att hantera det imorgon,” sa managern till Amazon. På presskonferensen förtydligade han att han vill fokusera på insatsen, som var ”magnifik från alla elva spelare […] och inhopparna”.

Video

Andra reaktioner

Erik ten Hag snackade även med Amazon:

Bruno Fernandes prisades som matchens spelare av Amazon och var förstås belåten:

Från motståndarhåll erkänner både Antonio Conte och Hugo Lloris att det bästa laget vann:

Mer från matchen

En ”håll käften-insats”