Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget | Ungdomslagen

Muss Weekly
Skarpt läge råder efter svart veckoslut

Det blev till slut en mardrömsvecka i kampen om Champions Leauge med två uddamålsförluster på fyra dagar. Många spelare ser mer eller mindre slutkörda ut och nu krävs en rejäl omladdning för att avsluta säsongen på ett bra sätt. Schemat ser inte tuffare ut än konkurrenternas och allt ligger fortfarande i egna händer. Men det krävs mer än vad vi sett på slutet. Ljuset i mörkret är damernas fortsatta segertåg och serieledning även om Chelsea bakom har två matcher mindre spelade. 

Kommande helg väntar hemmamatch mot Wolverhampton där seger är ett måste. Damerna å sin sida spelar final i FA-cupen mot Chelsea.

Herrmatcher

Spelschema Spelarstatistik

PL: Brighton & Hove Albion – Manchester United 1-0

Det blev åter en bra första halvlek men en jobbigare andra i matchen mot Brighton. Då United inte lyckades sätta chanserna i första halvan blev det till slut tre förlorade poäng. Brighton lyckades få till press i slutet på matchen och ett mål låg lite i luften. Efter en frispark och därpå följande hörna fick Shaw handen på bollen och McAllister förstörde torsdagskvällen för de röda.

Allt om matchen

PL: West Ham United – Manchester United 1-0

Även mot West Ham började United relativt bra och hade kontroll på matchen. De lyckades också skapa ett par heta chanser men tyvärr var siktet inte helt kalibrerat hos Antony med flera. Tyvärr kom sedan ett individuellt misstag av David de Gea som förstörde matchen. Därefter orkade laget inte forcera på det sätt som krävdes och spelarna såg ganska trötta ut. Rejäl omladdning väntar i veckan.

Dammatcher

Spelschema Spelarstatistik

WSL: Manchester United – Tottenham Hotspur 3-0

Det blev en behaglig vinst mot Tottenham och fortsatt serieledning. United dominerade matchen och kunde gjort ytterligare mål. Målen gjordes av Alessia Russo,  Nikita Parris och Leah Galton. Den senare fortsätter sin fina form och var troligen matchens lirare.

Matchrapport

Ungdomsmatcher

Spelschema Spelarstatistik

P18: Manchester United – Everton 1-1

I första matchen mot Everton under veckan fick juniorlaget oavgjort. Unge Salford örsvararen Jacob Lara provspelade för laget. Lara startade matchen och satte bland annat fram en fin långpassning som ledde till Sam Mathers 1-0 mål. Everton lyckades dock kvittera och slutresultatet skrevs till 1-1.

Matchrapport

PL2: Manchester United – Leicester City 2-2

U21 fick till slut 2-2 mot Leicester trots en man utvisad och straff emot sig. Noam Emeran blev tvåmålsskytt och gjorde bland annat ett mycket fint frisparksmål med sin vänster. Den unge franske anfallen ses som mycket lovande.

Matchrapport

P18: Everton – Manchester United 2-2

U18 spelade åter oavgjort mot Everton. Jaydan Kamason och Ethan Wheatley hette målskyttarna denna gång. Trots ledning med 2-0 i halvtid lyckades inte laget hålla i för en seger. Evertons unge ytter Coby Emere blev tvåmålskytt med kvitteringen på tilläggstid.

Matchrapport

Nyheter och annat

Utmärkt, United!

Juniorerna imponerar när ligaspelet avrundas

Damerna på dubbeljakt i sköna maj

Evie Rabjohn klar för Manchester United

Låt mig drömma om en garantivärvning

Läget i laget

Senaste nytt om skador och avstängningar.

Veckan som kommer

Måndag

Muss.se: Unitedsvepet

Tisdag

20.00 / U21 / TR
Blackpool – Manchester United

Muss.se: Unitedsvepet

Onsdag

Muss.se: Unitedsvepet

Torsdag

Muss.se: Unitedsvepet

Fredag

14.30: Presskonferens

Muss.se: Unitedsvepet

Lördag

16.00 / HERR / PL
Manchester United – Wolverhampton Wanderers

Muss.se: Unitedsvepet, Inför herr, Inför dam

Söndag

15.30 / DAM / WFA
Manchester United – Chelsea

Muss.se: Unitedsvepet, Dagens lag herr,  Spelarbetyg, Dagens lag dam, Matchrapport dam

Res med oss till Manchester!