Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Unitedsvepet
Försäljningscirkusen närmar sitt slut? / Al-Khelaifi nekar inblandning

Ett kort svep har till ingens förvåning nyheter om klubbförsäljningen, bland annat ett möjligt slut i sikte. PSG-presidenten nekar också all inblandning i Glazerförsäljningen.

En möjlig köpare kan utses den här veckan

Upp och ner, ner och upp, framåt, bakåt och åt alla möjliga väderstreck har den här försäljningen färdats. I en utdragen process där det ibland har känts som att momentumet har bytt händer över natt så kanske cirkusen börjar närma sig ett slut.

Två bud återstår; qatariern Sheikh Jassim och Sir Jim Ratcliffe, Storbritanniens rikaste man. I en affär som nu närmar sig 6 miljarder pund så förväntar sig de två motpolerna ett besked nästa vecka.

Tidigare rapporter har ofta innehållit uppgifter om att Ratcliffe är den som håller i stafettpinnen och förväntades gå hela vägen. Men enligt The Times har nu Qatars läger vind i seglen efter positiva samtal med Glazerfamiljen och deras representanter förra veckan.

Ett förbättrat bud av Sheikh Jassim sägs sig nu vara närmare Ratcliffes ursprungliga värdering av klubben, som från början var högre än sheikhens bud. Qatarierns bud, som sägs ligga nära 6 miljarder pund, är för 100% av klubben. Enligt The Times hänger mycket av affären på om Glazerfamiljen vill vara kvar i klubben som minoritetsägare genom Ratcliffes bud eller om de vill lämna helt och hållet.

PSG-presidenten blånekar

Nasser Al-Khelaifi, president i PSG och som grädde på moset även ordförande i ECA, förbundet för europeiska fotbollsklubbar, har nyligen blivit inkastad i cirkusen kring Manchester Uniteds försäljning.

Dessa rapporter har väckt frågor kring Sheikh Jassims bud, som enligt sheikhen själv enbart är en personlig sådan, och en bredare qatarisk inblandning.

Men Al-Khelaifi säger att han inte är inblandad i försäljningen och att han inte har haft ett möte med Raine, banken som sköter försäljningen. Enligt honom har han enbart bidragit med sin åsikt. I en intervju med Simon Stone från BBC utvecklar han:

”Paris St-Germain är min klubb, i mitt hjärta. Jag har inget med Manchester United att göra”, säger Al-Khelaifi.

”Det får mig att skratta. Jag är qatarier, eller hur? Om folk frågar efter min åsikt så svarar jag; och det är det de har gjort. Jag pratar om alla, inte bara Manchester United. Jag bidrar med erfarenheten jag har. Inget annat.”

Al-Khelaifi anses vara en av fotbollens mäktigaste män och är ordförande för beIN Sport, ett massivt sportkonglomerat ägt av qatariska staten. Han är även högsta hönset i QSI (Qatar Sports Investment) som förutom PSG även äger en minoritetsandel i SC Braga, bland annat.